כ-2200 שנים אחרי שתוארו פלאי העולם בפעם הראשונה על ידי המשורר אנטיפטר, החליטו אנשי ארגון "שבעת הפלאים החדשים" שהגיע הזמן לבחור מחדש. ביוזמתו של איש התקשורת ברנרד ובר, הם ארגנו תחרות אה-לה כוכב נולד, בה השתתפו למעלה ממאה מליון מדרגים מכל העולם. ההתרגשות הגיעה לשיאה כאשר ב-7.7.07, בערב גאלה מפואר נבחרו שבעת פלאי תבל החדשים.

טיול בצפון ים המלח (צילום: istockphoto)
ים המלח, מועמד ישראלי | צילום: istockphoto

הפרויקט הבא עוסק בבחירת שבעת פלאי תבל הטבעיים החדשים. עד סוף 2008 תיסגר רשימת המדינות אשר מציגות מועמדות של אתר טבעי בשטחן. למה זה מעניין אתכם? כי בניגוד לרגעי ההשפלה באירוויזיון, יש לנו שני מועמדים שווים עד מאוד – עין גדי ושונית האלמוגים באילת, אותה אנחנו חולקים עם מצרים, ירדן וערב הסעודית.

"המטרה העיקרית של הפרויקט הזה היא לגרום לאנשים להכיר את הדברים הנהדרים שנמצאים בחצר האחורית, כמו גם לגרום להם להתעניין בארצות אחרות", אמרה השבוע טיה וירניג, דוברת הארגון. "שיטת ההצבעה בנויה כך שלא ניתן להצביע רק למדינה אחת. חייבים להצביע לשבעה פלאים שונים. כך נוצר אצל אנשים הצורך להכיר מקומות שונים בעולם. בעיצומה של התחרות הראשונה קיבלנו עשרות תגובות מאנשים צעירים ומבוגרים שאמרו לנו שהתחרות וההיכרות עם האתרים האלו ייצרו אצלם צמא גדול לידע וטיולים".

טיולים בדרום: ריף האלמוגים באילת (צילום: desertdiver, Istock)
אנחנו על המפה! ביחד עם ירדן, מצרים וערב הסעודית, אבל על המפה! | צילום: desertdiver, Istock

בשבוע שעבר השתתפותה של ישראל בתחרות הושקה באקט מיוחד – שלושה ילדים מירדן, מצרים וישראל יצאו במשט משותף, על מנת לציין את התקווה לעתיד טוב יותר במזרח תיכון חדש. למרות המחווה המרגשת, הדבר שיקבע את סיכויי הזכייה שלנו הן ההצבעות. לפני שאתם ניגשים למחשב ומתחילים ללחוץ על הכפתור, כדאי שתכירו את המתחרים הכי יפים שלנו. קצת כדי להרחיב אופקים והרבה כדי לדעת את האויב.


פוארטו פרינססה, פיליפינים

באי פלאואון השוכן בדרום-מערב הפיליפינים, נמצא הפארק הלאומי היפה הזה. תוכלו למצוא שם הר סיד ענק, ובו נהר תת קרקעי באורך תשעה קילומטרים הזורם אל עבר לגונה כחולה, ונשפך אל הים הסיני. החלק הדרומי של הנהר נתון לשינויי גאות ושפל. המערה עצמה היא מראה מרהיב והיא בעלת חדרים רבים ומגוונים. 

פארק פוארטו פרינססה בפיליפינים (צילום: Maurice Lee Choong Min, Istock)
תחרות קשה - שמורת פוארטו פרינססה | צילום: Maurice Lee Choong Min, Istock

 

מפרץ האו לונג, ויאטנם 

ליד העיירה האו-לונג בויאטנם שוכן מפרץ בעל שם זהה, שמימיו מרוצפים באיים המורכבים מאבני סיד. חלק מהאיים בנויים מערות בתוך מערות, בצורה שרק בובות מטריושקה רוסיות יכולות לה. באיים מתגוררות מיני חיות: אנטילופות, לטאות ענק וציפורים מרשימות. האגדה הוויאטנמית מספרת שהאיים נוצרו על ידי דרקוני-ענק ענקיים, אשר הגיעו לעזור לעם הוויאטנמי להתגונן מפני תוקפים.

הלונג ביי בויאטנם (צילום: istockphoto)
כחול ואיים סביב לו | צילום: istockphoto


הר פוג'י, יפן 

הר פוג'י הוא הגבוה ביותר ביפן. פרט ל3,776 המטרים שמבדלים אותו מהרים אחרים, והעובדה המרתיעה שמדובר בעצם בהר געש (גם אם לא פעיל), הדבר המובחן ביותר הוא הצורה שלו – ההר מעוצב כחרוט מושלם מבחינה סימטרית – תופעה נדירה, ומוקף בחמישה אגמים.


נהר הגנגס, הודו 

קשה מאוד לחדש למישהו מישראל על הנוף, הצבעים והחוויה שנשקפים מ-2510 הקילומטרים של נהר הגנגס. אחרי הכול מדובר באחד מחמשת היעדים המובילים של התרמילאי והמטייל הישראלי. אבל בכל זאת, קבלו תמונה שתעשה לכם חשק.

נהר הגנגס בהודו (צילום: Alan Tobey, Istock)
נהר הגנגס בהודו | צילום: Alan Tobey, Istock

"בימים שאנשים בתקשורת מתעסקים בשאלות של פרסום, סקס וכסף, אנחנו רואים זאת למטרה להביא את האתרים היפים של העולם לדיון ציבורי", אומרת וירינג. "ישראל היא מדינה מדהימה עם הרבה אתרים יפים וראויים לציון. אני מקווה שהתחרות השנה תשיג את המטרות, ותיצור הד כמו התחרות של 2007".

הצביעו והשפיעו