לדוברובניק יש בעיה עם יותר מדי תיירים, זה כבר ברור. הפופולריות של העיר הקרואטית לספינות שיט, בין היתר בגלל "משחקי הכס", הגיעה לממדים כאלה שאפילו העיר העתיקה מוצפת בתיירים. בשנת 2017 הגיעו לעיירה הקטנה כ-61,000 תיירים מספינות קרוז בחודש, שיחד עם קצת מעל ל-41,000 תושבי המקום, דחפו את דרכם ברחובות הצרים של העיר העתיקה ההיסטורית, ואף סיכנו את מעמדה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

אולם בינתיים העיירה משכה את בלם החירום: מאז 2019, רק שתי ספינות תענוגות לכל היותר, כל אחת עם מקסימום 5,000 נוסעים, הורשו לעגון בדוברובניק בכל יום. יחד עם נופשים שמגיעים במטוס, ברכבת או ברכב, עדיין מדובר בהרבה אנשים שמרבים לבקר בעיר העתיקה במקביל. אבל אם אתם מתכננים בחוכמה ותעקבו אחר הטיפים הבאים, תוכלו ליהנות מדוברובניק בלי ההמונים.

>> רוצים לטייל בקרואטיה? הכנסו למדריך המלא

  1. בחרו בתאריך הביקור הנכון לבקר בדוברובניק

    דוברובניק (צילום: רמון גנץ)
    באופן טבעי מרבית התיירים מגיעים בעונת השיא | צילום: רמון גנץ

    מובן מאליו שיותר נופשים מהרגיל נמצאים בחופשה במהלך תקופת החגים או בסופי השבוע. אם יש לכם הזדמנות, רצוי בהחלט להימנע מזמנים אלה. באביב יש בדוברובניק טמפרטורות נעימות, ובסתיו עדיין יש הרבה ימי שמש ועם קצת מזל אפשר אפילו לשחות בים. ממש מעט קורה כאן בחודשי החורף, מכיוון שספינות שיט רבות נוטות להיות בקווי הרוחב הדרומיים בתקופה זו. אם לא אכפת לכם מכמה ימים גשומים וטמפרטורות קרירות יותר, העיר תהיה כמעט ריקה בין נובמבר לפברואר.

    גם מחוץ לעונת השיא כדאי לבקר בדוברובניק מסיבות אחרות: באוקטובר, למשל, מתקיים מדי שנה פסטיבל האוכל של העיר, שבו הכול סובב סביב התמחויות האזור ובמהלכו מתקיימות סדנאות ופעילויות רבות. גולת הכותרת הוא יום הטרפזה של דוברובאצ'קה (Dubrovačka trpeza) המפורסם בסטראדון (Stradun), הרחוב הראשי הארוך בעיר העתיקה. התושבים מציבים שולחן באורך מאות מטרים, בו מסעדות, קונדיטוריות וכורמים מציעים את התמחויותיהם. בפקודה, כל מי שקנה שובר לאירוע, יכול להתנפל על המעדנים ולסעוד כמה שהוא רק יכול. 

  2. בחרו בשעות הנכונות

    דוברובניק קרואטיה (צילום: trabantos, shutterstock)
    בשעות הבוקר והערב העיר הרבה יותר פנויה | צילום: trabantos, shutterstock

    ספינות שיט רבות עוגנות בדוברובניק בדרך כלל בין השעות 7 בבוקר ל-12 בצוהריים, ועוזבות את העיר בשעות אחר הצוהריים המאוחרות, לפעמים בסביבות השעה 21:00. מי שאוהב לקום מוקדם יכול לחקור את העיר העתיקה בשקט ובשלווה בשעות הבוקר, מכיוון שלוקח לשטים לפחות שעה לרדת בנמל גרוז ולהגיע אל חומת העיר, לפני שהם נוהרים לתוך העיר העתיקה. אבל גם בערב נפלא לשוטט ברחובות המוארים ולצפות בהמולה במסעדות ובברים הרבים.

    אגב, כדאי גם לוותר לרגע על שבילי התיירות הקלאסיים בתוך חומות העיר ולחקור את הסמטאות מדרום ומצפון לרחוב הראשי המפורסם סטראדון, מכיוון שבדרך כלל הרבה יותר ריק שם ועדיין ישנן הזדמנויות נקודות צילום יפות רבות.
  3. גם הנוף של העיר העתיקה שווה 

    דוברובניק (צילום: רמון גנץ)
    הנוף של העיר העתיק מרחוק יפה גם הוא | צילום: רמון גנץ

    כמובן שהעיר העתיקה היא גולת הכותרת של דוברובניק ואסור להחמיץ אותה בשום ביקור. אבל במיוחד בתקופות שיא, כשמספר גדול במיוחד של נופשים מסתובבים שם, יש הרבה מקומות מחוץ למרכז ההיסטורי שמהם נשקף נוף פנטסטי של חומות העיר והבתים הצרים. היתרון: לעתים קרובות לא כל כך צפוף שם, כי הרבה מנוסעי ספינות התענוגות בקושי מוצאים זמן נוסף לבקר במקום אחר חוץ מאשר בעיר העתיקה במהלך העגינה.

    הנסיעה ברכבל במעלה ההר המקומי סרד (Srd) היא חוויה של ממש. כדאי לנסות לתפוס מקום ממש מקדימה ליד החלון, כי זה המקום שבו תוכלו לצלם את התמונות הטובות ביותר. גם ממבצר לוברנאק (Lovrijenac) שהוסב למעון המלך עבור "משחקי הכס", יש נוף נפלא של המפרץ והעיר העתיקה של דוברובניק. מול המצודה נמצא פארק גראדאק (Gradac) וגם מכאן ניתן לראות את הגגות האדומים של העיר העתיקה, הר סרד והים האדריאטי.
  4. בדקו מתי וכמה עמוס

    העיר מנסה לנהל טוב יותר את המוני המבקרים בה ולכן הקימה אתר אינטרנט שבו ניתן לראות כמה תיירים נמצאים כיום בעיר העתיקה.  אפשר לגשת בקלות למידע זה כאן והוא מקל על מציאת זמן טוב לצאת לטיול ברחבי העיר העתיקה המרהיבה הזו.