חוויה אנדרנלינית בים (יח``צ: גלובס)
אנדרנילן עולה כסף. אבל מי שמכור מכור | יח``צ: גלובס
רק כשהאדרנלין מתחיל לזרום בגופם, הם מרגישים שההנאה האמיתית מהטיול מתחילה. צלילה עם כרישים, במעיינות קפואים, אומגה מעל ליערות גשם, אופנועי שלג, בנג'י וטיסה לירח - טיילי האקסטרים מחפשים אחר היעדים הכי מוטרפים והחוויות הכי מרגשות, ועל כך הם מוכנים לשלם הון.

בחלק מהמקרים, הקצה של האקסטרים בפועל נמשך כמה דקות. קחו למשל קפיצות בנג'י בניו-זילנד: בסופו של דבר הקפיצה - ממסוק, מכדור פורח, מקצה התהום או מעל נהר שוצף - נמשכת דקות ספורות, על אף שהריגוש ימשיך הרבה מעבר. לפיכך, רבות מהחוויות האלה מאורגנות במקום. כלומר, לא תמצאו מסע מיוחד לקפיצות בנג'י בניו-זילנד, אלא שארגון הפעילויות נעשה בארץ היעד.

במסעות בעלי אופי אחר, אפשר לפגוש קבוצות מאורגנות: כך, מחלקת האקסטרים בחברה הגיאוגרפית כוללת, לצד רפטינג בקניונים וסנפלינג חבלים, גם נסיעות אופנועים באזורים מושלגים כמו לפלנד וגלישה באומגה מעל ליערות גשם ופארקים, כך שהמטיילים מרחפים מעל למרחק של קילומטרים (באמריקה הלטינית לדוגמה).

"רוב המטיילים משלבים את חוויות האקסטרים בטיול. המשוגעים לדבר הקיצוניים הם אחוז שולי מכלל המטיילים", אומר רענן בן-בסט, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית. וככל שהדרישה לזרימה מוגברת של אדרנלין גבוהה יותר, המחיר מתייקר: שבוע עמוס פעילויות שלג בלפלנד הכולל אומגה, הליכה על קרחונים, נסיעה באופנועי שלג וסנפלינג על קירות קרח יעלה כ-3,000 דולר לאדם.

טרף בלתי מצונזר בטבע

ריגושים רבים נמצאים מתחת לפני הים: ספארי צלילות עם כרישים במקסיקו יעלה כ-5,000-7,000 דולר לעשרה ימים. בטיולים כאלה הכרישים נמצאים בסמוך, אולם בכלוב. אם יש דרישה לצלול עם כרישים משוחררים, המחיר מתייקר ב-3,000 דולר. זה לא שהכרישים מקבלים תוספת עבור השואו שהם נותנים, אלא שיש צורך בגיוס צוות שלם שיש לטובת הפרויקט, מה שכמובן מייקר את העלויות.

צלילה עם כרישים
ריגוש מתחת למים. ספארי צלילות במקסיקו

אמיר גור, המלווה קבוצות לספארי צלילות עם ביעדים שונים, מציין כי המטרה היא לצלול באופן הטבעי ביותר, להתחכך עם הכריש בסביבתו הטבעית. במהלך השיחה עם "גלובס", גור היה בדרך לשדה התעופה למסע צלילות עם כרישים באיי גלפאגוס. לדבריו, האטרקציה העיקרית של המסע היא הצלילה האמורה, כשלשם כך שוכרים ספינה לשבוע ימים ומבצעים 3-4 צלילות בכל יום.

רוב המצטרפים, לדבריו, הם צוללים מיומנים עם ותק, שמחפשים אחר ריגושים חדשים. מי שמתגרה מהחוויה אך חושש לפגוש מקרוב את שיני הכריש, יכול להירגע. "כרישים לא מחפשים צוללים ואנחנו לא דומים למזון שלהם - בשונה מגולשים", הוא אומר.

הפלגה כזו עולה כ-4,000 דולר לשבוע, לא כולל כרטיס טיסה לאקוודור ולאיים בתוספת של 2,000-2,500 דולר נוספים. "חברי הקבוצה הם לא מהעשירון העליון. מדובר במשוגעים לדבר שחסכו לטיול הזה זמן רב, ועם סיומו רובם כבר יתחילו כנראה לחסוך לטיול הבא", אומר גור.

יש גם את חובבי האקסטרים שנהנים לצפות מהצד ולהתרגש ממה שהטבע מספק. חובבי הטיולים התת-ימיים חווים זאת באיי הקוקוס בקוסטה ריקה בתוך צוללת שיורדת לעומק של מאות מטרים מתחת לפני הים בעבור כ-10,000 דולר. אחרים ימצאו את ריגושם ב"מרוץ הסרדינים" באזור כף התקווה הטובה (באזור הדרום מערבי של יבשת אפריקה), שם מתנקזים מיליוני דגי סרדין במסעם באוקיינוס. מאות טורפים ימיים גדולים מגיעים לסעודה הגדולה ומאפשרים לצופים הצצה נדירה אל טרף בלתי מצונזר. מסע כזה מסתכם ב-5,000 דולר.

מרוץ סרדינים אפריקה
הצצה נדירה אל טרף בלתי מצונזר. מרוץ סרדינים

גם ב"אמסלם טורס" זיהו את הביקושים של המטיילים האקסטרימיסטים ומציעים לשלב בטיולים חוויות אדרנליניות לפי הטעם: הליקופטר לטיסה מעל הגרנד קניון בארה"ב, כולל נחיתה (700 דולר לטיסה כזו); ראפטינג בנהרות שוצפים וזורמים באירופה ב-500-600 דולר; ולרוכבי האופנועים מוצע מסלול טיולים בארה"ב שכולו סביב תהומות עם נופים עוצרי נשימה ונסיעה מאתגרת ב-1,000-2,500 דולר (ל-5-10 ימים). המחירים כוללים את האטרקציה עצמה ללא טיסות ובתי מלון.

מסע אל החלל:

ההבטחה של בזוקה תתממש?

זה אמנם לא לפסח הקרוב, אבל חובבי הריגושים ישמחו לגלגל בראש את האופציה הבאה: מסע לחלל שמציעה אופיר טורס, תוך התעקשות שזה לא גימיק. "יש כבר אנשים שנמצאים בשלב סגירה של הזמנה", אומר יהודה זפרני, משנה למנכ"ל החברה. "בתמורה ל-400 אלף שקל, שעבור חלק מהאנשים זה לא סכום בשמים, אנשים יזכו לטוס בחלל". מועד השיגור של החללית צפוי לשלהי 2014. החבילה, שמחירה 95 אלף דולר, כוללת חמישה לילות במלון פאר וטיסה ברכב חלל.

מי שמפעילה את הטיסות היא החברה האמריקאית RocketShip Tours, שמשווקת טיסות ברכב החלל Lynx. הטיסות מיועדות לטייס ולמשתתף אחד בלבד, שיעבור ארבעה ימי הכשרה במרכז החלל של נאס"א באריזונה. הטיסה תצא מנמל התעופה מוהאבי בקליפורניה. משך ההגעה ליעד בחלל הוא 4.25 דקות, כאשר זמן הטיסה הוא 30 דקות לגובה של כ-100 ק"מ מעל כדור הארץ. מסע אחר לחלל שמשווקת אופיר טורס הוא של חברה ספרדית, Zero 2 Infinity - טיסה בפיתוח הדומה בצורתו לכדור פורח, אשר יגיע לגובה של 36 ק"מ מעל לפני כדור הארץ. החוויה כוללת 25 שניות של אפס כבידה שייווצרו על-ידי שימוש בכוח הכבידה של הירח והמאדים, בשילוב המרחק מכוח הכבידה של כדור הארץ. הטיסה בגובה המקסימלי צפוי ה להימשך שעה, והשיוט כשעתיים. הטיסות צפויות לצאת לדרך בשנה הקרובה, והמחיר המשוער יהיה 100 אלף אירו.

_OBJ
>> בנות רוצות לכייף: המקומות הכי פרועים לנפוש באביב