1. חיזרו אחרי 
ה-1 בספטמבר

כרטיסי הטיסה המבוקשים ביותר הם אלה של סוף אוגוסט, ולכן גם היקרים ביותר, כך שאם תגלו קצת גמישות במועד החזרה תוכלו להשיג מחיר נמוך יותר. אם לא באמת חשוב לכם או לילדים להיות נוכחים ביום הראשון ללימודים בגן או בבית הספר, ותרו על החזרה לישראל בסוף אוגוסט. אם כרטיס הטיסה בחזרה לארץ יוזמן ל-1 בספטמבר או אחריו, תוכלו לחסוך אלפי שקלים על החופשה המשפחתית.

הגמישות הזאת תאפשר לכם לצאת לחופשה בשבוע שנפתח ב-28 באוגוסט, או אפילו כמה ימים קודם לכן - תקופה שבה רוב המשפחות כבר חוזרות לישראל ומתחילות להתארגן לשנת הלימודים החדשה - ואז המחירים גם מתחילים לרדת.

כך למשל, טיסה לברלין עם חברת UP ב-28 באוגוסט עד 2 בספטמבר (בימים ראשון עד שישי) תעלה 338 דולר לאדם, בעוד שטיסה דומה בשבוע שלפני כן, באותם ימים בשבוע ובאותן השעות, תעלה 509 דולר. בטיסות ללונדון המגמה חוזרת על עצמה: טיסה ב-19–25 באוגוסט בחברת אל על תעלה 613 דולר, ואילו בשבוע לאחר מכן, 26 באוגוסט עד 1 בספטמבר - המחיר יורד ל-501 דולר.

2. צאו לחופשה ביולי ולא באוגוסט

לפי אותו היגיון של הסעיף הראשון, דרך נוספת לחסוך בהוצאות על כרטיסי הטיסה היא לטוס כבר ביולי, ולא לחכות לאוגוסט. רבים מהילדים עדיין בקייטנות ביולי, ורבים מההורים מעדיפים שלא לצאת לחופשה כל עוד יש "סידור לילדים". זאת ועוד, ישראלים רבים נוהגים לדחות את החופשה לאחרי ט' באב (שחל השנה ב-14 באוגוסט), כך שביולי המחירים עדיין לא מזנקים לרמות של אוגוסט.

כך למשל, טיסת אל על לרומא ב-17–21 ביולי תעלה 392 דולר, לעומת טיסה דומה באותן השעות ובאותם הימים בשבוע ב-14–18 באוגוסט, שמחירה קופץ ל-514 דולר. בטיסות לפריז המצב דומה: מי שיטוס ב-17–21 ביולי עם איזיג'ט ישלם 581 דולר, ואילו מי שיטוס ב-21–25 באוגוסט באותה הטיסה ישלם כמעט 200 דולר יותר ומחיר הכרטיס יגיע כבר ל-766 דולר. כשמכפילים את הפערים האלה במספר הנפשות במשפחה מבינים עד כמה הנסיעה ביולי יכולה להוזיל את חופשת הקיץ.

גם בהזמנת חבילות נופש ליוון המחירים קופצים באוגוסט. למשל, חבילה לרודוס למלון Olympic Palace על בסיס חצי פנסיון ב-17–21 ביולי לזוג עם שני ילדים - תעלה 2,156 דולר, ואילו ב-21–25 באוגוסט היא כבר תעלה 2,716 דולר.

ילדה בים ואמה מאחוריה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תעדיפו את יולי | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. בדקו את מחירו של כרטיס טיסה אחד, ולא את המחיר לכל המשפחה

הקיץ הוא תקופה של נסיעות משפחתיות, שדורשות כמה כרטיסי טיסה. עם זאת, כדאי לבדוק קודם את המחיר של כרטיס יחיד, כי ייתכן שהמחיר יהיה גבוה יותר בבדיקה ורכישה של כמה כרטיסים יחדיו.

זה לא שחברת התעופה מנסה להערים עליכם, יש לכך סיבה אובייקטיבית: מחלקת התיירים מחולקת לתת־מחלקות וירטואליות, שהצרכן כלל לא מודע לקיומן. ברגע שהמושבים של תת־מחלקה אחת נגמרים, מתחילה המכירה של תת־המלחקה הבאה - ואז המחיר קופץ.

כך, אם אתם מעוניינים, למשל, בחמישה כרטיסים ונותרו בטיסה רק שלושה מקומות בתת־מחלקה המבוקשת, חברת התעופה תציע לכם חמישה כרטיסים במחיר אחיד - לפי תמחור בתת־המחלקה הבאה, היקרה יותר.

4. לא משנה איפה תקנו כרטיס - כל עוד תשוו מחירים

מבחינת המקום שבו כדאי לקנות כרטיס טיסה דווקא אין תשובה ברורה ומוחלטת כיצד לחסוך בעלויות. אתם יכולים להזמין כרטיס דרך סוכן נסיעות ישראלי, אתרים בינלאומיים או בהזמנה ישירה מחברת התעופה עצמה - כל אחד מהם עשוי להציע את המחיר הנמוך ביותר. כל מקרה נבחן לגופו, ותצטרכו להשוות את שלושת האפיקים האלה בעצמכם אחרי שהחלטתם איזה כרטיס מתאים לכם ובאילו תאריכים.

עם זאת, לא נשאיר אתכם בלי כיוון בכלל. אתם יכולים להתחיל בהשוואת מחירים של סוכני נסיעות באמצעות אתר travelist, או באמצעות האגריגטור skyscanner, המציג לרוב מחירים נמוכים יחסית לאתרים אחרים.

זכרו שחוק הגנת הצרכן אינו מגן עליכם בהזמנה דרך סוכנות נסיעות זרה או חברת תעופה שאין לה נציגות בישראל. זאת אומרת שאם תרצו לבטל את הטיסה בתוך 14 יום ממועד ההזמנה, תוכלו לעשות זאת רק אם ביצעתם את ההזמנה אצל סוכן ישראלי או חברת תעופה שמפעילה משרדים בישראל. כך למשל, בהזמנה ישירה של כרטיסים מחברות כמו איזיג'ט או וויזאייר החוק לא תקף.

בתוך מטוס - דיילת מגישה לנוסע אוכל (צילום: Royal Jordanian)
בסופו של דבר, זה לא משנה איפה תטוסו | צילום: Royal Jordanian

5. התגמשו בתאריכים

יכול להיות שהכי נוח לכם לצאת לחופשה ביום ראשון ולחזור ביום ראשון שאחריו, אבל אם אתם לא מוגבלים לחלוטין באילוצי עבודה ומשפחה, כדאי תמיד לבדוק את המחירים כמה ימים לפני ואחרי התאריך המועדף עליכם. במקרים רבים תגלו שתזוזה של יום מוזילה את הכרטיס בעשרות דולרים, וכשמדובר במשפחה זה לא עניין של מה בכך.

גם באתרי האינטרנט של חברות התעופה וגם אצל סוכני הנסיעות הישראלים והבינלאומיים יש אפשרות של חיפוש גמיש, שמאפשר לראות את המחירים על פני כלל ימי החודש, וכך לגלות איך המחיר משתנה מיום ליום.

6. לא חייבים לטוס הלוך וחזור עם אותה חברה

רבים סבורים שזול יותר לטוס הלוך ושוב באותה חברת תעופה, והזמנה נפרדת של הטיסות יכולה להכפיל את המחיר הכולל. ואולם בעידן של טיסות לואוקוסט, שבהן הכרטיסים מתומחרים לפי לג (כיוון אחד), אפשר לשלב בין חברות - לטוס עם חברה אחת ולחזור עם אחרת.

מי שמבצע את החיפוש אחר כרטיסי הטיסה דרך חברת התעופה מפספס מראש את אפשרות השילוב, כך שאם היעד שאליו אתם נוסעים הוא באירופה וטסות אליו חברות לואוקוסט, מומלץ לבדוק באתרים כמו smartair ו-skyscanner אם שילוב של שתי חברות משתלם. מעבר לאפשרות להוזיל את הכרטיס, זה גם יכול לאפשר לכם לנחות בשדה תעופה אחד ולהמריא בשדה תעופה אחר לאחר כמה ימים של טיול.

אפליקציה להזמנת כרטיסי טיסה (צילום: Georgejmclittle, Shutterstock)
בדקו, ובדקו שוב | צילום: Georgejmclittle, Shutterstock

7. בידקו מחירים באתרים חדשים

חדשות לבקרים קמים אתרים שמנסים להתעלות על קודמיהם - ולהציע את הנוסחה המושלמת למציאת המחיר האטרקטיבי ביותר לטיסות. לפני שנתאר בפניכם את הייחוד של שני אתרים חדשים שהושקו באחרונה, נדגיש כי בדומה לחיפוש מחירי טיסות אצל סוכני נסיעות, ישראלים או בינלאומיים, אל תסתמכו על המחיר המוצג באתר אחד בלבד. אחרי שתמצאו באתר כלשהו את הטיסה והמחיר שמתאימים לכם, בדקו אם ניתן להשיג מחיר נמוך יותר ישירות מול חברת התעופה או דרך סוכן נסיעות אחר. הפערים יכולים להגיע לעשרות דולרים על אותו הכרטיס.

אתר alice.co.il מתאים לאנשים גמישים שעוד לא החליטו לאיזה יעד ובאיזה תאריכים הם רוצים לנסוע, ופתוחים להצעות. האתר מאפשר להגדיר עד ארבעה יעדים במקביל, ואת הזמן שתרצו לשהות ביעד (בין שלושה לשמונה לילות). בשלב הבא יש לקבוע את טווח התאריכים שבו אתם רוצים לצאת לחופשה. כשתסיימו תקבלו רשימה ארוכה של טיסות של חברות תעופה שונות בתאריכים אלה - מהמחיר הנמוך לגבוה - לכל היעדים ובכל האופציות שבחרתם. כך תקבלו את התמונה המלאה.

אם אתם מקובעים על ימים ספציפיים, או לחילופין מחפשים חופשה ארוכה יותר משמונה לילות, האתר לא מתאים לכם. מה גם שהוא מציג רק יעדים באירופה, ולא חולש על כלל הטיסות ברחבי העולם.

אתר נוסף שמושק בימים אלה, נקרא xplorer.co.il היתרון שלו על פני האחרים הוא השקיפות המירבית שלו. האתר מציג מראש מה כלול, ויותר חשוב מה לא כלול, במחיר של כרטיס הטיסה בצורה ברורה מאוד - למשל, מזוודות, אוכל, בידור בטיסה, בחירת מושב, וכן מידע לגבי האפשרות לבצע צ'ק־אין באינטרנט או רק בשדה התעופה ואם הדבר כרוך בתשלום, מה שחסר באתרים רבים של סוכני נסיעות. בנוסף, מוצג באתר מידע רב אודות מרווח המושבים במטוס, הדגם שלו ופרטים כמו אם יש שקע טעינה למחשב או חיבור USB.

דרכון וכרטיס טיסה (צילום: TravnikovStudio, Sutterstock)
ובכלל, לא חייבים לחזור עם אותה החברה | צילום: TravnikovStudio, Sutterstock

האתר מתאים במיוחד למי שמחפש טיסות לכמה יעדים. במקום להרכיב את הטיול לבד, האתר מאפשר לבחור במסלול מרובה יעדים ולהגדיר כמה טיסות צריך, ומאיפה לאיפה. האתר יחפש עבורכם את השילובים הדרושים, בהתאם לתאריכים שתזינו.

אופציה נוספת באתר נקראת "חזרה מיעד אחר", שבודקת כמה יעלה לכם לנחות במדינה אחת ולחזור ממדינה אחרת. עוד קטגוריה מעניינת היא של "2 יעדים במחיר 1", המאפשרת חיפוש טיסה לחופשה בשני יעדים - לפי בקשתכם לאופן חלוקת משך השהות בשניהם.

8. לזרוק את כרטיס הטיסה לפח (Throwaway Ticketing)

ראשית, נדגיש שדרך זו של רכישת כרטיסי הטיסה היא הפרה של תקנוני חברות התעופה, שלהם אתם מסכימים עם הרכישה. ועדיין, לא מעט אנשים משתמשים בשיטה זו כדי לחסוך בכסף.

למה הכוונה? הרבה חברות תעופה עוברות דרך נמלי הבית שלהן בדרך לנמלים אחרים. מתברר שבחלק מהמקרים, נוסע שרוצה להגיע לנמל בית של חברת תעופה יצטרך לשלם יותר מכפי שישלם על כרטיס ליעד אחר בטיסה שרק עוברת בעצירת ביניים באותו נמל בית. לכן, שווה לבדוק האם משתלם יותר לנחות בעצירת הביניים ולא להמשיך הלאה באותה טיסה.

באתר huffingtonpost הציגו את הדוגמה הבאה: אם אתם רוצים לטוס מבוסטון ליוסטון, שבה נמצא נמל התעופה הביתי של חברת יונייטד איירליינס, ייתכן שהמחיר לכרטיס מבוסטון לאוסטין, עם עצירת ביניים ביוסטון, יהיה נמוך יותר משל הטיסה הישירה. כמובן שזה ידרוש מכם לטוס עם מזוודת יד בלבד, ולא לשלוח מזוודה לבטן המטוס, ולהזמין בנפרד כרטיס טיסה בחזרה, כי ברגע שלא תעלו על המטוס לאוסטין חברת התעופה תבטל את כרטיס הטיסה שלכם בחזרה.

טכניקה עם עיקרון דומה של הטעיית חברת התעופה וזריקת כרטיס טיסה לפח, מתרחשת לפעמים כשנוסע רוצה לטוס לכיוון אחד בלבד. במקרה זה, הוא יגלה פעמים רבות שדווקא כרטיס הלוך ושוב יהיה זול יותר. גם במקרה הזה מדובר בהפרה של תקנון חברת התעופה, ויש חברות שיכולות לדרוש אחר כך מהנוסע תשלום נוסף. כך שההחלטה אם לנסות את הטריקים האלה נתונה לשיקולכם.

משפחה בחופשה (צילום: Andresr, Shutterstock)
שימו לב לכל הפרטים הקטנים כשמזמינים כרטיס | צילום: Andresr, Shutterstock

9. 
לא רק המחיר קובע

רובנו מוכווני מחיר, ואם נמצא כרטיס טיסה במחיר נמוך אפילו בעשרה דולרים אצל חברה אחת לעומת אחרת - נקפוץ על המציאה. אלא שכרטיס טיסה לא מסתכם רק במחיר. טיסה היא עסק של כמה שעות טובות, תלוי ביעד כמובן, וכדאי לוודא מראש את התנאים במטוס: איזו מערכת בידור מוצעת (במיוחד אם אתם נוסעים עם ילדים), האם הטיסה כוללת ארוחה, עד כמה המושבים מרווחים, מה הפרישה שלהם במטוס, האם יש אינטרנט ועוד. יכול להיות שאחרי שתבדקו את הדברים האלה תעדיפו לשלם עוד כמה עשרות דולרים עבור טיסה אטרקטיבית יותר.

בנוסף, עליכם להביא באולי זול, אבל הטיסה נוחתת בשדה תעופה מרוחק, שייאלץ אתכם לשלם יותר על מונית, או לבזבז זמן רב יותר על נסיעה למרכז העיר ולמלון. כמו כן, אם אתם בוחרים בטיסה שחוזרת לישראל ביום שישי בערב או בשבת, ובכך חוסכים כמה עשרות דולרים על הכרטיס, ייתכן שתיאלצו להיפרד מאותו חיסכון מאחר שהרכבת בישראל כבר לא פועלת ותידרשו להגיע הביתה במונית.

גם שעת הטיסה עשויה להוריד את המחיר, אבל לא בהכרח לחסוך בעלות הכללית של החופשה. טיסה בשעת לילה מאוחרת, למשל, עשויה להיות זולה יותר, אך תיאלץ אתכם לשלם על לילה נוסף במלון. לעתים עדיף לשלם קצת יותר על הטיסה ולהגיע מוקדם יותר ליעד, וכך ליהנות מעוד יום של חופשה.

_OBJ

מצד שני, חישבו אם אתם מעדיפים טיסה שממריאה ב-6:00 בבוקר, מה שייאלץ אתכם לקום באמצע הלילה. לא תמיד זה נוח, במיוחד עם ילדים קטנים. בשורה התחתונה, המחיר לא תמיד קובע, וגם לנוחות שלכם יש מחיר.

אם מצאתם טיסת קונקשיין במחיר אטרקטיבי, בדקו אם זמן ההמתנה לא קצר מדי ביחס לגודל שדה התעופה. לפעמים שעה אחת בין הנחיתה להמראה הבאה מספיקה כדי להגיע לשער העלייה למטוס בזמן, אך לפעמים לא. בעיקר אם מדובר בשדה תעופה רחב ידיים, או אם יש עיכוב בהמראת הטיסה הראשונה.

10. לא תמיד משתלם לטוס בלואוקוסט

"זה כבר יוצא לי אותו מחיר כמו טיסה רגילה" - זהו משפט שנשמע פעמים רבות ביחס לטיסות לואוקוסט. הסיבה לכך היא שאת המחירים הנמוכים באמת של טיסות לואוקוסט משיגים בעיקר בהזמנה חודשים רבים מראש. כשמתקרבים יותר למועד הטיסה, המחיר עשוי להיות דומה לזה של טיסה רגילה, במיוחד בתקופות המבוקשות כמו יולי־אוגוסט.

גם אם מצאתם מחיר אטרקטיבי בטיסת לואוקוסט, שימו לב שהמחיר הראשוני שאתם רואים הוא מחיר בסיס בלבד - ועליו תתבקשו להוסיף (אם תחפצו בשירותים אלה) כסף עבור העלאת מזוודה של 20–23 ק"ג לבטן המטוס (התוספת יכולה להגיע ל-70 דולר), מזון ומשקאות, וגם עלות הזמנת מקום ישיבה ספציפי. אלה לבד יכולים להקפיץ את המחיר ב-100 דולר.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר:
>> חשבתם שהזמנתם טיסה באל על? באותיות הקטנות כתוב משהו אחר
>> מכת ההשמנה בישראל: הרגלי התזונה שלנו מעולם לא היו גרועים כל כך