View this post on Instagram

A post shared by Megan Anderson (@anderson.adventure.academy)

אם אתם מהאנשים האומללים שאיבדו מזוודה בטיול, למשל בנמל התעופה, בטח שאלתם את עצמכם דבר אחד: לאן המזוודה שלי נעלמה ומה בעצם הולך לקרות איתה עכשיו? ובכן, אם טסתם לארה"ב, יש סבירות גבוהה שהחפצים שלכם שייכים עכשיו לאדם אחר. זאת מכיוון שחלק גדול מהמטען האבוד מגיע בסופו של דבר לעיירה הקטנה סקוטסבורו (Scottsboro) במדינת אלבמה.

בשנת 1970 נפתח קניון Unclaimed Baggage – מרכז הקניות אולי הכי יוצא דופן בעולם, שלמעשה מוכר את התכולה של מזוודות אבודות, כשהקניון קונה את הסחורה שלו מחברות התעופה כדי למכור אותן שוב. הרעיון הצליח במהלך השנים, וכעת החנות יוצאת הדופן הזו היא אחת מהאטרקציות התיירותיות המובילות של אלבמה, עם יותר ממיליון מבקרים בשנה.

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Walters (@mwalters912)

View this post on Instagram

A post shared by Shannah Lovelace (@boujeenomad)

View this post on Instagram

A post shared by Christy Martin (@getbackout)

עד 80 אחוז מתחת למחיר השוק

לפי האתר הרשמי של מרכז "המזוודות האבודות", רק 0.03 אחוזים מכלל המזוודות בארצות הברית מסווגות בפועל כאבודות. לפני שזה יקרה, חברת התעופה חייבת לשלם לבעלים פיצויים ולהתחייב לתהליך חיפוש של שלושה חודשים. רק אז ניתן יהיה למכור את התכולה של המזוודה לרוכשים חדשים.

עד 7,000 פריטים מגיעים למרכז המזוודות מדי יום. אלו עוברות תחילה תהליך הממיין אותן לשלוש קטגוריות: מכירה חוזרת, שימוש חוזר או מחזור. בגדים אבודים נשלחים לאחר מכן למכבסה באתר, הגדולה ביותר במדינה. מכשירים אלקטרוניים נבדקים ובוחנים אם הם תקינים ודואגים לנקות מהם נתונים אישיים. מוצרי יוקרה ותכשיטים נבדקים גם הם, במיוחד כדי לוודא שהם אכן אותנטיים. לאחר מכן מומחי המכירות של החברה קובעים מחיר מכיר על המוצרים, שיכולים להיות עד 80 אחוז מתחת למחיר השוק.

View this post on Instagram

A post shared by Unclaimed Baggage (@unclaimedbag)

View this post on Instagram

A post shared by Paula Frisch (@pmfrisch)

נחש חי בין הבגדים

חלק ניכר מהמטען האבוד מועבר לקרן, שבאמצעותה מרכז המזוודות אומר שהוא תורם מוצרים בשווי מיליוני דולרים לאנשים נזקקים ברחבי העולם מדי שנה. כל מה שלא ניתן יותר לשימוש, נשלח למחזור על ידי החברה.

באתר תוכלו גם לצפות ברשימה של הממצאים המוזרים ביותר ב-50 השנים האחרונות שבהן פועל המקום. בין היתר הייתה שם מצלמה ממעבורת חלל של נאס"א, עור דוב, ראש מכווץ על מקל, מסכת הלוויה מצרית עתיקה, גילופי שנהב, עיתון מ-1934, ואולי הכי מוזר – נחש עכסן חי.

על פי האתר, סיפור ההצלחה של מרכז המזוודות החל כבר בשנת 1970. באותה תקופה קנה איש הביטוח הצעיר דויל אוונס את המטען הראשון שלו בוושינגטון של מזוודות אבודות מחברת אוטובוסים. המכירה החוזרת הייתה כה מוצלחת עד שאוונס עזב במהרה את עבודתו כדי להתרכז לגמרי בעסק החדש שלו. ב-1978 חתם על חוזה עם איסטרן איירליינס כחברת התעופה השותפה הראשונה שלו. לדברי המרכז, הוא עובד כעת עם כל חברות התעופה המקומיות בארה"ב וכן עם מספר רב של חברות תחבורה אחרות. זהו המרכז הלאומי היחיד למכירה חוזרת של מזוודות שאבדו.

 

View this post on Instagram

A post shared by Just Kat being Kat... (@cypress_cottage)

View this post on Instagram

A post shared by Cat Kirchner (@catisnotacat)

View this post on Instagram

A post shared by Gayle Ong (@gayleongtv)

לא רק מציאות

מרכז המזוודות זכה גם הוא לתשומת לב תקשורתית גוברת במהלך השנים, במיוחד לאחר שהוצג בתוכנית של אופרה ווינפרי בשנת 1995. כתוצאה מכך, אירועי מכירה מיוחדים המתקיימים כאן באופן קבוע מביאים אנשים להגיע למקום, לפעמים ימים ספורים לפני חופשה, כדי להיות בטוחים שהם משיגים מציאה.

למרכז הקניות יוצא הדופן יש כעת שטח של 4,600 מ"ר, עם בית קפה ומוזיאון של חפצים אבודים שהופכים את החנות לאטרקציה תיירותית מובהקת. ניתן להגיע לכאן לקניות שישה ימים בשבוע. שני עד שישי בין השעות 9:00-18:00, בשבתות המקום פתוח שעה יותר.

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Kenzie LLC (@shoplaurenkenzie)

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Sheldon (@jrsheldon)

View this post on Instagram

A post shared by Aimee (@raisingthebarrs19)

אפשר גם לעיין במגוון הגדול של פריטים מקוונים במרכז המזוודות. ישנן מספר קטגוריות שונות כמו נשים, גברים, ילדים, סגנון חיים ואלקטרוניקה או מוצרים חדשים מכל הסוגים. גם המדור Mystery Bags הוא מיוחד, שבו אפשר לרכוש תכולה שלמה של מזוודה בלי לדעת מה תקבלו בסוף. עם זאת, לא כל הדברים כאן הם מציאות, למשל טבעת המוצעת כעת במחיר של מעל 20,000 דולר.

אבל הקניות כאן משרתות גם מטרה טובה. על כל פריט שהמרכז מוכר הוא תורם פריט נוסף כמו משקפיים, כסאות גלגלים או ציוד רפואי, ובכך מוביל מטען אבוד לחיים חדשים ומשמעותיים.