האמת שאני רציתי לנסוע לראות את ג'יי זי וביונסה באמסטרדם, אבל כפיר התעקש שנטוס ללונדון. "אני רוצה לאכול טוב", הוא אמר, "ובלונדון אתה תמיד לוקח אותנו למקומות טעימים". צודק.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

אחרי מאות שנים שבהן נחשבה לבדיחה בקרב חובבי הקולינריה, לונדון הפכה בשנים האחרונות לאחת הערים הכי מגוונות בעולם. אולי בזכות גל ההגירה שפתח אותה למטבחים חדשים – כמובן ההודי, אבל גם הויאטנמי, האתיופי ואפילו הים-תיכוני – היא נהייתה יעד חם בקרב הפודיז. היא לא זולה, יקרה יותר מפריז ומניו יורק למשל – אבל אפשר למצוא בה גם אוכל רחוב אטרקטיבי ומשגע. אלה המקומות המומלצים שאכלתי בהם ונהניתי מכל רגע. בואו נצא לדרך.

Yauatcha Soho

חביבת הישראלים ולגמרי בצדק. יאוצ׳ה היא מסעדת הדים סאם הכי מטופחים בלונדון. בשנים האחרונות היא קצת איבדה מהקסם, אבל עדיין כמעט כל מה שהזמנו היה טעים, כולל הגיוזה הצמחונית שהיתה הכי מפתיעה. ולא לפספס את הויטרינה עם הקינוחים בכניסה. יפים להסתכל עליהם ולא פחות שווים

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Kricket

חיליק המליץ וזו המלצה שווה במיוחד: מסעדה הודית-מודרנית שכל מה שאכלנו בה היה מדהים. סלט עלים עם אורז תפוח ויוגורט, עוף בטמפורה עם איולי מתקתק, דלעת מתוקה בקארי אדום, סוג של צפאטי עם פיסטוקים ותאנים ובקלה בקארי צהוב. פשוט מעולה.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

The River Cafe

וזה כבר אחד המוסדות הקולינריים הכי ותיקים בלונדון (מספרים שג׳יימי אוליבר גדל כאן) - הריבר קפה! מסעדה איטלקית פשוטה ויקרה וטעימה מאוד. אכלנו מוצרלה באפלו עם שעועית וטפנד, פיצה של תפוחי אדמה ופרמזן, רביולי ריקוטה ואפונה ודג על ירוקים עם המון המון שמן זית. אל תוותרו גם על הקינוחים: טארט שקדים ותותים ופאי לימון אחד הכי טובים שאכלתי. יקר מאוד מאוד, אבל יש סוד שיכול לחסוך קצת כסף – אפשר לבקש לפצל מנות, ואז אפשר לנסות יותר דברים בלי רגשות אשם.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Sketch

תה של אחר צהריים, מישהו? מקום הצגה שמגיש ארוחת 16:00 מושלמת ויקרה. הכל מעוצב בוורוד כמו היכל של בית המלוכה - יש קוויאר וביצה שמגיש מלצר של קוויאר (זה התפקיד היחידי שלו). אחר כך כריכונים קטנים, מאפים אישיים, סקונס, עוגת ספוג של המלכה והמון המון סוגים שונים של תה שאפשר לבחור ולטעום כמה שרוצים. זה בכלל בכלל לא זול (59 פאונד לסועד), אבל שווה את החוויה.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

BAO

המקום הכי טרנדי לבאנים (ובכלל לאוכל טאיווני) - באו. אכלנו באן עוף מטוגן, עם צ׳יפס בטטה בטמפורה מושלם, סלט קייל וחמוצים. קליל וטעים. אל תוותרו על כוס חלב בוטנים לקינוח - שמכינים עם פולי וניל. מתוק-מלוח ושובב.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Wahaca's Mexican

המקסיקנית החביבה עלינו: משאית אוכל שהסבו למסעדה. אמנם זו רשת אבל הסניף ב-Southbank הכי מוצלח כי בו מנסים את המנות החדשות לפני שהן נכנסות לתפריט. לקחנו מלא ראשונות, אבל הספקתי לצלם רק שתיים לפני שכפיר טרף אותן.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Borough Market

תמיד כיף לקפוץ לשוק האוכל החמוד של לונדון. הכי אני אוהב את הדוכן ההודי שבסוף. יש רק תבשיל אחד - טאלי של אורז לבן, תפוחי אדמה בעשבי תיבול, שעועית, וכרובית וג׳ינג׳ר יוגורט וצ׳ילי. זה גם הדוכן היחיד שכולם עומדים בו בתור – ובצדק! אפשר גם לקנות סמוסה אחת ואתם מסודרים.  מי שרוצה יכול לנסות גם את הדוכן האתיופי האורגני שהיה טעים ומשביע. ולקינוח יש פנקייק קוקוס חמוד או טופי במיליון טעמים

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Beigel Bake

מוסד לונדוני עם שורשים יהודיים. נחשב לבייגל הכי מוצלח בעיר. 24 שעות ו-7 ימים בשבוע מגישים בו את אותו כריך בייגל משגע, שנאפה במקום טרי טרי ומוגש עם  קורן ביף, חמוצים וחרדל. כמעט בכל שעה ביום עומדים שם בתור (אנחנו חיכינו איזה 20 דקות) אבל היה שווה את זה. ולקינוח, אפשר לחצות את הכביש ולשבת בCereal Cafe – שמגיש המון המון סוגים של דגני בוקר. אפילו מצאנו בתצוגה כריות.

bricklane bagel (צילום: נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל)
bricklane bagel | צילום: נדב בורנשטיין, חדשות האוכל של ישראל

Chinatown Bakery

צ׳יינהטאון בייקרי - מאפייה משוגעת עם המון המון מאפים שמשלבים מאצ׳ה, קוקוס ושעועית אדומה. קנינו מלא דברים - עוגיית שיש תה מאצ׳ה-וניל, מאפה קוקוס, ועוד מאפה קוקוס במילוי קוקוס כי כפיר ממש אוהב.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Cutter and Squidge

קוקילידה? אל תעליבו אותי! בקאטר אנד סקווידג׳ מגישים 12 סוגים שונים של סוג-של-קסטות עם עוגיות שונות ומילוי שונה ותוספות שונות. כך למשל הפיסטוק עם עוגיות וניל שוקולד לבן, פטל ועוד פיסטוק בכמה מרקמים או השוקולד קוקוס, עם עוגיות שוקולד מריר קוקוס, שבבי קוקוס ונטיפי שוקולד. לאמיצים יש גם מילקשייק מוגזם במיוחד שלא כדאי להחמיץ.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on

Tate Modern

הקפה בקומה השישית של מוזיאון האמנות המדורני הוא לוקיישן מושלם לארוחת בוקר - הנוף מרהיב ומשקיף על רוב לונדון, ממש על התמזה ואופים שם גם מאפים מאוד טעימים. אה, ויש גם את העניין הזה עם האמנות ששווה לראות.

A post shared by נדב בורנשטיין | nadavbornstein (@nadavbornstein) on