נראה שבשנים האחרונות הפכה קפריסין בעיני הנופשים הישראלים, ליעד הקיצי המועדף עליהם. מרגיש כאילו האי הקטן מחזיר לעצמו רלוונטיות ואטרקטיביות, אולי בגלל הטיסות הלואו קוסט הזולות במיוחד שעומדות לעתים על עשרות אירו בודדים, ובעיקר בגלל שמות כמו פאפוס - יעד מבטיח שגם מקיים.
>>כל מה שצריך לדעת על אטרקציות, אוכל ומלנות בפאפוס
פאפוס היא עיר חוף הממוקמת בדרום מערב האי הקפריסאי. היא נחלקת לעיר עילית (Anopafos) ולעיר תחתית (Kato Pafos), כאשר מוקדי התיירות והאתרים הארכיאולוגים נמצאים בעיקר באחרונה, ולה נמל עתיק ומרשים שלאורכו בתי קפה וטברנות, המשמש כמרינה קטנה וכמקום כינוס לדייגים. ממש באזור הזה, על פי האגדה, נולדה מקצף הגלים אלת האהבה והיופי, אפרודיטה, שכיום תורמת היטב למיתוג העיר כקסומה ורומנטית. המטבח בעיר מושפע בהתאם מהקולינריה היוונית האהובה והמוכרת: תמצאו כאן טברנות המגישות סופלאקי, סטיפאדו ומוסקה כהלכה, לרוב אחרי מנה ראשונה של המאכל הלאומי: גבינת החלומי המעולה.
איפה לאכול בפאפוס?
סופלה (souvla) בטברנה הונדרוס
הסופלה הוא בן הדוד הקפריסאי של הסופלקי, וגם כאן מדובר, בגדול, על שיפוד עם חתיכות בשר חזיר או עוף - ההבדל המרכזי הוא בכך שבגרסה הקפריסאית חתיכות הבשר גדולות יותר ונצלות לאורך זמן רב יותר. מקום אידאלי להתענג בו על הפשטות הנהדרת הזאת היא מסעדת הונדורס, שנחשבת לטברנה העתיקה בעיר. היא הוקמה בשנת 1953 על ידי אדם בשם ג'ורג'יוס, שכונה גם "האיש השמן" - Hondros Taverna - וכבר אז חרתה על דגלה לשמר את הרוח הקפריסאית המסורתית של טברנה באירוח משפחתי אותנטי. מניחוחות הסופלה הארומטיים מומלץ להתבשם בגינת המסעדה, בה ממוקם תנור אבן ישן עליו נצלים השיפודים לעיני הסועדים, לעיתים קרובות בליווי צלילי בוזוקי ומוסיקה יוונית חיה. אל תוותרו על מנה ראשונה של צזיקי רענן ולחם שנאפה במקום.
כתובת: 96 Apostolos Pavlos Ave | Kato Paphos
שפטליה על האש ב-The 3 Little Pigs Traditional Grill and Kebab House
שפטליה היא אחת ממנות הדגל של המטבח המקומי. למעשה מדובר בנקניקיית כבש המיוצרת במקום, ומוגשת בדרך כלל בפיתה, לאפה או צלחת, בדיוק כמו שווארמה, כך שהיא מכונה גם 'גירוס קפריסאי'. את מסעדת הגריל 'שלושת החזרזירים' אי אפשר לפספס, בזכות הגודל והעיצוב היפה והלבן שלה, ולוגו שלושת החזירים הגדול. המסעדה ממוקמת ברחוב שד' המלכים במרכז פאפוס, לא רחוק מקניון שדרת המלכים המפורסם. זהו המקום המושלם 'לפתוח שולחן' בפאפוס, והוא מציע שלל מנות גריל מפוארות וגדולות, סלטים בלי סוף ואווירה טובה.
מאזטים (Mezze) ב-7 St. Georges Tavern
את רעיון המאזטים הישראלים מכירים היטב ואוהבים מאד, ובקפריסין מומלץ במיוחד ללכת על סגנון ההגשה העשיר והמפנק הזה. מנות הפתיחה הקטנות הזורמות אל השולחן ומציעות מגוון סלטים וטעמים הן ממש עניין תרבותי כאן, ותוכלו ליהנות מהן כמעט בכל מקום שתתיישבו בו. אפשרות מעולה היא הטברנה הזאת, שהוקמה לפני יותר מעשרים שנה ע"י זוג הקפריסאים חובבי האוכל ג'ורג' ולארה וידועה בשל מנות ה-Mezze המצוינות והאורגניות שלה. אל תחפשו תפריט, כי הרעיון הוא קצת אחר: המלצרים פשוט מוציאים מבר המזטים העשיר מנות על בסיס עונתי הזורמות לשולחן בלי הפסקה, עד שהסועדים שבעים. ממרחי כרוב ועגבניות, סלטי חצילים, עגבניות, גזר וסלק, ובשר ברווזים, עופות וארנבים הם רק חלק ממה שמחכה לכם שם (וברובו גם גדל שם). לוו את הארוחה ביין האיכותי המיוצר במקום ובמשקה הזיווניה המסורתי, שהוא משקה אלכוהולי, מעין גראפה, עם אחוז אלכוהול גבוה העשוי מקליפות וחרצני ענבים, שנהוג לשתות בכוסות קטנות, ואל תפספסו גם את קראמבל התפוחים המפורסם.
כתובת: Anthipolochagou Georgiou Savva, Yeroskipou
גבינת חלומי במסעדת Koutourou Ouzeri
את המנה הכי מסורתית אפשר וכדאי לאכול במסעדה שמאתגרת את המסורת, כמו זו של השף הצעיר דמיטריס ניקולאו. המסעדה, שנחשבת ל"טברנה מתוחכמת", מציעה אווירה מקומית-שכונתית ומנות קפריסאיות קלאסיות עם שדרוגים מודרניים. היא ממוקמת באזור העיר העתיקה, שהפך בשנים האחרונות לצעיר ומגניב במיוחד, ומעוצבת בסגנון וינטג' אופנתי בהתאם. מנת החלומי - גבינה מקומית המופקת מחלב עזים או כבשים - מוגשת כאן כשהיא אפויה בתנור ברוטב ריבת בצל מתקתק. מריירים כבר?
כתובת: Filippou Antoniaidi, Paphos
ברבוניה על הגריל ב-Suite 48
לאכול דגים על שפת הים זו אולי לא המלצה פורצת דרך במיוחד, אבל בפאפוס חייבים ליישם אותה, ובמיוחד במקומות כמו בר-המסעדה הסופר פוטוגני ומתויג הזה. מאחורי Suite 48 עומד רודי דמיילס, שף סלב מוכר מאד שהגיע לקפריסין מדרום אפריקה לפני 15 שנה ומאז מתגורר ומבשל בה. את מנות הדגים במקום היפה והפופולרי הזה מומלץ ללוות בקוקטיילים משמחים ובהייה ממושכת בנוף המושלם, וכשהאווירה מתחממת אפשר גם לקרוע את הרחבה.
כתובת: Poseidonos Ave 48, Paphos 8042
בלונדיז ב-Let Them Eat Cake
המשפט שמיוחס למארי אנטואנט ומעניק לפטיסרי המקסים הזה את שמו מקבל כאן פרשנות פשוטה למדי: עוגות אפשר וצריך לאכול בכל מקום. המקום הספציפי הזה מציע גם תפריט אוכל, אבל המשיכה העיקרית אליו היא בזכות המאפים האיכותיים ועוגות הראווה המרהיבות. הקפריסאים, שקיבלו לאחרונה בייבוא אישי מאירופה את שגעת הבראנץ', אוהבים לעשות אותו בבית הקפה המתוק הזה שמציע גינה יפה ומיצגי אמנות מתחלפים. ריבועי הבלונדיז - בראוני לבן עם שכבות ריבת חלב ובייגלה מלוח מעל, מבוקשת במיוחד, ולא קשה להבין למה.
כתובת: 2 Agiou Theodorou St Paphos 8047