זה הזמן להשאיר את ההמונים מאחור ולגלות שמונה איים ים תיכוניים יפהפיים, שבהם המלחמה למצוא מקום על חוף צפוף פשוט לא קיימת. אז הניחו את המדריך שלכם למיורקה והתחילו לתכנן טיול לאחד מהיעדים החלומיים האלה. אנחנו רק מקווים שתוכלו לשמור עליהם בסוד.
סן ניקולה, איטליה
קצת יותר מ-100 אנשים חיים באי האיטלקי הקטן סן ניקולה (San Nicola), חלק מאיי טרמיטי בים האדריאטי. אין לאי נמל תעופה אבל יש לו קישורי מעבורת ליבשת ובין האיים רק בחודשי הקיץ בין יוני לספטמבר. בעבר שימש כמקום גלות לאסירים, אך כיום תיירים מוצאים באי גן עדן קטן הרחק מהתיירות ההמונית. חיי כפר שלווים שוררים כאן, וכמעט אף אחד לא דובר אנגלית. האי נשלט על ידי מנזר סנטה מריה א מארה (Santa Maria a Mare) האדיר, בו קבורות עצמות הנזיר ניקולו.
הארכיפלג כולו הוא חלק מפארק טבעי מוגן גדול יותר בפוליה, מה שהופך את הים למצוין לצלילה. יש רק חוף אחד באי השכן סן דומינו. בסן ניקולה יש רק מלון אחד, אחרת רק חדרים פרטיים עם מקומיים. אז האי מושלם עבור אלה שמחפשים שלווה שאוהבים את הים ובאופן אידיאלי מדברים קצת איטלקית.
הגעה: טסים לפסקארה (Pescara) שבאיטליה וממשם ממשיכים בשיט לאיי טרמיטי (Tremiti Islands).
קבררה גראן, ספרד
יש לו את הכינוי "גראן", כלומר "גדול" – אבל האי קבררה גראן (Cabrera Gran) הוא הכל מלבד גדול. לפחות כאשר משווים אותו לאי השכן מיורקה מבחינת שטח. מבחינת יופי, האי, ששטחו 15.69 קמ"ר בלבד, אינו נחות בשום אופן מהאיים הבלאריים (Balearic Islands) האחרים. מכיוון שקבררה גראן הוא חלק מפארק לאומי, הרשויות קבעו כי הביקור באי ובמים שמסביב יהיה מוגבל למקסימום 50 תיירים ביום, שמורשים להיכנס לפארק הלאומי ולעגון בסירה בנמל קבררה.
לפני שנתיים, האכסניה הראשונה של האי פתחה את דלתותיה, Albergue de Cabrera. המשרד לאיכות הסביבה של מיורקה דאג להפוך חלק מהצריפים ששימשו בעבר את הצבא לשנים עשר חדרים זוגיים. עם זאת, השהות לאורחים בין יוני לספטמבר מוגבלת ללילה אחד. הביקור כדאי בעיקר בגלל הטבע הבתולי ברובו, וצוללנים ימצאו מגוון של חיות ימיות וצמחים תת-מימיים במים הצלולים. ביציאה ממפרץ גנדולף (Cala Gandulf) נמצאת הקובה בלבה (Cova Blava), "המערה הכחולה", שאליה ניתן להגיע רק מהים. במערה שאורכה 160 מטר ורוחבה 50 מטר, המים מנצנצים כחולים אפילו יותר מהרגיל ברחבי איי קבררה הודות לאור החוזר.
הגעה: עם סירה משלכם או עם סירת טיולים ממאיורקה, מקולוניה דה סנט ג'ורדי (Colònia de Sant Jordi) או פורטו פטרו (Porto Petro).
צרס, קרואטיה
צרס (Cres), יחד עם האי השכן קרק (Krk), הוא האי הגדול ביותר שבאיי הים האדריאטי – ובכל זאת הוא הרבה פחות מפותח לתיירות וגם הרבה פחות מוכר. גם כאן יש את כל מה שהנופשים אוהבים בקרואטיה: מפרצים וחופים נהדרים, עיירות קטנות ואידיליות וכפרי דייגים, אוכל טעים ומקומיים מסבירי פנים. גם הרים עם נוף עוצר נשימה לים, הנישאים בין מישורים מתגלגלים של מטעי זיתים ושדות של עצי דובדבן, תאנה ומשמש. מדרום,צרס מחובר בגשר לאי לוסין (Losinj), העשיר בפרחים ועצי אורן, שגם הוא שווה ביקור.
הגעה: במעבורת מהיבשת מעיר הנמל ברסטובה (Brestova) (חצי האי איסטריה). שדה התעופה הבינלאומי הקרוב ביותר הוא בעיר הנמל הקרואטית רייקה (Rijeka) באי השכן קרק, ממנו גם שטות מעבורות לצרס.
פנראה, איטליה
אם אתם אוהבים חופשה חמימה וביתית, אבל עדיין אוהבים לצאת לבלות או לאכול בחוץ באווירה שיקית, אתם בידיים טובות באי האיטלקי הפצפון פנראה (Panarea). האי הוא אחד מהאיים האיאוליים (Aeolian Islands) מול החוף הצפוני של סיציליה, ובגודל 3.4 קמ"ר, והוא האי המיושב הקטן ביותר בארכיפלג. בתים מסוידים לבן, רחובות צרים, הרדופים פורחים, עצי לימון, קקטוסים ונופים פנטסטיים של הים כמעט מכל נקודה באי, מרכיבים את הקסם המיוחד של פנראה. מכוניות חשמליות קטנות פועלות כ"מונית", ומובילות תיירים ומקומיים מקצה אחד של האי לקצה השני. בזכות ממדיו הקטנים, ניתן גם לחקור את פנראה ברגל.
ביולי ובמיוחד באוגוסט הופך פנראה לנקודה חמה עבור הקהל האיטלקי ולפעמים גם לזה הבינלאומי. ואז האזור שמסביב לנמל הקטן הופך לאזור מסיבות עם מועדונים, ברים ומסעדות אופנתיים. כדי להימנע מההמולה והמחירים היקרים בעונת השיא, כדאי בהחלט לבקר בפנראה בחודשים מאי, יוני או ספטמבר. אז יש לכם את האי והחוף הקטן בחוף הדרום מזרחי כמעט לעצמכם ותוכלו גם לשוחח עם תושבי האי המקסימים.
הגעה: טוסו לסיציליה וקחו את הסנפירית (Aliscafo) ממילאצו (Milazzo) לפנראה; מעבורות לאיים האאוליים פועלות באופן קבוע גם מנאפולי.
האי קבאלו, צרפת
בתרגום לעברית, האי קבאלו (Île de Cavallo) פירושו "אי הסוסים" בדיאלקט המקומי. אף אחד לא יודע בדיוק מדוע, אבל זה גם לא ממש משנה כי מה שבאמת חשוב כאן זה הכסף. האי הקטנטן, ארבעה קילומטרים דרומית לקורסיקה (Corsica) וחלק מארכיפלג לאבצי (Lavezzi), מאוכלס בעיקר במיליארדרים, והם בהחלט אוהבים לנפוש כאן.
כמובן שאם אתם יכולים להרשות לעצמכם, כדאי לעגון עם יאכטה משלכם מחוץ לאיל דה קאבלו. לחלופין, תוכלו גם לקחת סירה מהיבשת הקורסיקית אל האי, ולסעוד במסעדת דה פצ'ורס (des Pecheurs) המפורסמת. את מלון חמשת הכוכבים באותו השם, היחיד באי, ניתן להזמין גם באינטרנט – ובעונה לא בהכרח צריך להיות מיליונר כדי להרשות לעצמכם חדר. מלבד האפשרות לזהות מפורסם כזה או אחר, המים הצלולים, למשל, שמאירים בצבע טורקיז בין שוניות הגרניט הם סיבה מצוינת להגיע לכאן.
הגעה: עם יאכטה או סירה משלכם. מפיאנטרלה (Piantarella) בקורסיקה, סירה יומית שטה לאי במהלך עונת החגים; המלון הוטל דה פצ'ורס (Hotel des Pecheurs) אוסף את האורחים מקורסיקה בסירה פרטית.
סקופלוס, יוון
כרתים, רודוס, סנטוריני, לסבוס, נקסוס – רובכם כנראה שמעתם את השמות האלה בעבר. בין יותר מ-3000 האיים השייכים ליוון, ישנם גם מספר רב של איים עלומים או פחות מוכרים ששווים ביקור. היתרון: הם פחות עמוסים בתיירים ולכן הם הצליחו לשמור על חלקים גדולים יותר של הנוף והתרבות המקוריים שלהם. סקופלוס (Skopelos) הוא אי כזה.
החלקים הסלעיים של אזור ספוראדס (Sporades) הצפון-מזרחי של האי תלולים מאוד וחלקם לא נגישים. עם זאת, החוף המערבי והחוף הדרומי נגישים ויפים פי כמה: ריח של מרווה, מפרצים רבים וחופים יפים לאורך הים, כמו חוף לימונארי (Limnonari) הארוך, עם החול הלבן ומי הטורקיז.
בנוסף, ישנן פעילויות רבות שאפשר לעשות באי, כגון טיולי הליכה, אופני הרים ושיט קיאקים. אל תחמיצו את הטיפוס לכנסיית אגיוס יואניס סטו קסטרי (Agios Ioannis sto Kastri), שם צולמו חלקים מהסרט Mamma Mia בכיכובם של מריל סטריפ ופירס ברוסנן. מלמעלה יש נוף פנטסטי של האי והים. כדאי לבקר גם בכנסייה העתיקה שמתנשאת גבוה מעל הים בעיר סקופלוס, כמו גם מנזר אגיוס ריגינוס (Agios Riginos) עם קברו של הבישוף לשעבר של סקופלוס.
הגעה: שדה התעופה הקרוב ביותר נמצא באי השכן סקיאתוס (Skiathos). משם יש קישורי מעבורת לסקופלוס.
איל סן אונורה, צרפת
אם אתם מחפשים שקט ושלווה, האי הקטנטן סן אונורה (Saint-Honorat) בדרום צרפת הוא המקום בשבילכם. אורך האי הפצפון הוא רק 1500 מטר ורוחבו 600 מטר, והוא נמצא במרחק של קילומטרים ספורים בלבד מהעיר קאן. למרות גודלו הקטן, לסן אונורה יש עדיין הרבה מה להציע: בראש ובראשונה מנזר לרינס (Lérins), מנזר ציסטרסיאני אדיר שהבניינים העתיקים ביותר שלו מתוארכים למאות ה-11 עד ה-14.
טירת המקלט ממוקמת על סלעים שעל החוף בדרום מזרח האי. 30 נזירים עדיין חיים במנזר, המוקף בכרמים, והם מייצרים יין משלהם, כמו גם ליקר לרינה (Lérina), אותו יכולים המבקרים לקנות. יש גם מסעדה נעימה בה תוכלו לסעוד בשלווה. יערות האורנים באי אידיאליים לטיולים רגועים, ובדרום האי תמצאו מפרצים שקטים מהם תוכלו להשקיף על הים הרחב.
הגעה: שוטו במעבורת מהנמל של קאן.
קומינו, מלטה
רק שלושה אנשים חיים דרך קבע בקומינו (Comino), אי סלעי קטן השוכן בין מלטה לגוזו (Gozo) בים התיכון. אחרי הכל, המלון היחיד באי מציע 95 חדרים לאורחי הנופש, שהוא קצת ישן, אבל יש לו קסם משלו. יש גם אתר קמפינג ויישוב קטן עם בונגלוס לנופש בקומינו. המטיילים משבחים את השקט באי נטול הרכבים, המתאים במיוחד לחופשות עם ילדים. המפרצים והמערות הרבים, היוצרים את החוף התלול, הם אידיאליים לשנורקלינג וצלילה.
הלגונה הכחולה, שבה מי הים הצלולים זוהרים בכחול טורקיז, פופולרית במיוחד. עם זאת, די צפוף כאן בעונת השיא, כי נופשים רבים ממלטה או גוזו מגיעים לכאן עם סירות. באופן כללי, עדיף לבקר בקומינו מחוץ לעונת החגים על מנת ליהנות מחופים ומפרצים ריקים. בתקופה זו מדובר בגן עדן על האי הקטן. הנוף הטוב ביותר הוא ממגדל סנט מרי (St Mary's Tower), מגדל מבוצר שנבנה ב-1618.
הגעה: ממלטה או גוזו במעבורת. מלון קומינו מציע שירות מעבורת משלו לאורחים משני האיים.