קשמיר1 (צילום: האתר הרשמי)
מצטערים, מחוץ לתחום. חבל קשמיר | צילום: האתר הרשמי

יש ברחבי העולם נופים מרשימים, אוצרות טבע, מסלולים ויצירות אומנות אמיתיות מבית היוצר של אימא אדמה שרובנו, הישראלים, מפספסים – פשוט כי אסור לנו להיכנס. אגמים, חולות, הרים, פסלים, יערות ומקומות קדושים שעוד לא ראינו, ונוכל לבקר בהם רק כשהשלום ישכון על מפתננו. אספנו כמה מהאטרקציות העולמיות שנמצאות, לצערנו, עדיין מחוץ לתחום עבור אזרחי ישראל.

קשמיר: גן העדן של הגיהינום

פסגות הימלאיה מכוסות בשלג מקיפות את עמק קשמיר, הממוקם בצפון הודו ומונה אוכלוסייה מוסלמית ברובו. העמק הפסטורלי עומד במרכזו של סכסוך מדיני-פוליטי מתמשך בין הודו ופקיסטן, ולמרות שהוא נראה אטרקטיבי לעין בלתי מזוינת - כפרים שלווים, חלקות אורז מעובדות, פריחת הלוטוס באגמים, זריחות ירח מרהיבות, שוק סיטונאי צף וקולות מואזין הבוקעים מתוך אינספור מסגדים – למעשה מצוי האזור בסכנת טרור מתמדת, הכוללת גם שמועות רציניות בדבר קיומם של לוחמי גרילה אלימים המתכננים את הגיהינום הבא, שיכלול גם שימוש נשק גרעיני. הכניסה לבעלי דרכון ישראלי אסורה.

קשמיר 2 (צילום: האתר הרשמי)
מבחוץ הוא נראה שליו, אך מתחת לפני השטח רוחשים הטרוריסטים. חבל קשמיר | צילום: האתר הרשמי

קשמיר 3 (צילום: האתר הרשמי)
כפרים מנומנמים וקול המואזין | צילום: האתר הרשמי

איי הדקל: בועת הנדל"ן של הסלבס

דיויד וויקטוריה בקהאם, מייקל אוון ומספרים שגם בראנג'לינה הם רק חלק מרוכשי וילות הפאר על אחד מהחופים הפרטיים שבאי הדקל בדובאי. לא בלי מידה של שאפתנות החליטו להקים בדובאי את האי

לאורך החופים נבנו וילות פרטיות ומפוארות שההגעה והמעבר ביניהן נעשה עם סירות ומטוסים בלבד; כשישה מיליון דולר וחתימת שלום אחת, זה כל מה שאתם תצטרכו כדי להשיג לכם חלקה כזו.

שמורת קומודו באינדונזיה 2 (צילום: האתר הרשמי)
גן עדן עלי אדמות. שמורת קומודורו | צילום: האתר הרשמי

שמורת קומודו: דרקונים ועננים

לילה, שמורת קומודו. עדר איילים נע באיטיות בשמורה. דרקון זעיר המסתתר בין העצים וצופה בהם פותח לפתע בריצה, תופס אייל צעיר, מפיל אותו לאדמה ומתחיל ללעוס אותו. מלתעות הדרקון נוטפות דם; לשון צהובה מפוצלת באורך חצי מטר נשלפת החוצה ונעלמת חזרה בתוך המלתעות, והרגליים העצומות עם הציפורניים החדות נגררות בחזרה בכבדות לתוך הסבך. נשמע כמו סצנה מסרט טבע מזעזע במיוחד? באי קומודו שבאינדונזיה, עוד מדינה שאינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל, מראה כזה הוא שכיח לחלוטין.

האי מציע לתיירים עולם ימי שופע שוניות אלמוגים צבעוניות, זוחלים ימיים, 16 מינים של לווייתנים ו-10 מינים של דולפינים וכרישים, וטיולים יבשתיים ביערות הגשם הטרופיים סמיכי העננים ועתירי היונקים האסיאתיים הנכחדים, וביניהם גם דרקוני הקומודו - לטאה טורפת שתפוצתה באי בלבד.

שמורת קומודו באינדונזיה 3 (צילום: האתר הרשמי)
במים האלה יש 16 מינים של לווייתנים ו-10 מינים של דולפינים וכרישים | צילום: האתר הרשמי

גרנד פרי בחריין (צילום: האתר הרשמי)
שמונה קומות ואף ישראלי אחד. בחריין | צילום: האתר הרשמי
גראנד פרי בחריין: מלכות המירוצים

בחריין, מדינת אי מלאה ניגודים: גורדי שחקים לצד אתרים היסטוריים, מדבר צחיח ומעיינות מים מתוקים וחברה איסלאמית מודרנית לצד כפרים שמרניים. גולת הכותרת, למרות זאת, היא דווקא ספורט מוטורי.

בתחילת כל חודש אפריל, כבר מזה 6 שנים, מתקיימת בבחריין אחת מתחרויות פורמולה 1 היוקרתיות במסלול המרוצים החדיש Sakhi, אשר קיבל את פרס המוסד למצוינות של FIA על מחויבותו לבטיחות, מתקניו המתקדמים והסטנדרט הטכנולוגי הגבוה שלו. היציע מסוגל להכיל 45,000 צופים, ובקצהו שוכן מגדל בן 8 קומות הכולל בנוסף למשרדים גם חדרי אירוח לאח"מים ומסעדות. לצערכם, אף אחד מהחדרים האלה לא יכול להיות שלכם – המפרץ הפרסי עדיין איננו האזור הכי ישראל-פרינדלי, כידוע.

גרנד פרי בחריין (צילום: האתר הרשמי)
מי רוצה להתחרות במירוצים במפרץ הפרסי? נורא חם שם | צילום: האתר הרשמי

מדבר סהרה: שקיעות של זהב

מדבר סהרה, המשתרע לכל רוחבה של צפון אפריקה על פני למעלה מתשעה מיליון קמ"ר, הוא המדבר הגדול ביותר בעולם. בין 11 המדינות החולקות את שטחו נוכל למצוא את לוב, צ'אד, מאוריטניה ומדינות נוספות אליהן אסור לנו להיכנס, פרט לחלק קטן של המדבר המצוי בגבולות מרוקו. הטמפרטורה בסהרה מגיעה ל–50 מעלות צלזיוס, ולמרות שחלקים גדולים מהמדבר אינם אלא הרי סלעים, יש שיאמרו שרק שם ניתן לצפות בשקיעות היפות ביותר בעולם.

מדבר סהרה (צילום: photoalex, Istock)
50 מעלות ששות את השקיעות המלבבות. מדבר סהרה | צילום: photoalex, Istock

מערת ג'איטה: ראש הנקרה של הלבנונים

המערה הארוכה ביותר במזרח התיכון, אחת המועמדות ל'שבעת פלאי עולם חדשים' וחותם מרהיב של הטבע שעוצב בכוח המים – היא מערת ג'איטה הנמצאת בעמק נארה אל כאלב שבלבנון. התפרקות אבן סיד במשך מיליוני שנים הצליחה ליצור שתי מערות מדהימות, שבאחת מהן תלוי לו הנטיף הארוך ביותר בעולם. את המערה התחתונה חוצה נהר פסטורלי המוביל לעולם תת קרקעי נדיר ביופיו בעומק של 6,200 מטר, בו שטים התיירים בסירת משוטים. אנחנו בינתיים נסתפק באתר הנקרות, מהצד השני של הגבול.

מערת ג'איטה בלבנון (צילום: האתר הרשמי)
יש הנחה לתושבי הצפון? מערת ג'איטה בלבנון | צילום: האתר הרשמי
>> מסביב לעולם בעמידת ידיים: הצצה לאוסף תמונות מדליק במיוחד