הבעיה של מרווח המושבים במטוס מטרידה נוסעים כבר לא מעט זמן. נראה שבכל שנה חברות התעופה בעולם מקטינות את המרווח לרגליים ואת גודל הכיסא יותר ויותר, על מנת להכניס עוד מושבים למטוס ולמקסם את הרווחים. המהלך הזה מוביל ללא מעט נוסעים שמתלוננים על אי הנוחות, במיוחד אם מדובר בטיסה ליעד מרוחק. עכשיו מסתבר שהעצבים הללו עלו שלב והתחילו להיות מופנים דווקא כלפי נוסעים אחרים ולא כלפי חברות התעופה עצמן.

בסקר שנערך בבריטניה נמצא שלא פחות מ-91 אחוזים מתושבי הממלכה חושבים שאנשים שמנים צריכים לשלם סכום כסף גדול יותר על כרטיס הטיסה שלהם ו-80 אחוזים חושבים שהפתרון ל"בעיה" הוא להושיב את הנוסעים כבדי המשקל באיזור נפרד, בו יהיו כיסאות מרווחים יותר.

נוסע במטוס (צילום: Matej Kastelic, shutterstock)
80 אחוזים סבורים שיש לייצר שני איזורים שונים - לשמנים ולרזים | צילום: Matej Kastelic, shutterstock

אם אתם חושבים שמדובר באמירות ששמורות לבריטים בלבד, תחשבו שוב. הסקר שנערך על ידי חברת Jetcost, שאל לא פחות מ-2,494 נוסעים וגילה שמדינות נוספות חולקות את אותה התחושה. כך, 72 אחוזים בצרפת, 61 אחוזים באיטליה ו-56 אחוזים בספרד, סברו שעל אנשים כבדי משקל לשלם יותר על כרטיס, או לחילופין יש לחייב אותם לקנות שני כרטיסים. 

הסקר מצא כי התחושות הקשות הללו נובעות מהעובדה שכמות גדולה של אנשים חוו תחושה לא נעימה בגלל שישבו ליד אדם כבד משקל. יותר מחצי מהציבור הבריטי טען שסבל בעבר בגלל שלידו בשורה ישב אדם גדול שהרס לו את חווית הטיסה, וכ-34 אחוזים טענו שחשו לא בנוח להעיר או להגיד לאותו הנוסע משהו בעקבות כך.

דלפק צ'ק אין בשדה התעופה (צילום: Pablo Blazquez Dominguez, GettyImages IL)
האם בקרוב ישקלו גם אותנו בנוסף למזוודות? | צילום: Pablo Blazquez Dominguez, GettyImages IL

"שטח נפרד על המטוס לא נועד כדי ליצור אפלייה", טוען דובר אתר Jetcost שהזמין את הסקר. "המטרה של שטחים נפרדים היא לגרום לכך שכל הנוסעים על הטיסה יקבלו את הנוחות המירבית המגיעה להם. עם מעברים רחבים יותר ומרווח גדול יותר לרגליים, כל הנוסעים שעל הטיסה יוכלו ליהנות יותר ובעיקר לא לדאוג ממה חושב או איך מרגיש הנוסע שיושב לידו".

"אם אתם שמנים בצורה קיצונית, זה רק הוגן שתאלצו לשלם יותר על הכרטיס שלכם", מחזק סטיב מילר, מנחה תכנית ירידה במשקל בטלויזיה, את תוצאות הסקר. "חברות צריכות לייצר אופציה בה כל אדם ישלם לפי המשקל היחסי שלו על המטוס. אין סיבה שאנשים בריאים יממנו אנשים כבדי משקל".

ד"ר סאלי נורטון, יועץ משקל, מסרב לקבל את האמירות הללו וטוען שהן יכולות להיות מאוד מסוכנת ופוגענית כלפי האוכלוסייה כבדת המשקל. "צריך לתמוך ולעודד אנשים לרדת במשקל, ולא ליצור איזורים שונים לאנשים. זה ממש לגרום להם להרגיש מנודים", הוא אומר.

נכון לעכשיו, הסקר הזה נשאר על הנייר בלבד ושום דבר מעשי לא נעשה בעניין. אך האם ייתכן שבעתיד חברות התעופה יתחילו לשקול אותנו ולדרוש מאיתנו לשלם על פי משקל הגוף שלנו? אם נשפוט לפי הדרך בה מתנהל עולם התעופה של היום, זה בכלל לא יפתיע אותנו. 

(מקור)

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש