ילד עושה סקי (צילום: istockphoto)
אל תוותרו על קסדות | צילום: istockphoto

כמו כל חופשה משפחתית, גם חופשת סקי יכולה להפוך לחוויה מתישה. אספנו כמה טיפים שיעזרו לכם להפיק את המרב מהחופשה ובאמת ליהנות ממנה.

אל תאיצו

 ילד שבשל לסקי יכול ליהנות מהחופשה ואתם תיהנו איתו. כשמדברים על בשלות מתכוונים בעצם לשאלה שמטרידה הורים לילדים: מאיזה גיל אפשר לגלוש? כמו בכל שאלה אחרת הנוגעת להתפתחות ילדכם, התשובה היא שאתם מכירים אותו ויודעים אם הוא בשל מבחינה נפשית, אם יש לו יכולת להתמיד ואם יש לו יכולת פיזית מתאימה.  המומחים אומרים שבדרך כלל בשלות לסקי מתחילה בגיל ארבע. אצל ילדים אירופאים, שאצלם השלג הוא חלק מהינקות, זה יקרה עוד קודם לכן.

2. התנסו בסקי עוד בארץ

 ילדים לומדים מהר. ככה זה גם בסקי. יש להם ראש פתוח ובעיקר גוף גמיש וקואורדינציה טובה. ובכל זאת, לפני שיוצאים לחופשת סקי משפחתית, שעולה לא מעט, מומלץ לחשוף ילדים שאף פעם לא גלשו לספורט הנחמד הזה.

 איך עושים את זה? אפשרות אחת היא החרמון: שלג אמיתי וזול יותר מטיסה לאירופה. החיסרון היחיד הוא שתצטרכו לחכות שירד מספיק שלג ושהאתר ייפתח. אלה שאוהבים להתכונן מספיק זמן מראש יכולים להתכונן גם מחוץ לעונה, באחד ממרכזי חברת סקימולטור, או לחנוך את מדרונות השלג המלאכותי באתר הסקי בגלבוע. גם במרכזי הסקימולטור וגם באתר בגלבוע יש הדרכות לילדים.

דברו עברית

זו כמובן בחירה אישית, המביאה בחשבון את כישורי השפה הזרה וגיל הילד. יש ילדים שיכולים להסתדר מצוין גם עם הדרכה באנגלית, ויש כאלה שלא. בשבילם קיימת האופציה להצטרף לקייטנות סקי המועברות בעברית על ידי מדריך ישראלי, ונחלקות לרוב לפי רמת הגלישה של הילד וגילו.

קייטנות בעברית מתקיימות בעיקר בזמן החופשות מבית הספר, כלומר בחנוכה, בפורים ובפסח (תלוי בעונה). הקייטנות בעברית מתקיימות בעיקר באתרים באיטליה ובאוסטריה. אגב, הבחירה בקייטנה קשורה גם במנטליות. לא כל מדריך אירופאי יבין את הטמפרמנט של הילד הישראלי הממוצע, או במילים אחרות, לא בטוח שחוסר הנימוס (לא של ילדיכם, חלילה, של ילדים להורים אחרים) יתקבל בברכה.

דאגו לשמרטף

 אם אתם מעוניינים להמשיך לגלוש גם כשלדור הצעיר נמאס מכל העניין הזה, דאגו לשירותי שמרטפות. במועדונים רבים (קלאבים למיניהם) ובמלונות פועלים שירותי שמרטפות בדיוק לצורך הזה. יש חברות ישראליות שמציעות שירות של שמרטף דובר עברית.

חפשו אתר שמציע פעילויות נוספות

 מעבר לשיקולים תקציביים או לבחירה באתר מסוים בגלל קייטנה בעברית, זכרו שילדים משתעממים מהר. לפעמים - מה לעשות - יהיו אלה אפילו הילדים הפרטיים שלכם. בשביל זה המציאו את האפרה סקי: כל מה שהוא לא מדרונות לבנים ומגלשיים. אתרים שונים מציעים מגוון פעילויות שיכולות להנעים את זמנם של הילדים: בריכה, סאונה ועוד.

מיראבל צרפת (צילום: גילי מצא, יח"צ)
ילדים לומדים מהר, תרגלו איתם את הגלישה עוד בארץ | צילום: גילי מצא, יח"צ

6. חפשו מלון קרוב לאתר

 בחופשת סקי משפחתית מומלץ לבחור מלון קרוב לאתר המגיש ארוחת ערב. יש סיכוי סביר שאחרי יום ארוך ומתיש הדבר האחרון שתרצו לעשות הוא לצאת מהמלון ולחפש מקום לאכול.

7. בזבזו את כספכם בתבונה

 אי אפשר לשכור חליפות וביגוד סקי באתרים עצמם, אולם אפשר לעשות זאת בארץ. כשמדובר בילדים זה משתלם עוד יותר, כי הם גדלים, וחליפה שהתאימה בשנה שעברה כבר לא תתאים השנה. בישראל יש חברות שמציעות שירותי טרייד אין שבהם תקבלו זיכוי חלקי שישמש אתכם לרכישה בשנה הבאה.

8. חִבשו קסדה

רוב אתרי הסקי באירופה מחייבים ילדים מתחת לגיל 12 לחבוש קסדה. אל תזלזלו בזה. קסדה מצילה חיים. לא חייבים לסחוב קסדה במזוודה, אפשר לשכור אותה באתר עצמו (ממש כמו את המגלשיים). וכמו כל דבר בחינוך ילדים, דוגמה אישית תמיד מועילה. חִבשו גם אתם קסדה.

9. אל תשכחו לצייד את הילדים

 בכסף קטן (כשהם בלעדיכם), בקרם שיזוף ובסקי פס.

10. היו סבלנים

זכרו שהיום הראשון בחופשה מוקדש להתארגנות. כמו כן, כמו בכל חופשה משפחתית, סקי עם ילדים אינו הזדמנות למנוחה. נשמו עמוק. ילדים (גם בסקי) זה שמחה.

הכתבה המלאה התפרסמה במגזין מטיילים, נובמבר 2010

לקבלת גליון של מטיילים במתנה לחץ כאן

>> הכי חם בספורט החורף: טרנדים לוהטים בעולם הסקי