אחד הבניינים המפורסמים בעולם - הטאג' מאהל, שבשנת 2016 ביקרו בו כ-6.5 מיליון תיירים (יותר מפי שניים ממה שמביקרו בכל ישראל), הופך עם השנים להיות שונה מאוד מאיך שהוא היה נראה כשנבנה. מומחים טוענים שאם המצב ימשיך ככה, בקרוב מאוד אנחנו כבר ממש לא נצליח לזהות אותו.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

האטרקציה המרכזית של הודו סובלת מזיהום האוויר החמור באזור, מה שגורם לכך שהיא הופכת לצהובה יותר ויותר. הטאג' מאהל, שנבנה במאה ה-17, זכה ללא מעט כבוד במשך השנים. מהכרתו כפלא עולם, ביקור של שלל מנהיגים ועד הכזרת אונסק"ו כאתר מורשת עולמית בשנת 1983. הרשויות כמובן רוצות לעשות הכל כדי לשמור על האותנטיות והמראה המקורי שלו גם בעתיד. 

עכשיו, במטרה לשמור על תקינותו ולהבטיח שימשיך להיות סמל לעוד שנים רבות, הכריז בית המשפט בהודו שיש ליישם תכנית שימור אגרסיבית שתגן על המבנה האייקוני מפני נזקי הפיח והעשן של המפעלים הנמצאים בקרבתו. בית המשפט טען שאם זה לא יקרה בקרוב הבניין פשוט יחל להתפורר. לכן, הוא חייב את הרשויות במדינה להעמיד תכנית כזו תוך חודש אחד בלבד. 

 

עד היום, ניסיונות שימור שונים כמו מריחתו בשכבת בוץ שתסיר את נזקי הזיהום שדבקו בו, לא עזרו והבניין המשיך להרקיב עם השנים, דבר שגרם לו כאמור גם לשנות את צבעו לצהוב. כחלק מהניסיונות החדשים להילחם בהתפוררות הוצע להגביל את כמות המבקרים במקום, לדרוש תשלום גבוה יותר בכניסה כדי לדלל מבקרים ולהשתמש בכסף לשימור, לפקח ולהגביל את המפעלים שבאזור עוד יותר ולשתול עצים שיחסמו את הזיהום.