אחרי שראינו איך ישראל נראתה בשנת 1966, הגיע הזמן לראות מה קרה מסביב, במדינות השכנות (ולפעמים גם שכנות רחוקות) שלנו. את סרטוני התדמית שאתם הולכים לראות הם של חברת ההפקה והחדשות הבריטית British Pathé, שסיפקה עד שנת 1970 יומני חדשות לקולנוע. הארכיון שלהם ביוטיוב מלא בפנינים משנת 1910 ועד שנות השבעים, חלקן בשחור לבן ובכלל ללא סאונד, אבל כאלו שנותנות לנו הצצה נדירה איך החיים היו בעולם עוד לפני שחלקנו היינו בתכנון.
כשמלכת אנגליה ביקרה בטהרן
הסרטון, משנת 1961, מציג את ביקורה המלכותי של המלכה אליזבת' השנייה עם הנסיך פיליפ באיראן. המשלחת המכובדת מבקרת במוזילאום לזכרו של אביו של השאה הפרסי, במסגד האמאם באספהאן שנחשב ליצירת מופת של האדריכלות האיסלמית מהמאה ה-17 וחורבות פרספוליס - עיר הבירה של הממלכה הפרסית העתיקה. הסרטון מסתיים במופע מקומי לכבוד המלכה, בו אפשר לראות נערות רוקדות וגברים המציגים את כוחם הפיזי.
פריז של המזרח התיכון
איך נראתה ביירות בסוף הסיקסטיז? הסרטון, משנת 1969, אמנם נפתח בתמונות של לבנון המופגזת אבל ממשיך בסצנות של עיר בירה שוקקת, מודרנית ותיירותית. חלק מהתיירים האלו הם אפילו יהודים, על פי הסרטון. מה עוד? רקדנית בטן לצד להקת קצב וריקודי רוקנ'רול, שמש וחופים, לצד הרים מושלגים וסקי.
בגדד המדליקה
בשנות החמישים סדאם חוסיין עוד לא התחיל את דרכו הפוליטית ובגדד הייתה הבירה הלא רשמית של המזרח התיכון. אם לא מאוד מתעמקים בסרטון, קטעים ממנו בכלל נראים כאילו צולמו בתל אביב או ביפו.
דגניה ג'
מי הבנות הרעננות האלו שעושות שם ספורט, האם אלו בנות השמו"צ? לא, אלו נשים סוריות שנראות כאילו נגזרו מקיבוץ ישראלי. לא רק שאין הרבה בד בסרטון הזה, הנשים הסוריות נראות לגמרי ארצישראליות. שימו לב, לסרטון הזה, משנת 1941, אין סאונד.
כשישן פוגש חדש במצרים
הסרטון על קהיר משנת 1964 נפתח בחמור במדבר, אבל אל תתנו לו לבלבל אתכם כי המזרח והמערב נפגשים בקהיר כשתקופת הפרעונים פוגשת את המודרנה של הסיקסטיז. חיי לילה, ברים, בתי קזינו והמון המון תיירים הלנים במלונות אולטרה מודרניים.