בעוד גוסנוויל (Goussainville), השוכנת באזור עמק ואל ד'אוז בצרפת, מתהדרת בהיסטוריה תוססת, היא מחזיקה גם בסיפור אפל יותר – סיפור של נטישה. לחישות שקטות בין גפנים עתיקות, סיפורים על בתים עזובים ורחובות דוממים בפינות המבנים – היישוב שהיה פעם גוסנוויל, 12 קילומטרים צפונית מזרחית לפריז, היה כפר יהפהפה עם חיים מלאים עד שננטשה בשנות ה-70.
ב-3 ביוני 1973, במהלך מופע אווירי בפריז, התרסק מטוס נוסעים על-קולי סובייטי, Tupolev Tu-144S, לתוך הכפר, והותיר צלקת עמוקה בזיכרון הקהילה. על פי הדיווחים מאותו אירוע, המטוס התפרק באוויר והתרסק בזמן שהוא בוער והרס בתים ופצע אנשים על הקרקע. כל ששת אנשי הצוות שהיו על הסיפון ושמונה אנשים על הקרקע נהרגו, ו-60 נוספים נפצעו קשה. התרסקות המטוס בגוסנוויל הפכה לחלק משמעותי וטרגי בהיסטוריה של המקום.
המשפחות ההמומות סירבו להישאר בעיירה לאחר ההתרסקות, כאשר רבים היו מודאגים מהקרבה של גוסנוויל לנתיב הטיסה של נמל התעופה, שהעמיד אותם לחרדתם בסכנת מוות מלמעלה. בעקבות זאת, למרות שחלפן 50 שנה ושיפורים משמעותיים בוצעו בבטיחות התעופתית, גוסנוויל נותרה עיר רפאים עם בתים מכוסים וגרפיטי המעטרים קירות ליד כנסיות מתפוררות.
כמה תושבים עקשנים נשארים בין ההריסות והחלונות הסגורים, כשאדם אחד עדיין מנהל חנות ספרים מקומית מפורסמת בשם Librairie Goussainlivres, הפתוחה ארבעה ימים בשבוע. חנות הספרים נפתחה ב-1997 בהשראת הפסטיבל הספרותי היי-און-וויי בבריטניה, והרעיון היה למלא רבים מהבתים הנטושים בסיפורים מעניינים. עם זאת, החנות נותרה המקום היחיד למכירת הספרים לאחר שהרעיון לא תפס אחיזה במציאות העגומה של המקום.
תנועה אווירית מתמדת שנכנסת ויוצאת מנמל התעופה שארל דה גול בפריז היא סיבה נוספת לכך שאנשים לא בחרו לרכוש את הנדל"ן שנותר מאחור בשנות ה-70. בשנת 2010 שופצה הכנסייה המקומית אך לדברי בלוגרית הנסיעות Solosophie היא נותרה סגורה לקהל הרחב: "בעוד שהעיירה ננטשה ברובה בעקבות הרחבת נמל התעופה שארל דה גול לפני כארבעים שנה, תושבים החלו לחזור לכאן בטפטוף. עם זאת, בית האחוזה והכנסייה הראשית של העיר נותרו נטושים עד היום".
כנסיית סן-פייר וסן-פול המפוארת מהמאה ה-14 היא אתר היסטורי מוכר ואחד המבנים הנדירים באזור שסבלו מהזנחה. האחוזה בגוסנוויל לא נמלטה מגורלם של בתים אחרים בכפר שאיבדו את הגג, הרצפות ומספר רב של חלונות. שמות וראשי תיבות רוססו כמעט על כל משטח גלוי, מה שמזכיר בצער את עברה המפואר בהרבה של האחוזה.