בדרך למישלן עוצרים בבראסרי בורדו

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים לגלות שפים רגע לפני או כי אתם בדרך לטורינו

את המסעדה הכי טעימה בטורינו לא הרגשתי בנוח להכניס כחלק מכתבת המגזין הכללית שכתבתי לאחרונה על העיר, פשוט מהסיבה שהיא הרבה יותר מוצלחת מכל האחרות וחשתי שמגיע לה מקום משלה. מסעדת Brasserie Bordeaux, השוכנת בשכונת סן סלבריו, תפגיש אתכם עם המטבח של השף קלאודיו גאלה (Claudio Gala) שנכון להיום לא מחזיק בכוכב מישלן משלו אבל בילה מספר שנים במטבחי מסעדות מכוכבות. במסעדה הפועלת רק משעות הערב המוקדמות, תוכלו לבחור בין תפריט אפריטיבו המוגש עד השעה 21:00, המנות הקבועות המופיעות בתפריט או באחד מהספיישלים היומיים.

בראסרי בורדו, טורינו (צילום: לירון מילשטיין, mako חופש)
עוד קצת מהיופי הזה | צילום: לירון מילשטיין, mako חופש

גאלה מקפיד להביא את חומרי הגלם שלו מחוות ושווקים באזור פיימונטה, מה שמבטיח לא רק טריות ואפס קילומטר, אלא גם טעימה מתוצרת אחד המחוזות הטעימים ביותר במדינה. בין המנות הקבועות אמליץ לכם רק על הוויטלו טונטו שנדמה שמלאכים רקמו את הטונטו שבו ועל הרביולי פולנטה שמגיע ברוטב גבינה כחולה וצימוקים וכולו נימוח בעונג בחך. לעמוד הפייסבוק של המסעדה.

דלפק מלגו בחנות עוגות הגבינה (צילום: Takumi Ota)
לגו! | צילום: Takumi Ota

טארט לגו וגבינה

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים עוגות גבינה, או כי אתם מעריצי לגו בני כל הגילאים.

רשת עוגות הגבינה האסייתית הפופולרית BAKE Cheese Tart חידשה לאחרונה את הסניף בקיוטו ושכרה את שירותיו של המעצב היפני סאקי יוסוקה (Yusuke Seki). מעצב החללים החדשני-מודרני בחר לשים את עוגות הגבינה הטריות הנאפות מדי יום במרכז ובחר להציבן על קווים ישרים, נקיים ומונוכרומטיים, שרק כשתתקרבו אליהם תבחינו שמדובר בדלפק העשוי מקוביות לגו בצבעי שחור, אפור ולבן.

Photo Credit: Takumi Ota

גלריית המדע של חדיד בלונדון

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים מיצגי זרימת אוויר, או כי אתם מחפשים איך להעביר כמה שעות בלונדון.

במוזיאון המדע בלונדון נחנכה לאחרונה גלריה חדשה שעוצבה על ידי משרד האדריכלים זאהה חדיד, שהלכה לעולמה במרץ השנה. העיצוב של Mathematics: The Winton Gallery שואב השראה ממשוואות של זרימת אוויר המשמשות בתעשיית התעופה, והנחשבות גם כיום לתחום חשוב במחקר המתמטי. האדריכלים עבדו עם האוצר דוויד רוני ובנו את החלל סביב 100 חפצים נבחרים מאוספי המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה במוזיאון. התערוכה פתוחה לביקור לציבור הרחב ללא עלות, הודות לתמיכתם של נדבנים וגופים מסחריים.