מחר זה נגמר! אחרי מסע בחירות מתיש בהשתתפות אלפי עצים, מפלים, הרים, צוקים, איים וימות מסוגים שונים, נדע סוף סוף מי השבעה שזכו בתואר פלאי הטבע החדשים של תבל.

רגע לפני שסוגרים את ההצבעה, נסקור בכתבה הרביעית בסדרה את המתחרים מיבשת אסיה, של ים המלח הקטן והחמוד שלנו.

אז זו הקריאה האחרונה לפרגן ולהצביע לנציג המלוח שלנו (ושל הירדנים), או במשלוח המילה ים המלח או بحر الميت או DEAD SEA למספר 2244 (מחיר משלוח הודעה: 50 אגורות בישראל, ניתן להצביע ללא הגבלה).

יבשת אסיה

הרי הבוץ, אזרבייג'אן
כמו פצעוני ענק על פני פרצופו של כדור הארץ, כ-300 הרי געש באזרבייג'אן החליטו שלהשפריץ בוץ במקום לבה זה הרבה יותר נחמד. כל זה קורה כאשר מים חמים הנמצאים תחת לחץ פורצים היישר אל פני האדמה, תוך שמתערבבים בדרך עם שכבות אדמה.

הרי געש בוציים3  (צילום: MendoMann)
משפריצים בוץ במקום לבה. הרי הבוץ באזרבייג'אן | צילום: MendoMann

אם חשבתם בטעות לעשות שם ספא שקלו זאת מחדש, כיוון שפרט לבוץ נפלטים שם גם גזים רעילים כמו דו תחמוצת הפחמן. ומסתבר שהפטנט הזה כזה להיט, שניתן למצוא הרים כאלה אפילו על כוכב מאדים.
הרי געש בוציים2  (צילום: kmorozov )
לא מומלץ לעשות ספא במקום | צילום: kmorozov


האיים המאלדיביים
הפלא הזה קצת יותר מוכר לקהל הישראלי, שבשנים האחרונות החל להוסיף את האיים הללו לסל הטיולים השנתי. כ-700 ק"מ דרומית מערבית לסרי-לנקה שבהודו, נמצא גן עדן של 1,192 איים, המוקף ע"י שוניות אלמוגים מרהיבות. הפלא הזה רק מתעצם נוכח העובדה שרק 200 איים מיושבים.
מלדיביים  (צילום: MadMedea)
1,192 איים. המלדיביים | צילום: MadMedea


סנדרבאנס – הודו ובנגלדש
לא לחינם קרו המקומיים ליער בשם 'סנדרבאנס' שפירושו 'הג'ונגל המופלא'. הסנדרבאנס הינו יער שלם, עצום בגודלו, שצמח בתוך מימי מפרץ בנגל. לא זו בלבד שמדובר ביער עצי המנגרוב (עצים הגדלים במים מלוחים) הגדול בתבל, אלא גם מדובר באחד מהיערות הגדולים בעולם, אשר משמש כבית יחידי למינים מרהיבים של בעלי חיים, ביניהם הטיגריס המלכותי הבנגלי, שהוא בכבודו ובעצמו פלא טבע שראו להוקרה ולפרס.
הודו  (צילום: Bari Vos)
הג'ונגל המופלא. סנדרבאנס בהודו ובנגלדש | צילום: Bari Vos


מפרץ הלונג – וייטנאם
מפרץ הלונג נראה כאילו נוצר מתוך ספר הרפתקאות מופלא. באיזור קיימים 1969 איים סלעיים בצורות שונות, חלקם חלולים עם מערות ענק, חלקם משמשים כתמיכה עבור בתים צפים של דייגים, וחלק מהאיים פשוט לא מתספקים במימי המפרץ, אז הם  החליטו להשתעשע באגמים פרטיים, כמעין בריכות ענק. שיט במקום לצד מפרשיות הענק הויטנאמיות יגרום לכם להרגיש כאילו גם אתם נמצאים בתוך אגדה.
אין תמונה
1969 איים סלעיים בצורות שונות. מפרץ הלונג, וייטנאם


יושאן – טיוואן
יושאן הינו רכס הרים בטיוואן וזה גם כינוי של הפסגה הגבוהה ביותר שם. הסביבה האקולוגית שמסביב להר הינה מאד מגוונת ונעה בין יערות טרופיים בבסיס ההר למזג אוויר אלפיני בפסגתו הקפואה.
סין (צילום: James Ho)
רכס הרים בעל סביבה אקולוגית. רכס יושאן בטייוואן | צילום: James Ho

אך עם כל הכבוד עדיין לא ממש ברור על שום מה ולמה זכה הרכס לכרטיס כניסה לתחרות, אולי כי בעקיפין זהו הנציג הסיני היחידי ברשימה.
סין (צילום: Peellden)
עדיין לא ברור על שום מה נכנס לתחרות | צילום: Peellden


האי ג'ג'ו – דרום קוריאה
130 ק"מ דר' לקצה הדרומי של קוריאה שוכן לו אי געשי ענק, שדומה לשריון של צב המבצבץ מתוך הים. במרכזו של האי שוכן הענק 'הלהסאן', שהינו הר געש רדום המתנשא לרום של כ-2 ק"מ, ומוקף בקהל מעריצים של 360 הרי געש קטנים שרק מחכים ליום פקודה. אך למרות הדמיון המלבב לחבית נפץ, כחצי מיליון קוריאנים החליטו לחיות על האי, והפכו אותו למחוז הקטן ביותר של קוריאה.
אי גיישו קוריאה  (צילום: Yoo Chung)
חצי מיליון קוריאנים חיים על האי הקטן ביותר בקוריאה | צילום: Yoo Chung


פוארטו פרינססה – פיליפינים

בניגוד לחבריהם האסייתיים, לפלא הטבע של הפיליפינים יש שם של כוכבת טלנובלה ארגנטינאית, וזאת כירושה משלטון המושבות הספרדי בעבר. הפלא הזה נראה כמו אטרקציה תיירותית מדהימה מבית דיסנילנד, שמציעה למבקרים בו שיט לאורך של 8.2 ק"מ על פני נהר תת קרקעי. הנהר מתחיל את מסלולו מלגונה מוקפת בעצי יער טרופיים, היישר לתוך פתח מערה אשר בולעת את המבקרים לתוך האפלה, עד שמשחררת אותם חזרה לאוויר העולם בים הסיני בצד השני של האפלה.

אין תמונה
כאילו לקוח מדיסנילנד. פוארטו פרינססה בפיליפינים
>> רוצים לדעת עוד על המועמדים בתחרות? היכנסו לכתבו שלנו על הפלאים של יבשות אמריקה, אוסטרליה ואפריקה, אירופה והמזה"ת
עזרו לים המלח להיבחר בתחרות ותעשו לנו לייק