נווה מדבר בחו"ל

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בדרך לדרום אמריקה או כי חשוב לכם שיהיו קולבי עץ בדירת הנופש שלכם.

רגע אחרי שמצאנו עבורכם את אתר Onefinestay כאלטרנטיבה ראויה ונקיה ל-Airbnb, אנחנו שמחים להוסיף לרשימה אתר נוסף: Oasis. שירות שיתוף הבתים זמין ב-23 ערים ברחבי העולם ובעל נוכחות חזקה בדרום אמריקה, נוסד בבואנוס איירס ב-2009. גם במקרה הנדון, מי שירצה להוסיף את הבית שלו לרשימת האפשרויות באתר יימדד ב-50 קריטריונים כגון כמה קולבי עץ זמינים בארון והאם יש מספיק צלחות וסכו"ם לפי מספר האורחים המקסימלי כפול שתיים. בדומה ל-Onefinestay גם פה תזכו לישון על מצעים נקיים של החברה ולא של המארח, להתקלח במוצרי טיפוח שיסופקו עבורכם במיוחד ואם תחשקו תוכלו להיעזר בשירותי הקונסיירז'.

מוזיאון השוקולד בניו יורק (צילום: Museum of Chocolate)
מוזיאון השוקולד בניו יורק | צילום: Museum of Chocolate
מוזיאון השוקולד בניו יורק (צילום: Kevin Chiu)
מוזיאון השוקולד בניו יורק | צילום: Kevin Chiu

לאכול אמנות: מוזיאון השוקולד בניו יורק

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מכורים לשוקולד או כי אתם בדרך לניו יורק ומחפשים תעסוקה עם (או בלי) הילדים.

הידעתם? טבלאות השוקולד כפי שאנחנו מכירים אותן הומצאו רק ב-1847, והולדתן קשורה בתיעוש מוקדם שאפשר שבירת תרמילי הקקאו והפרדת החמאה והאבקה. זה רק אחד מהדברים הרבים שתוכלו ללמוד במוזיאון השוקולד הראשון של ניו יורק, שפועל בצמוד לאחת מחנויות השוקולטייר המוערך ז'אק טורס (Jacques Torres). המוזיאון הוא דוגמה נהדרת לאופן שבו מתפתחת תעשיית המזון לצד קמעונאות באופן כללי, ומציעה חוויות ייחודיות לצד מטעמים.

הבר של מר סימון (צילום: Virginie Foubert Photography, Visual Display)
הבר של מר סימון | צילום: Virginie Foubert Photography, Visual Display
הבר של מר סימון (צילום: Virginie Foubert Photography, Visual Display)
הבר של מר סימון | צילום: Virginie Foubert Photography, Visual Display

שיהיה לכם בהצלחה: הבר הכי סודי באיטליה

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים לחפש את המטמון או כי אתם בדרך לאודינה, איטליה.

ברוכים הבאים לדירתו האקלקטית של מר סימון (Mr. Simon), אלכימאי בוטני, חוקר נלהב ואספן מזכרות - אך מעל לכל אלו מומחה יחיד במינו לרקיחת קוקטיילים. ביקור במסעדה המסתתרת מאחורי ארון מטאטאים אי שם בעיר אודינה (Udine) במחוז פריולי - ונציה ג'וליה (Friuli-Venezia Giulia) הוא לא משהו שתוכלו לעשות באופן ספונטני וההגעה למקום כרוכה בשיחת טלפון וקבלת קוד גישה המשתנה מדי יום. לאחר מכן אתם צריכים לאתר את המסעדה - אותה תזהו לפי מכשיר הטלפון הנוסטלגי הלבן התלוי על הקיר לצידה, לחייג לבר, לתת את הקוד ורק לאחר שהזמנתכם אושרה אתם נכנסים דרך מקלחת וחדר המטאטאים בו תצלצלו בפעמון על הדלת הנסתרת בקיר הבטון.

סוכנות הקריאייטיב Visual Display עיצבה את חלל המסעדה כסלון עם ספות קטיפה וענתיקות ו-25 הלקוחות שיגיעו למקום מדי ערב, ירגישו כאורחיו של בעל הבית שיתפקד גם כברמן שלהם לאותו הערב. לבד מקוקטיילים מיוחדים תמצאו גם מגוון רחב של ויסקי, בורבון וכמה מותגים יפנים, ומהתפריט המצומצם תוכלו להזמין טעימות בשר ואגיו, טרטר בקר וצדפות טריות.