חופשה בחו"ל היא כמובן הנאה גדולה (רצוי שתהיה), אבל מבחינה כלכלית – היא עשויה לאתגר את התקציב של רובנו. החדשות הטובות הן שיש סוגים שונים של טיולים, יקרים יותר ויקרים פחות. כדי שלא תפשטו רגל אחרי שתחזרו לארץ, הכנו לכם רשימה של 10 טיפים שיחסכו לכם הרבה כסף בחופשה הבאה שלכם.

להזמין כרטיסי טיסה דרך האינטרנט

אין היום שום סיבה בעולם להשתמש בשירותיהם של סוכני נסיעות לרכישת טיסה. כל אחד יכול לעשות את זה לבד דרך האינטרנט, בקלות רבה, וכך לחסוך הרבה כסף. ומי שיהיה מוכן לוותר על הזמנת טיסה בעברית - יגלה שמדובר בוויתור משתלם ביותר.

אתרי נסיעות גדולים הפועלים בעולם, דוגמת Skyscanner, Expedia, Kayak, ואפילו אתרים ישראליים כמו סמארטאייר מציעים טיסות במחירים נמוכים מאלו שמוצגים בסוכנויות. ההסבר לכך הוא פשוט: רכישת כרטיסי טיסה דרך האינטרנט מורידה את עמלת סוכני הנסיעות. 

בנוסף, מומלץ להתעדכן בהטבות מחברות האשראי. לקוחות Cal אשר ברשותם כרטיס Visa או MasterCard נהנים מהנחות בהזמנת חופשה ואטרקציות ולעיתים יש הטבות מיוחדות במועדים אטרקטיביים.

דרכון וכרטיס טיסה (צילום: TravnikovStudio, Sutterstock)
אל תחכו עם כרטיסי הטיסה לדקה התשעים | צילום: TravnikovStudio, Sutterstock

לרכוש טיסה מוקדם ולטייל באוף סיזן

האגדה האורבנית מספרת שאם קונים כרטיסי טיסה בדקה ה-90 הם יכולים להיות זולים בעשרות אחוזים. אז זהו, שזה לא מדויק. נכון שמדי פעם אפשר למצוא דילים משתלמים ומציאות חד פעמיות, אבל לרוב מדובר בתאריכים מדויקים, במספר כרטיסים בודדים ובטיסות צ'רטר.

למעשה, הזמנת טיסות זמן רב מראש כמעט תמיד תהיה משתלמת וזולה יותר. במידה ואתם מתכננים טיסה, אפילו שנה מהיום, מומלץ לרכוש את הכרטיסים כמה שיותר מהר ולזכות במחירים שווים. וכמובן, לא חייבים לטוס בחגים ובקיץ. נסיעות מחוץ לעונה יכולות להיות קסומות ביותר, ובטוח הרבה יותר זולות.

לקנות בחוכמה ולהתנהל נכון עם כרטיסי אשראי

עבור ישראלים רבים, שופינג הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הטיול. זה מצוין, אבל כדאי לקנות בתבונה. למשל, חשוב לא להתבלבל משערי המטבע השונים, ולרכוש רק דברים שבאמת אי אפשר להשיג בארץ במחירים זולים יותר.

כתיירים, לא סביר שלא תמצאו את עצמכם (גם מבלי שהתכוונתם) באתרי קניות לתיירים, שבהם התעריפים עשויים להיות גבוהים. עם קצת הכנה מראש, דרך ספרי מטיילים, המלצות באינטרנט וגם באמצעות קשרים עם מקומיים תוכלו להגיע לאתרי קניות כדאיים הרבה יותר, שבהם קונים תושבי המקום. באופן טבעי בשווקים כמעט בכל העולם, מקובל להתמקח ואפשר להוריד עד 30% מהמחיר הראשוני.

חשבון במסעדה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הכינו את התקציב מראש | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הכינו תקציב מראש, ונסו לעמוד בו

גם אם אתם לא רואי חשבון ולא מבינים גדולים בכסף, כל אחד יכול לארגן מראש את תקציב הנסיעה, כלומר לנסות ולחשב כמה כסף תוציאו כל יום על לינה, אוכל, תחבורה וכדומה. כדאי שתשאירו בצד סכום כסף מסוים לקניות ואם אתם ממש רציניים, נסו לרשום כל יום על מה הוצאתם כסף.

בואו נודה: שופינג זה חלק מהתענוג במהלך החופשה, אבל אין סיבה להפוך את הנסיעה למסע קניות מטורף. תכננו מראש כמה כסף אתם יכולים להרשות לעצמכם להוציא והקצו סכום יומי לבזבוזים לכל אחד מהנופשים, כולל הילדים.

לינה אלטרנטיבית

לינה היא אחת ההוצאות היקרות בטיול, אחרי כרטיס הטיסה - וישנם מקומות שהלינה בהם יותר יקרה מהטיסה עצמה. כדי להתארגן על לינה זולה, תוכלו להיעזר באתרים שמציעים מחירים מוזלים למלונות - hotels.com, Trivago, סמארטאייר ועוד. באתרים מהסוג הזה אפשר לחפש מלונות לפי דירוג הכוכבים, מחירים והמיקום שלהם בעיר. כדאי גם לשקול לינה אלטרנטיבית - בדירות שכורות או אפילו לינה ללא עלות. אתרים כמו AirBnb או Couchsurfing יכולים להיות לא פחות טובים ומהנים ממלונות.

המרת מטבעות

מומלץ לצאת לטיול כש-20% אחוז מתקציב הטיול שלכם כבר הומר למטבע המקומי או לפחות לדולרים. הסכום הזה אמור להספיק לכם עד שתתאקלמו ותמצאו חלפני כספים עם שערים טובים באתר הטיול שלכם. בארץ, מומלץ לעשות המרת מטבעות בסניפי הדואר שבהם אין עמלת קנייה, התעריפים נמוכים ויש הנחה של כמה אגורות ליחידה בהמרה של מעל 800 דולר, יורו או לירות שטרלינג.

וויי פיי חינם (צילום: John Moore, GettyImages IL)
ברוב הערים הגדולות תוכלו למצוא וויי פיי בחינם כמעט בכל מקום | צילום: John Moore, GettyImages IL

לא לרכוש חבילות סלולאר

למרות שחברות הסלולאר מציעות היום חבילות חו"ל זולות ואטרקטיביות, אין באמת צורך לרכוש חבילות מהסוג הזה. רוב המקומות והמדינות בעולם מרושתות בתקשורת אלחוטית Wireless או בקיצור Wi-Fi. ברגע שאתם מחוברים לאינטרנט אתם יכולים להסתמס עם חברים דרך וואטסאפ ולחייג באמצעות אפליקציות חינמיות כדוגמת פרינג, וייבר, וואטסאפ וסקייפ.

בילוי חינמי עם הילדים

אם אתם מטיילים עם ילדים ודאי תכננתם לבקר באיזשהו פארק שעשועים או פארק מים אחד לפחות. אל תוותרו על התכניות, זה חשוב, אבל זכרו שלא חייבים לרוץ בכל יום לאטרקציה חדשה (ויקרה). בילוי משפחתי בפארקים גדולים או טיולים מיוחדים עם פיקניק בחוץ יהפכו לחוויה נהדרת שממש לא מכבידה על הכיס.

סנטרל פארק, פסח בניו יורק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
פיקניק זה תמיד רעיון כייפי, וחינמי | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

המחאות נוסעים או כרטיסי אשראי?

המחאות נוסעים, מה שנקרא טרוולרס צ'קס (Traveler's Cheque), הן דרך טובה לשמור על הכסף שלכם, מפני שהן מבוטחות מפני גניבה. המחאות מהסוג הזה מיועדות בעיקר לטיילנים ולאנשים שנוסעים לתקופות ממושכות ולא רוצים להסתכן עם הרבה כסף מזומן בתיק. בארץ מומלץ לרכוש אותן בדואר, בגלל העדר עמלת רכישה. אף על פי כן, כרטיסי אשראי נחשבים היום ללא פחות בטוחים מצ'קים ולפעמים הם עדיפים מכיוון שהם חוסכים את עמלות ההמרה וההפקדה של צ'קים. אז לפני שאתם ממהרים לרכוש צ'קים תבדקו היטב האם זה באמת יותר משתלם והאם לא עדיף להשתמש בכרטיסי האשראי.

צידה לדרך

מאז המהפכה במחירי הטיסות, פתיחת הסכם "שמיים פתוחים" וכניסתן של חברות לואו-קוסט לישראל, אנשים רבים בוחרים לשלם פחות על שירות הטיסה ויותר על טיסות זולות. אחת הבעיות היא שטיסות מהסוג הזה לא כוללות ארוחות, ואם אנחנו טסים עכשיו מעל חמש שעות ליעד באירופה, לא נאכל? אז ההמלצה שלנו היא להביא מראש אוכל מהבית, סנדוויצ'ים ושתייה. המחירים על המטוס בדרך כלל גבוהים ובעיקר לא שווים.