סוכן הנסיעות הבטיח לכם ש-600 דולר זה המחיר הזול ביותר שתשיגו לכרטיס טיסה לאמסטרדם, אבל כשהגעתם לעיר ההולנדית, נתקלתם בחבר ששילם רק 200 אירו על טיסה דומה. אחרי שנרגעתם מהכעס הישראלי על זה שהשיג מחיר יותר טוב מכם, אולי כדאי שתלמדו, אחת ולתמיד, איך ניתן לאתר את הטיסות הזולות ביותר?
לטוס בחברות תעופה זרות, להעזר בחבר שעובד בסוכנות נסיעות, או פשוט להתאזר בסבלנות? אחרי שתקראו את הטיפים הבאים, תבינו שגם אתם יכולים להיות מאלה שאת מרבית ההוצאות בחופשה, לא מוציאים דווקא על הטיסה.
טיסות ה"לואו קוסט" (הטיסות המוזלות)
חברות ה"לואו קוסט" מציעות לכם טיסה זולה במיוחד תמורת הסרתם של שירותים שונים שמציעה טיסה סטנדרטית. על המטוס תהייה מחלקת טיסה אחת, שירותים כמו ארוחות, שתייה וסרטים יהיו כרוכים בתשלום נוסף והטיסה תנחת בשדות תעופה משניים, ולא במרכזיים שביניהם. לרוב לא היו כסאות מסומנים על הטיסות הזולות, ולכן כדי לשבת במקום המועדף עליכם, תצטרכו לעלות מוקדם יותר על המטוס.
בנוסף, הכרטיסים אינם ניתן לביטול ולכן כדאי להיות בטוחים בפרטי הטיסה לפני ההזמנה. בכל מקרה, מומלץ להזדרז. חברות הטיסות הזולות פועלות לרוב בשיטת המדרוג – ככל שמועד הטיסה קרב, יתייקר מחיר הכרטיס. הטיסה לכל כיוון תתומחר בנפרד ולכן אם מצאתם טיסה זולה משמעותית לכיוון הטיסה השני – אין כל בעיה לעשות זאת.
הטיסות של חברות התעופה המוזלות מומלצות בעיקר ליעדים קרובים אך תוכלו לטוס בהן גם בטיסות שאורכן עד 10 שעות. כדאי להזמין את הטיסה באופן עצמאי באמצעות אתרי האינטרנט של החברות השונות, ביניהן: איזי ג'ט, אייר ברלין, גרמן ווינגס, ג'ט אייר, ספאנאייר, וולינג ארליינס, וכיום גם ארקיע, חברת התעופה הישראלית הראשונה המציעה טיסות מוזלות.
אקסטרה טיפ: הזמנתם כרטיס? כנסו לאתר החברה. ברבות מחברות ה"לואו קוסט" ניתן לראות הדמיה של המטוס, ולבחור כסאות XL בתמורה ל-20 דולרים נוספים.
חברות זרות
את מחירי הטיסות המוצעות, תמיד כדאי לבדוק גם בקרב חברות תעופה זרות - לעיתים חברות ספציפיות פוצחות במבצעים ששווה לאתר לבד. בדיקה זו משתלמת בעיקר בטיסות למזרח הרחוק, בהן חברות התעופה הישראלית נאלצות להאריך את דרכן דרך מדינות אפריקה כדי להימנע מטיסה בשמי מדינות עוינות.
במקרים של נסיעות לתאילנד, סין או הודו, כדאי לשקול לטוס בחברות זרות כמו החברה הירדנית או החברה האוקראינית, המורשות לטוס דרך בשמי איראן ועיראק למשל ולכן מחירי העלות שלהן קטנים יותר ומחיר הכרטיסים לרוב נמוך יותר.
תוכלו לאתר חברות אלה על-ידי הצצה ברשימת הנחיתות וההמראות של נמל התעופה, בן גוריון, או לבדוק באמצעות אתרי החיפוש אקספידיה וקיאק.
יש לכם חבר או קרוב שעובד בסכנות נסיעות?
זה הזמן לנצל את זה. אל-על (ואולי גם חברות אחרות), מוכרת את כרטיסי הטיסה לסוכנות בשיטת התגמול, שמטרתו להמריץ את הסוכנים למכירת כרטיסים של החברה במחירים גבוהים. החברה מציבה לסוכנות יעד כלשהו, זאת אומרת, כמות כרטיסי בסכום מסוים, שאם הסוכן מגיע אליה הוא מקבל חיזוק - תוספת כסף או כרטיסים בחינם. סוכנים העובדים בשיתוף עם אל-על ימכרו את הכרטיס בסכום גבוה, ואתרי החברה יתאימו את המחירים באתר לזה המוצע בחברות הנסיעות.
אם אדם קרוב אליכם עובד בסוכנות נסיעות, תוכלו לבקש ממנו "לא לעשות עליכם כסף" ולמכור לכם כרטיס במחיר הכרטיס המקורי, ללא עמלות. אם לא התמזל מזלכם להינשא לסוכן נסיעות, תוכלו לפחות לבקש הנחה בנימוס. מה יש לכם להפסיד?
טיסות השכר (צ'רטר)
טיסות השכר שייכות לחברות קטנות יותר, השוכרות מטוסים עבור קבוצות או כחלק משיווק חבילות נופש. חברות אלה בעלות משאבים מצומצמים יותר לעומת חברות התעופה הלאומיות ולכן אינן מתחייבות ללוח הזמנים שהציבו. אם אתם מוכנים לאפשרות של המתנה של כמה שעות בשדה התעופה, או לשיחת טלפון מקפיצה המודיעה לכם שהטיסה הוקדמה, טיסות השכר יכולות גם הן להוזיל את עלות הטיסה. הטיסות מומלצות ומוצעות בעיקר ליעדים קרובים כמו טורקיה ומדינות אירופה. בטיסות ליעדים רחוקים יותר לא מומלץ לקחת את הסיכון.
קיימות חברות רבות של טיסות צ'רטר ולכן הימנעו מלהזמין כרטיסים באופן עצמאי מחברה שאינה מוכרת לכם. מומלץ להזמין את הכרטיסים באמצעות סוכן נסיעות, שעליו אתם סומכים. במקרה כזה, דעו שסוכנויות הנסיעות מקבלות עמלות גבוהות יותר על טיסות שכר ועל חבילות נופש, ולכן גם כדאי לנסות לבקש הנחה.
אקסטרה טיפ: ישנן טיסות שכר שבהגדרתן מגיעות ריקות לישראל או יוצאות ממנה ללא נוסעים, נסו לאתר אותן. למשל: בחג המולד (חג שנמשך כ-3 שבועות בערך בין ה-17 בדצמבר עד ה-8 בינואר), מגיעות קבוצות רבות של צליינים לישראל, ולכן שווה לבדוק את מחירי טיסות השכר בתקופה של אמצע החג. בנוסף, גם בעונות הכדורגל חברות התעופה מציעות לעיתים חבילות, המאפשרות לאוהדים ללוות את הקבוצה גם במשחקיה בחו"ל. המטוסים לא ימתינו לצליינים או לאוהדים עד שיטוסו בחזרה ולכן לרוב יוזילו את הטיסות כדי למלא אותן.
טיסות בתוך אירופה
חברת Ryanair פוצחת מדי מספר שבועות במבצעים של כרטיס טיסה ב-10 אירו. לעיתים - לשם הגימיק, היא מציעה גם טיסות בעלות של 5 אירו. ההזמנה נעשית באמצעות אתר האינטרנט של החברה וניתן לדלג בקלות מתאריך לתאריך ולהשוות את המחירים ביניהם בעת ההזמנה. שימו לב! המחיר אכן מעורר השתאות אך אינו כולל מיסים (כ-7 אירו) ועלות מסירת מזוודה שנע בין 17 ל-40 אירו (תלוי בטיסה). בהזמנת כרטיס טיסה מומלץ לבדוק את פירוט רשימת המיסים-http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-tableoffees.
גוגל טיסות (בארה"ב ובקרוב אצלנו)
בחודש ספטמבר תאגיד גוגל השיק מנוע חיפוש המציע כרטיסי טיסה בתוך ארצות-הברית ללא עמלת סוכן וללא עמלת תיווך. ביונואר 2012, השירות עתיד להציע גם טיסות בינלאומיות ולאפשר גם לנו הישראלים, לרכוש כרטיסים במחירים הזולים בכ-15 אחוז מאלה המוצעים כיום על-ידי משרדי הנסיעות.
גוגל תחבור ישירות לחברות התעופה וכך תחסוך לנו את תשלום העמלות ותטמיע גם את מנועי חיפוש הטיסות הקיימים ותאפשר השוואת מחירים.
כשהחברה רכשה את אתר השוואת מחירי הטיסות ITA, כבר לפני כשנה, תמורת 700 מיליון דולר, היא עוררה את חששותיהן של חברות אינטרנט האמריקאיות בתחום. משרד המשפטים האמריקאי הציב סדרת תנאים בפני גוגל, במטרה למנוע את הפיכתה למונופול בתחום תעריפי התיירות והמידע. במסגרת ההסכם, גוגל התחייבה להפיץ תוכנת נסיעות שתופץ ברשיון לאתרים מתחרים. אך למרות המגבלות השונות, מנוע החיפוש החדש צפוי להביא לשנות לחלוטין את פני עולם המכירות של כרטיסי הטיסה.
בתחילת השנה החדשה תוכלו להשתמש במנוע החיפוש החדש. עד אז, תוכלו להעזר בו להזמנת טיסות פנימיות בארצות-הברית בלבד.
העונה משנה את התמונה
אם אתם לא מוכרחים לבקר בניו יורק דווקא ביולי, או לטוס לתאילנד בעיצומו של חודש דצמבר, מחירי כרטיסי הטיסה שתוכלו להשיג יהיו זולים משמעותית. עונת השיא של התיירות, מביאה, מן הסתם, להתייקרות משמעותית במחירי הכרטיסים.
אם בכל זאת אין סיכוי שתוותרו על חופשה בשיא העונה, או שתחליטו לטוס דווקא בחגים, מומלץ להזמין את הטיסה כמה שיותר מוקדם, בעיקר אם מדובר על טיסה ליעדים רחוקים. במקרים כאלה עדיף לברר מחירים אפילו חצי שנה לפני המועד הרצוי. וודאו באתר או עם סוכן הנסיעות שניתן לשריין מקום על הטיסה ללא כל עלות (בדרך כלל ניתן לעשות זאת עד כחודש לפני הטיסה). טיסות הנוחתות בשדות תעופה קטנים ולא בשדות המרכזיים, יכולות להביא להוזלת הכרטיס.
ברגע האחרון
חיים על הקצה? אתם יכולים להתייצב בשדה התעופה עם מזוודה ודרכון ולעלות על הטיסה הפנויה הבאה.
רכישת כרטיס טיסה ברגע האחרון היא אכן האפשרות הזולה ביותר לרוב. ואם אכן החלטתם להיות ספונטניים במיוחד, תוכלו לחסוך לעצמכם אפשרות של לבטים בין טיסה לעיר נידחת בבהוטן, ובין פניית פרסה מביכה, בחזרה לביתכם: כנסו לאתרי הרגע האחרון או חייגו אליהם. אם אתם פתוחים לאפשרות של טיסה ממש ברגע האחרון (באותו היום), בקשו לדבר עם נציגי הדלפק בשדה התעופה (בנתב"ג דלפקים של הדקה ה-90, השטיח המעופף ושל איסתא), ובררו האם נותרו מקומות פנויים על אחת הטיסות בהן אתם חושקים. הסיכוי שיהיו מקומות פנויים על טיסות ליעדים פופולריים גובר בתקופת הקיץ, אז מקצים טיסות רבות יותר ליעדים אלה.
הנוסע המתמיד
אם יוצא לכם לטוס לחו"ל בערך פעם בשנה, חשוב לא להתעצל ולהירשם למועדון הנוסע המתמיד. תמיד כיף לגלות שיש לכם מספיק נקודות/מיילים כדי לשדרג למחלקת עסקים או אפילו לטוס בחינם.
אז לפני שאתם מוותרים על חופשה בחו"ל השנה, או מחליטים לטוס ולהתעצבן על מחירי הטיסות מרקיעי השחקים, עצרו וקראו את רשימת הטיפים שנתנו לכם. זכרו:
בטיסות לאירופה מומלץ לבחור בחברות הטיסות המוזלות ולבחון האם הן משתלמות בהשוואה לטיסות הצ'רטר. בטיסות ארוכות מומלץ לשריין את מקומכם על הטיסה כמה שיותר זמן מראש, או לחילופין, אם לוח הזמנים מאפשר לכם, לחפש את הטיסות של הרגע האחרון. ובכל מקרה, בכל דרך בה תבחרו – וודאו לערוך השוואה להצעות מחיר אחרות. עם חיפוש חכם ושימוש נכון בטיפים, מבטי הקנאה יופנו דווקא אליכם כשתחזרו מהחופשה הבאה.