כל מי שטס לחופשה בניו יורק עבר תהליך ארוך שכולל מילוי טפסים וראיון בשגרירות. זו פרוצדורה שלוקחת זמן ודורשת מכם לפתוח את הארנק, במיוחד אם מדובר בחופשה משפחתית עם הילדים. אבל לא רק ביקור בתפוח הגדול יגרום לכם למלא טפסים - גם ביעדים נוספים תדרשו להצטייד באשרה המיוחלת. לאיזו מדינה תצטרכו להוציא ויזת תייר מראש, איפה תוכלו להסתפק בנחיתה ומילוי טפסים במקום וכמה יעלה לכם כל התענוג?
"היעדים המבוקשים ביותר להוצאת ויזות ע"י הישראלים הם ארה"ב, אוסטרליה, הודו וסין. לאחרונה התווספו לרשימה גם ויטנאם וסרי לנקה", אומר דורון, בעלי חברת ש.מ אשרות המספקת ויזות לחו"ל לכל המדינות בעולם. "המחירים לויזות השונות נובעים משיקולים פוליטיים ומדיניים של הקונסוליות", מסביר דורון. "מחיר האגרה הוא קבוע בכל מדינה ומדינה אך דמי הטיפול לכל אשרה משתנים בהתאם לספקים. ספק יכול לגבות מחיר שונה ולהבטיח ללקוח ראיון בשגרירות תוך מספר ימים בלבד", הוא מוסיף.
דורון מסביר כי בכל המדינות המצוינות ניתן להוציא ויזה באופן עצמאי דרך השגרירות, "כדי להוציא ויזה בארץ להודו, ניתן לעשות זאת רק דרך הספק המורשה. לגבי אוסטרליה התהליך שונה, "ניתן להוציא ויזה דרך משרדי נסיעות או נציגים מורשים, יש אפשרות נוספת, להוציא באופן אישי דרך דואר רשום ששולחים לקונסוליה", הוא מסביר. במידה ואתם מחליטים לנהל את התהליך בעצמכם, תחסכו את התשלום עבור דמי טיפול לסוכן ותשלמו רק את האגרה בהתאם לכל מדינה. זמן הטיפול בטפסי הבקשה לויזות בעולם מתחיל מ-4 ימי עבודה ויכול להגיע עד 21 ימי עבודה כמו בתהליך הוצאת ויזה לארה"ב. לדבריו, בכל מדינה בעולם שבה יש נציגות ניתן להוציא ויזה במהלך החופשה עצמה, "אם בתאילנד פועלת שגרירות הודו, יהיה ניתן להוציא שם ויזה למדינה אך לעיתים זה ייקח מספר ימים נוספים", הוא מדגיש.
לא תופתעו לשמוע כי הויזה היקרה ביותר היא לארה"ב. "מחיר הוויזה לארה"ב מגיע ל-749 שקלים, כולל דמי טיפול", אומר רונן זאבי, מנהל טיסות סדירות בחברת גוליבר- חברת התיירות אונליין. "בארה"ב הקריטריונים לקבלת הויזות הן ביטחוניות ובאוסטרליה מקפידים לבדוק את העניין הכלכלי כדי שתיירים לא ישתקעו ויעבדו במדינה", הוא מסביר. לדבריו, מי שטס לארה"ב מומלץ שיתחיל בתהליך 3 חודשים לפני ומדובר בתהליך הארוך ביותר. "וגם מי שרוצה ויזה לאוסטרליה מומלץ שיתחיל לפחות חודשיים לפני", הוא מוסיף.
הפיתרון: לעשות ויזות במהלך הטיול
"כאשר עושים את הויזה בזמן הטיול, העלויות שונות וניתן להוזיל את המחיר ב-20 אחוז", הוא מדגיש. "יש מדינות שמחייבות שהויזה תצא בארץ המגורים או ארץ הוצאת הדרכון, למשל ארה"ב או אוסטרליה בהן אי אפשר להוציא ויזה במהלך הטיול", אומר זאבי.
ובכל מקרה, אם אתם רוצים להכין הכל מראש ולצאת מצויידים בוויזה מהארץ, בדקנו עבורכם כמה עולה האשרה למדינות הפופולריות.
>> עוד בערוץ החופש:
כמו מתוך גלויה: טיול בפירנצה וסביבותיה
תשכחו מפריז: חופשות פסח לא שגרתיות בחו"ל
קמפיין תיירותי בדנמרק: תעשו יותר סקס
ויזה להודו : 236 שקל
כדי להיכנס למדינת התרמילאים הפופולרית תצטרכו להצטייד בוויזת תייר הניתנת ל-6 חודשים. קבלת הויזה נתונה לשיקול הקונסוליות ההודיות ואינה ניתנת אוטומטית בכניסה למדינה, כך שהתהליך צריך להתבצע עוד מהארץ. תהליך קבלת הויזה ידרוש ממכם מילוי טפסים, דרכון בתוקף לשנה ושתי תמונות פספורט. באמצעות הויזה תוכלו להיכנס פעמיים להודו, במידה ותרצו לחצות את הגבול שלוש פעמים תדרשו להציג את מסלול הנסיעה, אך תוקף הוויזה מתחיל מיום ההנפקה ומסתיים ביום הפקיעה המצוינים על גביה. את הוויזה תקבלו לאחר 5-7 ימי עבודה.
מחיר האגרה: 210 שקלים, דמי טיפול: 26 שקלים בחברת ש.מ אשרות שהינה החברה היחידה שעובדת מול השגרירות ההודית.
ויזה לנפאל: 88-600 שקל
הכניסה לנפאל גם כרוכה בהוצאת ויזה שניתן לקבל במעבר הגבול או בהוצאה מראש מהארץ. במידה ותחליטו להוציא ויזה מישראל, תשלמו עליה, ל-15 יום, 125 שקלים. ויזה ל-30 יום, תעלה לכם 200 שקלים וויזה ל-90 יום תעלה לכם 500 שקלים. דמי הטיפול עולים 100 שקלים. אבל אם תרצו לחכות עם הוויזה ולקבל אותה בכניסה למדינה, המחירים, מסתבר, מוזלים. לאחר שתמלאו את הטפסים תוכלו לשלם במקום - ויזה ל-15 יום תעלה לכם 25 דולר, ל-30 יום תעלה 40 דולר וויזה ל-90 יום תעלה לכם 100 דולר.
ויזה לתאילנד: 0-600 שקל
תאילנד, שהפכה לאחד היעדים הפופולריים ביותר על הישראלים, אינה מצריכה תהליך מסובך לקבלת ויזה ומי שטס לתקופה של חודש יקבל חותמת בדרכון המאפשרת שהייה של 30 יום במקום. מי שמתכנן חופשה ארוכה יותר יאלץ לשלם מראש - ויזה ל-60 יום כרוכה בתשלום אגרה של 150 שקלים, וויזה בעלת שתי כניסות לתאילנד, המיועדת למי שיוצא וחוזר תעלה 300 שקלים. ויזה בעלת 3 כניסות תעלה 450 שקלים. דמי הטיפול נעים בין 60-150 שקלים. "לרוב הישראלים טסים לפרק זמן של 60 יום. "מי שמתכנן לטוס ליותר מ-30 יום, אני ממליץ שיוציא ויזה מראש כי אחרת הוא יצטרך להיכנס ולצאת מגבולות המדינה", אומר דורון מחברת ש.מ אשרות.
ויזה לבורמה: 85-185 שקל
מי שימשיך את הטיול מתאילנד לבורמה יצטרך לדאוג להוצאת ויזה מראש שתקפה ל-30 יום. האגרה עולה 85 שקל ודמי הטיפול נעים בין 50-100 שקל בחברת ש.מ אשרות. מי שלא מתכנן את הטיול הגדול מראש יוכל להוציא את הויזה מהשגרירות הבורמזית בתאילנד בעלות זהה ללא דמי הטיפול.
ויזה לוויטנאם: 280-630 שקל
מי שיגיע לויטנאם יצטרך להוציא את הוויזה מראש לפני ההגעה למדינה. הוצאתה דורשת תהליך של מילוי טופס, דרכון בתוקף לשנה ושתי תמונות. יש שלושה סוגי ויזות: ויזה סטנדרטית לחודש שתעלה 280 שקל, ויזה לחודש עם כניסת רב פעמית שתעלה 410 שקל וויזה לשלושה חודשים הכוללת כניסה רב פעמית שתעלה 530 שקל. דמי הטיפול משתנים ומגיעים עד 100 שקל.
ויזה לסרי לנקה: 220 שקל
ביקור בסרי לנקה דורש הוצאת ויזה מראש. אחרי שתצטיידו בצילום דרכון והצגת מסלול הנסיעה, תקבלו ויזה ל-3 חודשים. המחיר, לפי התאחדות סוכני הנסיעות והתיירות בישראל, הוא 120 שקל ודמי הטיפול הינם 100 שקל.
ויזה ללאוס: 88 שקל
את הוויזה ללאוס תוכלו לקבל בשדה התעופה של המדינה, שם תצטרכו להצטייד בשתי תמונות ודרכון בתוקף. לפי חברת ש.מ אשרות, מחיר הויזה מסתכם ב-25 דולר בלבד.
ויזה לסין: 150-250 שקל
מי שירצה לבקר בסין יצטרך להוציא ויזה מראש. תדרשו להראות דרכון בתוקף לשנה, למלא את טופס הבקשה ולהציג תמונה עדכנית. מי שנוסע כתייר יצטרך לצרף את מסלול הטיסה. במידה ומדובר בטיסה למטרת עסקים יש להציג מכתב רשמי מסין. לפי התאחדות סוכני נסיעות ותיירות בישראל, אגרת התשלום עבור ויזה ל-30 ימים תעלה 100 שקל. ויזה לתקופה של חצי שנה עם שתי כניסות תעלה 150 שקל. ויזה ל-6 חודשים בעלת שתי כניסות תעלה 200 שקל. לפי דורון מחברת ש.מ אשרות, דמי הטיפול נעים בין 50-100 שקל.
ויזה למדגסקר: 0-600 שקלים
על מנת לקבל ויזה כדי שתוכלו לטייל באפריקה יש למלא את טפסי הבקשה, להציג דרכון בתוקף לחצי שנה ולצרף תמונות עדכניות. לפי התאחדות סוכני הנסיעות בישראל כניסה ל-30 יום הינה בחינם. ויזת תייר ל-60 יום עולה 350 שקל וויזת תייר ל-90 יום עולה 500 שקלל. דמי הטיפול בנוהל רגיל יעלו 86 שקלים + מע"מ.
ויזה לאוסטרליה: 600 שקלים
הכניסה למדינה האקזוטית דורשת ויזת כניסה שתהליך קבלתה ארוך ויערך כחודש לפחות. תהליך קבלת הויזה משתנה בהתאם לגיל המבקש. תהליך הבקשה לבני 18 ומטה מלווה באישורי הורים, קבוצת הגיל השנייה היא בין 18-40 והיא זאת שלרוב מגישה את הבקשה וקבוצת הגיל השלישית כוללת את בני ה-40 פלוס. כל מי שמגיש בקשה לקבלת ויזה צריך למלא טפסים ולצרף תעודת לידה ותמונה עדכנית. בנוסף, יש לצרף לבקשה תדפיסי פירוט של חשבון הבנק, אישורי לימודים ועבודה. כיצד תקבלו את הוויזה המיוחלת? הבקשה נבחנת בהתאם לאישורים שביקשתם ולסטטוס המטייל. בעל עבודה קבועה ככל הנראה יקבל ויזה לתקופה של 3 חודשים עד שנה. התשלום עבור האגרה יסתכם ב-460 שקלים ודמי הטיפול יעלו לכם בחברת ש.מ אשרות 140 שקלים.
ויזה ארה"ב: 749 שקל דרך סוכנות, כ-550 שקל באופן עצמאי
ואי אפשר בלי אמריקה. תהליך קבלת ויזה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות אמנם מוכר אך מסתבר כי מדובר בהליך היקר ביותר. עליכם למלא את טופס DS-160, להציג צילום דרכון נוכחי, תמונות עדכניות, אישור לימודים וחוזה שכירות. לאחר מכן יקבע לכם ראיון בשגרירות ארה"ב בתל אביב אשר יארך מספר דקות. גם כאן, המראיינים ירצו לראות שאינכם מתכננים להשתקע באמריקה וכי יש לכם סיבה טובה לחזור לארץ. קביעת מועד הראיון יכולה להתבצע תוך 48 שעות אך לעיתים תאלצו לחכות יותר, "זה תלוי בתקופה - אם מדובר בקיץ או בתקופת חגים לעיתים יחכו יותר, מי שמזמין טיסה מוטב שיעשה זאת לפחות חודש לפני", מסביר דורון. הוויזה לארה"ב תינתן לרוב לתקופה של 10 שנים אך מדובר בהחלטה שמתבצעת בהתאם להחלטת השגרירות. לפי התאחדות סוכני הנסיעות ותיירות בישראל מחיר האגרה ודמי הטיפול יסתכמו ב-749 שקל. בקבלת הוויזה לארה"ב, גם הדרך העצמאית מקובלת, והיא תעלה פחות - 160 דולר שהם כ-556 שקלים כיום.
באלו מדינות לא תצטרכו ויזת תייר?
ישנן מדינות שההגעה אליהן לא כרוכה בהזמנת ויזה מראש אלא רק בהזמנת כרטיס טיסה. בין המדינות שאליהן תוכלו להיכנס ללא כל פרוצדורה מקדימה נמצאות: יפן, ארגנטינה, ברזיל, ניו זילנד, אוקוודור, אנדורה, מקסיקו, גואטמלה ופנמה. הכניסה אל המדינות האלו תקפה ל-90 יום, בדומה למדינות אירופה לאחר פרק זמן הזה תצטרכו לגשת למשרד הפנים ולחדש את הוויזה.