בעקבות הסכם השלום עם איחוד האמירויות, לא מעט אנשים כבר מפנטזים על החופשה שיוכלו לעשות בדובאי ובאבו דאבי.
מה שווה לעשות באיחוד האמירויות?
נכון להיום, מי שכבר יכול להגיע לאמירויות הם ישראלים בעלי דרכון זר בלבד ויש חברות נסיעות שונות שאף החלו לשווק חבילות למי שמחזיק בדרכון כזה. כך למשל, חברת אופיר טורס שמציעה חבילת חופשה של 3 ימים בדובאי ב-5 בינואר, הכוללת טיסות בחברת התעופה פגסוס דרך איסטנבול ואירוח של 3 לילות על בסיס לינה וארוחת בוקר במלון The H Dubai ברמת 5 כוכבים - במחיר של החל מ- 999 דולר לאדם בחדר זוגי.
גם חברת אתיופיאן איירליינס תציע החל מספטמבר טיסות לדובאי דרך אדיס אבבה במחיר של 692 דולר הלוך וחזור, למי שברשותו דרכון זר, או שיוציא ויזה למדינה. כיום ניתן להגיע לאיחוד האמירויות גם דרך טורקיה.
ומתי בעלי הדרכונים הישראלים יוכלו לטוס?
ההסכמים שמתקיימים כרגע מאחורי הקלעים, בנוגע להסדרת התיירות לבעלי דרכונים ישראלים, נמשכים כל הזמן בניסיון למצוא את הנוסחה הנכונה. מי שנמצאת בחזית הקשרים הללו היא טלי יטיב, מנכ"ל ובעלים של חברת הנסיעות ספיריט הפקות עולם.
"ספיריט נמצאת כיום בדיאלוג בלעדי מול איש עסקים ישראלי שעובד כבר 40 שנה עם גורמים בדובאי והמטרה המשותפת שלנו היא לאפשר לחברה לקבל בלעדיות על חבילות הנופש היוקרתיות הראשונות לישראלים בעלי דרכון ישראלי", טוענת יטיב. "כבר עכשיו אנחנו נותנים מענה לישראלים שרוצים להגיע לדובאי על מנת לעשות עסקים, והרצון הוא לתת מענה דומה גם למי שירצה להגיע לנופש. בתחילת החודש הבא אני צפויה להגיע לדובאי ולקדם את המתווה שיאפשר את תחילת החופשות הללו".
על פי יטיב, ממה שמסתמן כרגע, האפשרות לטוס לאיחוד האמירויות עם דרכון ישראלי תלויה כמובן בפתיחת השמיים וירידת התחלואה בארץ. לטענתה, אם הכל ילך חלק, זה יכול לקרות אפילו באוקטובר הקרוב, אחרי שתיגמר העונה החמה.
כשזה יקרה, הטיסות הראשונות צפויות להיות של קבוצות קטנות של 70 ישראלים שיטוסו בטיסות מיוחדות עם חברת אמירטס שבסיסה בדובאי. בהמשך, כמות הנוסעים בכל טיסה כזו תעלה ל-150 ורק בעוד כשנתיים נוכל לדבר על קו תעופה מסודר וקבוע בין שתי המדינות.
"צריך לזכור שמדובר בקו דו כיווני, כך שגם בארץ רוצים להתחיל בכמויות מבקרים קטנות שיגיעו מהאמירויות, על מנת להסדיר את ענייני הביטחון ולראות שהכל עובד כמו שצריך לפני שמתחילים בכמויות הנוסעים הגדולות", אומר יטיב. "כרגע מסתמן שמי שתפעיל את הטיסות הללו תהיה חברת אמירטס ולמרות שכמויות הנוסעים יהיו מפוקחות, היא תגיע עם מטוסים גדולים וחדשים כדי לתת אופציה לטיסה גם במחלקות מתקדמות. הרי לא פחות מתיירים, לשני הצדדים חשוב גם להביא אנשי עסקים. בגלל שאנחנו עובדים עם קבוצות מהמעמד הגבוה כבר הרבה שנים, החיבור שלנו לטיסות בין האמירויות לישראל היה נוח".
טלי מציינת שהמתווה שמתגבש כרגע הוא שבספיריט ישווקו חבילות נופש של חמישה ימים כשהדגש הוא על דובאי, אך ניתן יהיה לשלב גם את אבו דאבי. מחיר החבילה ייקבע על פי המלונות השונים שמחיריהן מתחיל ב-250 דולר ללילה ועד 2,500 דולר ללילה. הממוצע ללילה במלון טוב הוא 600 דולר.
"הפער הכי גדול כרגע שצריך להבין איך יתנהל זה עניין הביטחון", אומרת טלי. "ואני מתכוונת כמובן גם לישראלים שיגיעו לדובאי וגם למי שיגיע מדובאי לארץ. זה אחד הדברים שמנסים לגבש בתקופה האחרונה כחלק מהמתווה לפתיחת השמיים בין שני היעדים. צריך יהיה גם לפתור את עניין השגרירות והאם באמת יקומו כאלה בשתי המדינות. מה שידוע נכון לעכשיו זה שבקשת הוויזה תוגש באופן אישי דרכנו ותיקח כשבועיים, דבר שאנחנו יודעים לתת עליו מענה גם היום לישראלים שצריכים להגיע לדובאי לטובת עסקים. בהמשך יכול להיות שהוויזות יינתנו לקבוצות כמו במרוקו, ולא לכל אחד באופן אישי. מה שבטוח הוא שנצטרך ויזה כדי להיכנס למדינה, פשוט לא ברור באיזו צורה".