רובירוסן (צילום: מתוך האתר rubirosanyc.com)
עיגולי מוצרלה נדיבים וקראסט גמיש. רק בפיצרייה רובירוסה | צילום: מתוך האתר rubirosanyc.com
עיגולי מוצרלה נדיבים | רובירוסה

אנג'לו פפאלרדו, שכשרונו לפיצות התגלה אצל "Joe & Pat’s" המשובחת שבסטטן איילנד עשה סיבוב ולמד את העסק טוב טוב לפני שחרט את דגלו בפיצרייה רובירוסה. פפאלרדו עשה את משפחתו ומוריו שמחים מאוד עם השמירה על המורשת, והוא ממשיך להשתמש בטכניקת חריכת הבצק הדק והמיוחד, מתוך מתכון בן 50 שנים. הפיצה הרגילה (מרגריטה) היא המומלצת במסעדה והיא מפוצצת בעיגולי מוצרלה נדיבים ושופעים, ושכבה עבה של רוטב עגבניות בהיר עם קראסט גמיש שמתפצפץ בקצוות הבצק.

מחיר למגש: קטן 16 דולר, גדול 24 דולר.
כתובת: 235 Mulberry St between Prince and Spring Sts

רובירוסן (צילום: מתוך האתר rubirosanyc.com)
משתמשים בטכניקת מיוחדת לחריכת הבצק הדק והמיוחד שלהם | צילום: מתוך האתר rubirosanyc.com

משולש הרמוני | סאל וכרמינה

תושבי האפר איסט סייד היו המומים כשסאל מלנגה, שפית הפיצה של "המשולש של סאל וכרמינה" הלכה לעולמה בשנת 2009. אבל אחיה כרמינה, והנכדים לוצ'יאנו וג'ורג' ממשיכים לשמר את המסורת בפיצרייה הקטנה שנראית יותר כמו חור בקיר וקיימת עוד משנת 1959. מבחוץ, פיצריית סאל וכרמינה אולי נראית כמו מקום עלוב, אך כשתכנסו פנימה ותראו את הפרסומות הישנות של כריסטיאן דיור תלויות על הקירות המתפוררים של המקום, תיכנסו מיד לאווירה. גם במשולש הצנוע יש יותר מן הנגלה לעין. השוליים של הבצק קריספיים, והשכבה הדקה של הרוטב המרוכז וטעם המוצרלה המגורדת יוצרים הרמוניה מושלמת של איזון בין הגבינה לרוטב.

מחיר: 3 דולר למשולש.
כתובת: 2671 Broadway between 101st and 102nd Sts

סל וכרמיין (צילום: מתוך האתר bp.blogspot.com)
מבחוץ נראית די עלובה, אך בפנים הקסם מתגלה | צילום: מתוך האתר bp.blogspot.com

סל וכרמיין (צילום: מתוך האתר bp.blogspot.com)
המשולש הכי טוב בעיר | צילום: מתוך האתר bp.blogspot.com

המעושנת | מונטרטה סטריטה

השפים רוברטו ודון אנטוניו פתחו את הפיצרייה "מונטרטה סטריטה" במידטאון בפברואר 2012, והיא כבר שם דבר. הפיצה, שזופה מבחוץ ורכה מבפנים הוכנה כמובן ביד עם בצק שצלל בשמן, כדורי מוצרה באפלו טריים שנמסו על רוטב עגבניות עשיר. נשמע טוב? תחשבו שכל העונג הזה מוגש על בצק עם טעם מעושן שמתקבל מתוך תנור העצים.

מחיר: 12 דולר לפיצה אישית עגולה.
כתובת: 309 W 50th St between Eighth and Ninth Aves

דון אנטוניו (צילום: מתוך האתר donantoniopizza.com)
רק נפתחה לפני כמה חודשים וכבר שם דבר. מונטרטה סטריטה | צילום: מתוך האתר donantoniopizza.com

שווה להרחיק עד ברוקלין | די פארה פיצה

שום פיצה לא שווה שתמתינו שעתיים בתור, חוץ מפיצת הצליינים הזו שכדי להגיע אליה צריך לצאת לטרק קטן לברוקלין. הפיצה בדי פארה פיצה היא נהדרת עוד מיום פתיחתה בשנת 1965, עם קראסט חרוך ומערבולת טעמים של רוטב עגבניות בהיר ומעל שרוכי מוצרלה ופרמז'ן מגוררים, חיתוכים של בזיליקום וברק זהוב של שמן זית. הפיצרייה מתעלמת לכאורה מן ההמונים הרעבים ולוקחת את הזמן בהכנת הפיצה, אבל אנחנו מעידים - זה שווה את זה!

מחיר: 5 דולר למשולש, 28 דולר למגש.
כתובת: 1424 Ave J at 15th St, Midwood, Brooklyn

די פארה (צילום: מתוך האתר www.difara.com)
לוקחים את הזמן. די פארה פיצה | צילום: מתוך האתר www.difara.com
די פארה (צילום: מתוך האתר www.difara.com)
רוטב עגבניות בהיר, מוצרלה ופרמז'ן מגוררים וחיתוכים של בזיליקום | צילום: מתוך האתר www.difara.com

פנצ'טה וכרוב ניצנים | מוטורינו

מתייה פאולומבינו, יליד בלגיה דווקא, הוכשר בצרפת והפך במהירה לפיצאיולו (האיש שמכין את הפיצות) מוכשר ביותר. פיצריית מוטורינו ממוקמת באיסט ויליג' ומציגה קרום פיצה גמיש, רך ומוכתם בתחתית ממגשי הרשת שבתנור. הפיצה עם כרוב הניצנים והפנצ'טה העבה יוצרים להיט של ריור מעל לניצנים המלוטשים, יחד עם פרוסות שום דקות ובשר חזיר מעושן שחתוך לקוביות. גן עדן.

מחיר: 16 דולר למגש קטן.
כתובת: 349 E 12th St between First and Second Aves

מוטוריאנו (צילום: מתוך האתר motorinopizza.com)
השף הוכשר בצרפת והפך במהירה לפיצאיולו. מוטורינו | צילום: מתוך האתר motorinopizza.com
מוטוריאנו (צילום: מתוך האתר motorinopizza.com)
הקראסט גמיש, רך ומוכתם בתחתית ממגשי הרשת | צילום: מתוך האתר motorinopizza.com

פשוט אבל מנצח | פיצריית Kesté

במעבדת הפיצה של ניו יורק, עם פיצריות בסגנון נפוליטני בכל פינה קצת קשה לחדש. אבל Kesté עשתה הרבה רעש כשפתחה את המקום בשנת 2009. השף והבעלים רוברטו קפרוסיסיו הוא הנשיא של אגודת מכיני הפיצה Associazione Pizzaiuoli (מסובבי פיצות או מקפיצי פיצות באוויר) בארה"ב. רשימת המרכיבים של הפיצה שלו פשוטה אך מנצחת: בצק שמוכן באיטיות ומעורב עם קמח קפוטו, רוטב מתוק, עגבניות טריות ומוצרלה משובחת תוצרת בית. לא משנה איזו תוספת תשימו מעל המגש הזה, הוא לגמרי ברמה הכי גבוהה שתוכלו להזמין.

מחיר: 13 דולר למגש אישי קטן.
כתובת: 271 Bleecker St between Cornelia and Jones Sts

קאצה (צילום: מתוך האתר www.kestepizzeria.com)
שימת המרכיבים פשוטה אך מנצחת. קאצה | צילום: מתוך האתר www.kestepizzeria.com

כבוד לאניס | פאוליג'י

השף והבעלים של פאוליג'י, פול ג'יאנונה עשוי להיות ה- pizzaiolo היחיד מברוקלין שמופיע בין דפיו של מגזיני גורמה שונים. בעוד עמיתיו מביטים לעבר הפרישה, ג'יאנונה, שהיה אז בן 56 עזב ב-2010 את עבודתו בייעוץ והלך אחרי החלום שלו - פתיחת פיצריית טברנה כפרית. הקריאטיביות של פול ירתה מגשים כמו "הלבוי" (על שם הדמות הבדיונית) וזכתה לשבחים על שולי הבצק החרוכים. ג'יאנונה ניצח בשתי קטגוריות בתחרות המזון של פרסי טוני ב-2011: הפיצרייה הטובה ביותר והפיצה הטובה ביותר בניו יורק. הכבוד שג'יאנונה רוכש לאניס מתבטא באחת הפיצות שלו, בה הוא משלב פרוסות שומר וקרם גבינות עם עשבי תיבול טריים, ואיך אפשר בלי קצת בשר חזיר מעל?

מחיר: 17 דולר.
כתובת: Greenpoint Ave between Franklin and West Sts, Greenpoint, Brooklyn 60

פאולו ג'י (צילום: מתוך האתר cbsnewyork.files.wordpress.com)
חלום שהתגשם. פאוליג'י | צילום: מתוך האתר cbsnewyork.files.wordpress.com

פאולו ג'י (צילום: מתוך האתר www.ediblebrooklyn.com)
פרס הטוני לפיצה הטובה ביותר | צילום: מתוך האתר www.ediblebrooklyn.com

מאז 1933 | פטסי פיצה

ההיסטוריה לא עמעמה את הברק של חנות הפיצות האגדית הזאת. היא נפתחה בשנת 1933 על ידי אחד מהבעלים של פיצת OGs מניו יורק, ומלבד העובדה שהיא שימשה כמקום המפגש של פרנק סינטרה ודין מרטין, היא גם הייתה מגרש האימונים של פטסי גרימלדי, שהייתה אז מלצרית במקום והפכה לבעליו. מאחורי השלט האייקוני עם הניאון האדום שנשאר מאותה תקופה, נשארו גם הפיצות המצוינות עם הבצק הדק. כל פיצה שפטסי הוציאה מתנור הפחם העתיק יוצאת מושלם עם קראסט מנוקד, רוטב חמצמץ, שמנת, גבינות מוצרלה ופרמז'ן מלוח.

מחיר: 12 דולר למגש פיצה אישית.
כתובת: 287-91 First Ave between 117th and 118th Sts

פטסי פיצרייה (צילום: מתוך האתר www.thepatsyspizza.com)
פועלת משנת 1933. מגשי הפיצה בפטסי | צילום: מתוך האתר www.thepatsyspizza.com

פטסי פיצרייה (צילום: מתוך האתר www.thepatsyspizza.com)
פיצות עם בצק דק שיוצאות מתוך תנור פחם | צילום: מתוך האתר www.thepatsyspizza.com

פיצת צדפות | פראני'ס

הפיצרייה פראני מנוהלת על ידי הבעלים אנדרו פיינברג ואשת הצוות פרנסין סטיבנס, שפתחה את המקום בשנת 2004. הפיצרייה הייתה למעשה חלוצה בז'אנר הפיצות הנובו-ברוקליניות: פיצות שאפתניות שעשויות ממרכיבים טהורים וטריים כמו קאוויר, צדפות, בשר צבי וחזה אווז, וטכניקות ותיקות. בין שלל האפשרויות שבפיצרייה, אנחנו בעיקר ממליצים על פיצת הצדפות המדהימה: שולי הבצק מעוטרים בשלפוחיות של שרפה קלה מן האח, על הפיצה מרוח קרם עשיר והיא משובצת בצדפות טריות ובשרניות, ועלי פטרוזיליה טריים. פתיתי צ'ילי באים טוב מעל ומשלימים את האיזון.

מחיר: 17 דולר למגש קטן.
כתובת: 295 Flatbush Ave between Prospect Pl and St. Marks Ave, Prospect Heights, Brooklyn

פראניס (צילום: מתוך האתר frannysbrooklyn.com)
חלוצה בז'אנר הפיצות הנובו-ברוקליניות. פראני'ס | צילום: מתוך האתר frannysbrooklyn.com

פראניס (צילום: מתוך האתר frannysbrooklyn.com)
וגם האווירה מושלמת. חצר הפיצרייה | צילום: מתוך האתר frannysbrooklyn.com

עם הרבה בזיליקום | Lucali

יצרנית הפיצות Lucali ידועה יותר כמחסלת שקי קמח בקבלנות - הכל הודות למארק לקונו, הפיציאיולו ההולל. לוקאלי היא פיצרייה רומנטית, הפייבוריטית של ביונסה וג'יי זי. מי שמבקר במקום נהנה מצפייה בבעל המקום והשף הראשי לקונו, בעל הגוף השרירי ותמיד לבוש בטי שירט לבנה, מכין את הבצק של הפיצה לאור נרות. הפיצות של לקונו הן ללא רבב, עם קראסט דק ופריך, שנכנסות לתנור הישן כשהן מונחות על מגשי רשת עם חורים צפופים מברזל. כך החלק התחתון של הבצק מקבל מראה מנומר עם בליטות קטנות ושרופות. על הפיצות יש שני סוגים של מוצרלה בופלו, בתוספת פרמיג'אנו-רג'נו, המונחים על רוטב בהיר שהוכן בבישול ארוך. עם זר של שושני בזיליקום, שנותנים לכל ביס וביס ריח נשגב של בושם איטלקי משובח.

מחיר: 24 דולר למגש רגיל.
כתובת: 575 Henry St between Carroll St and 1st Pl, Carroll Gardens, Brooklyn

לוקאלי (צילום: מתוך האתר roamandhome.files.wordpress.com)
הפייבוריטית של ביונסה וג'יי זי. לוקאלי | צילום: מתוך האתר roamandhome.files.wordpress.com

לוקאלי
מכין את הבצק של הפיצה לאור נרות. השף לקונו, תמיד בטי שירט לבנה | צילום:
>> "קוראים לי דקלה ואני מכורה ללונדון"