צ'ינקווה טרה, איטליה
חמשת הכפרים הציוריים שנמצאים על החוף הליגורי הם בין המקומות הפופולריים ביותר באיטליה, ומספקים לתיירים חוץ מנוף הורס גם כמה תמונות אינסטגרם מושלמות. הרשויות האיטלקיות מהצד השני, פחות שמחות מהררי התיירים שמגיעים לשם ולאחרונה הודיעו כי יגבילו את מכסת התיירים שיכולים להגיע לאזור, בגלל חששות סביבתיים. מ-2.5 מיליון תיירים שמגיעים בממוצע, תרד הכמות לכמיליון וחצי.
ברצלונה
בקיץ האחרון ראשת העיר ברצלונה דנה באפשרות להגביל את כניסת התיירים לעיר כדי שלא "תגיע לרוויה", ובכך לאזן בין האינטרסים של מגזר התיירות לבין התושבים המקומיים לפני שהעיר מתפוצצת מתיירים. ואם ניסיתם לפלס דרך בשדרות הראמבלס או בשוק הבוקריה בקיץ, אתם יכולים להבין אותה.
מאצ'ו פיצ'ו, פרו
למרות שבעבר היה אפשר לשוטט באתר הזה בחופשיות, אמצעים חדשים בעידוד אונסק"ו נועדו לבלום את מספר התיירים שמבקרים ביעד הפרואני החשוב הזה, שנחשב החל מינואר השנה לאתר בסיכון. במסגרת תכנית שימור שעלותה מעל 40 מיליון דולר ועתידה להסתיים עד 2019, כל מבקר זר חייב להתלוות למדריך מקומי בשלושה מסלולים מסומנים מאושרים בלבד. למקום גם התווספה מכסת תיירים יומית העומדת על 2,500 איש.
איי גלאפגוס
באיים ששימשו השראה לתיאורית האבולוציה של דרווין נמצאים כ-9,000 מינים של בעלי חיים. כל תייר שמגיע לראות אותם ואת האי מהווה נטל על המערכת האקולוגית עד שב-2007 האו"ם הכריז על המקום כאתר מורשת בסיכון. כיום, התיירות לאיים מנוטרת ועל המבקרים לבקר באזורים מוגדרים בלבד ולהישמע ל-14 כללים שחלים עליהם, הכוללים ליווי של מדריך מקומי מורשה. הכללים האלו אגב, גרמו לכך שהאו"ם הסיר את הכרזתו בשנת 2010.
בהוטן
הממלכה הבודהיסטית שבהרי ההימלאיה מעולם לא הייתה מוקד מרכזי שמושך תיירים, אבל נראה שהאנשים שם גם מעדיפים שהתיירים לא יבואו. כמעט כל תיירי החוץ חייבים להשיג אשרת כניסה למדינה ולהזמין את חופשתם דרך נציג בהוטני מורשה. התיירים צריכים גם לשלם מראש מס יומי הנקבע על ידי הממשלה.
איסלנד
התיירות למדינה השופעת באתרי טבע טבעיים ופראיים ממשיכה לעלות בכל שנה, אבל האיסנלדים לא ממש מורגלים לכך. בשנים האחרונות הם בוחנים את מספר האנשים המקסימלי שכל אתר יכול להכיל, כדי להגביל את הכניסה אליהם.
איי סיישל
יעד החופשה האהוב על העשירים והמפורסמים הפך בשנים האחרונות גם ליעד פופולרי גם אצל אנשים מן השורה. למרות שתיירות היא מקור ההכנסה העיקרי של האי, שר התיירות אמר לאחרונה כי נעשים מאמצים לבלום את מספר התיירים השנתי כדי לא לשחוק את המשאבים של המקום.
האוורסט
למרות הקושי שבטיפוס על ההר, לא מעט אנשים מוכנים להגיע עד האוורסט ולנסות לטפס עליו. ממשלת נפאל מנסה דווקא להגביל את מספר האנשים המגיעים בכך שהיא העלתה את דמי הטיפוס לזרים, הגבלת גודל הקבוצות שמטפסות (כדי לא ליצור פקקים בדרך למעלה) ועוד.
(מקור)