לפעמים היומיום שלנו כל כך עמוס, שכמה שלא נרצה, נחלום או נפנטז - אנחנו לגמרי שוכחים לתכנן חופשה מראש ולעשות את זה כמו שצריך. מה שבדרך כלל יגרום לחופשה שלנו להיות יקרה יותר. אז ככה, זה שהדקה ה-90 הגיעה ופסח כבר כאן, זה לא אומר שצריך לוותר על נסיעה לחו״ל, ושווה לבדוק האם אתם יכולים לעמוד בהוצאה ברגע האחרון. אם תעברו את השלב הראשון במדריך החיסכון המקוצר שלנו, תוכלו ליהנות מחופשה בתקציב סביר בהמשך. לא מצאתם כרטיס במחיר שמתאים לכם? שמרו את המדריך לחופשה הבאה, הוא תמיד יהיה רלוונטי.

1. למצוא טיסה זולה

השלב הראשון והמורכב והיקר ביותר מכולם - טיסה. יש כמה אתרים ואפליקציות שיסייעו לכם למצוא טיסה במחיר זול יותר ולהמריא.

SkyScanner: האפליקציה והאתר מאפשרים למצוא טיסה תוך שימוש במגוון משתנים: מעיר ואפילו מדינה ליעד ספציפי, מעיר או מדינה לכל מקום בעולם, המחיר הזול ביותר בתאריך הספציפי, בשבוע הקרוב, בחודש שלם - ואפילו בשנה הקרובה.

Hulyo: האפליקציה החינמית מאפשרת לכם לקבל מדי יום - בין 22:00 ל-10:00 - הצעות לטיסות במחירים של עד 199 אירו (וגם יותר, אם תרצו). האפליקציה מציעה למשתמשים את מושבי הטיסה האחרונים שטרם נמכרו, כמו גם אפשרויות למציאת מלונות בחו״ל, יעדים מיוחדים לחגים ושירותי תיירות נוספים.

אפשרויות נוספות כוללות כמובן את אתרי הדקה ה-90 המסורתיים או את מנועי החיפוש המוכרים לטיסות: Kayak, Expedia ודומים.

מטוס נוסעים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חפשו טיסה זולה באפליקציות או באתרים המומלצים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

2. לחזור דרך יעד אחר

לחזור ממקום אחר: לפעמים כרטיס טיסה זול יותר יימצא דווקא בעיר סמוכה או במדינה סמוכה, שאת הדרך אליה תוכלו לעשות ברכבת. אם אתם מוכנים לעבוד עוד קצת כדי לנסות להוזיל את החופשה שלכם, בדקו אפשרויות באמצעות Skyscanner. כדי לדעת כמה תעלה לכם הנסיעה ברכבת ליעד הבא וכמה זמן כל זה ייקח, השתמשו ב-Rome2Rio. האתר המצוין הזה יציג בפניכם את כל האפשרויות והשילובים האפשריים, וירכז את כל אמצעי התחבורה הזמינים ממקום למקום על גבי מפה, כולל מחירים. הממשק מאוד פשוט וידידותי למשתמש, ואחרי שתקלידו את נקודת המוצא והיעד (ניתן להגדיר גם מסע עם מספר יעדים), יוצגו בפניכם כל האפשרויות הזמינות, לוחות זמנים ועלויות וכן לינקים לספקי השירות הרלוונטיים.

סקיי סקנר, אפליקציות
לטוס ליעד אחד, לחזור מיעד אחר. Skyscanner

3. לחסוך בעלויות לינה

גם סוגיית הלינה יכולה להיות הוצאה רצינית, אבל יש כמה דרכים לחסוך גם בחלק הזה.

Booking: לאתר הוותיק והנוח, הפעיל גם בשפה העברית אם תעדיפו, יש את אחד הממשקים הנוחים ביותר, והוא גם מציע לכם עסקאות שוות. מה שכן, אם אתם מגיעים ליותר משני לילות, שווה תמיד לבדוק גם את אתר המלון שבחרתם ולברר האם יש עסקאות מוזלות לכמה לילות, שעשויות לחסוך לכם עוד כמה שקלים.
לינק: 

Lastminute ו-Laterooms: שני האתרים הללו מבוססים על העובדה שמלונות רבים מורידים מחירים בצורה דרמטית רק כדי להבטיח שלא יישארו חדרים ריקים, ויעזור לכם למצוא עיסקאות משתלמות ברגע האחרון.

דירה שכורה: אתם כמובן לא חייבים לישון במלון, ואחת הדרכים לחסוך במהלך טיול היא בשכירת דירה לטווח קצר. את אתר Airbnb אתם בוודאי מכירים, אבל יש עוד כמה חלופות ששווה לבדוק. בין המומלצים שלנו: Roomorama, ו-Homeaway.

חשוב לזכור שאם בחרתם לשכור דירה, תוכלו לחסוך חלק ניכר מההוצאות על אוכל ופשוט להצטייד מראש בכמה דברים בבית - קפה של בוקר, לחם ומוצרים לכריכים חטיפים וכדומה. מניסיוננו, לבשל את הדברים הפשוטים שאתם רגילים אליהם בבית עם חומרי הגלם הזמינים בחו״ל יניב לא פעם מנה שלא תבייש מסעדה, ותהיה זולה בהרבה.

4.  כניסה בהנחה או בחינם לאתרים

אחרי שסגרתם טיסה ומצאתם מלון או דירה, אפשר להתחיל לדבר על הדברים החשובים באמת. אם אתם חובבי תרבות ויודעים שבכוונתכם לבקר במוזיאונים או לבלות יום בקולנוע, שווה לחקור ולברר האם ישנם ימים מוזלים ואפילו כניסה בחינם. זה אמנם אומר שהמוזיאון יהיה קצת יותר מלא ממה שהתכוונתם, אבל כל עוד לא תכננתם לראות את המונה ליזה בלובר - אנחנו בטוחים שתצליחו ליהנות. המידע זמין באתרי התיירות העירוניים או באתרים היעודיים של המוזיאונים ובתי הקולנוע.

לובר, מוזיאונים בעולם, קרדיט אימג'בנק טינסטוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נסו להשיג כרטיס מוזל. לובר, פריז | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

5. שימוש בכרטיס עיר

בערים רבות יציעו לכם לרכוש City-Card, המגלם בתוכו שימוש בתחבורה הציבורית, כניסה חינם למוזיאונים והנחות במסעדות וחנויות. כל עיר מציעה שילובים שונים, ושווה לבדוק בנקודת המידע לתייר מה האפשרויות שלכם. אם אתם יודעים שאתם הולכים להשתמש הרבה בתחבורה ציבורית ולבקר במוזיאונים - היו בטוחים שהכרטיס הזה יחסוך לכם כסף רב.

6. נהגו כמקומיים

דרך נוספת לחסוך קצת כסף היא באמצעות המנהגים המקומיים - אם יש. כך, למשל, אם אתם מגיעים לאיטליה, שווה לשבת לשתות אפריטיבו וליהנות מארוחת ערב קלה במחיר המשקה. בחלקים רבים בספרד על כל כוס בירה או יין שתזמינו, תקבלו משהו קטן ליד; בכוס השלישית תהיו גם שבעים, גם שתויים קלות וגם תגלו שההוצאה הכוללת לא היתה כל כך גדולה. אם אינכם עייפים מכדי לעמוד, אבל חושקים בכוס קפה, במקומות רבים באירופה הוא יעלה לכם פחות אם תשתו אותו על הבר, במקום בישיבה.

אתרי עבריינים, פריז (צילום: Rrrainbow, Thinkstock)
אוכלים על הבר. מנהגים של מקומיים | צילום: Rrrainbow, Thinkstock

7. לקבל החזר על קניות

אם חלק מהנסיעה שלכם לחו״ל כולל מסע קניות להחלפת המלתחה, כדאי שתעשו קצת מחקר מקדים. לפני שאתם יוצאים למסע בררו מה המינימום הנדרש כדי לקבל Tax Refund- הסכום משתנה ממדינה למדינה. כמו כן, זה אולי פחות מיוחד, אבל אם תרכזו את הקניות שלכם בחנות אחת או שתיים, יהיה לכם קל יותר להגיע לסכום הדרוש ולקבל את החזר המע״מ במזומן בשדה התעופה.

אתר Vatfree יספק לכם את כל המידע הרלוונטי בנוגע להחזרי מע"מ באיחוד האירופי ויחשב עבורכם את ההחזרים: באיזה חנויות יעניקו לכם את הטופס לו תזדקקו בהמשך, מאיזה סכום מקבלים החזר וכמה כסף אתם צפויים לקבל בחזרה בעמדה שבשדה התעופה.

8. דיוטי פרי

אנחנו נוטים לחשוב שקניית סיגריות/ בשמים/ אלכוהול בדיוטי פרי בנתב״ג היא זולה; זה אולי נכון ביחס למחירים בארץ, אבל במקרים רבים תוכלו לקנות את הדברים האלו דווקא בדיוטי פרי בחו״ל ולשלם פחות. סיגריות למשל, זולות יותר בכל מקום (למעט אנגליה וארה״ב), ובחלק משדות התעופה תגלו שכל עוד הטיסה שלכם היא מחוץ לאיחוד - וישראל כידוע איננה חברה בו - מחיר הסיגריות והאלכוהול יהיה זול משמעותית. אם בחרתם לקחת דירה ואתם גם שולחים מזוודה, יש סיכוי טוב שבקבוק קמפרי בסופר יעלה לכם הרבה פחות מהדיוטי פרי, ושווה להשאיר לו מקום בטוח ומוגן במזוודה עצמה.

דיוטי פרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נסו לקבל החזר על קניות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock