הקרוזים כבר מזמן הפכו לטרנד ולחופשה אהובה ומבוקשת של משפחות וצעירים שמחפשים אווירה שמשלבת הכל כלול, אטרקציות, מעבר בין הרבה מדינות וללא צורך בלי לפרוק מזוודות. אם גם אתם מתכננים להצטרף בקרוב לטרנד, מהארץ או מחו"ל, אז הטיפ הכי חשוב הוא להזמין כבר עכשיו לפסח, לקיץ ואפילו לחגים, כדי לשלם פחות ולשמור לכם מקום בחדר ובתאריך שאתם הכי רוצים (רק תוודאו שיש אופצייה סבירה לביטול). 

> כל מה שצריך לדעת על קרוזים

> כך נמל חיפה הפך למוקד קרוזים בינלאומי

אחרי הטיפ הראשון, אספנו עוד 8 טיפים חשובים לא פחות שיעזרו לכם ליהנות מהחופשה, בטח אם זו הפעם הראשונה שלכם על אניית ענק:

  1. שימו לב שהחדר שלכם לא ליד מעלית. כמו שלא מומלץ לשבת במטוס ליד השירותים או המטבח, באנייה לא מומלץ לישון ליד המעליות. זה האזור שנוטה להיות רועש יותר.
  2. אם אתם מפליגים מחו"ל, הגיעו ליעד יום לפני. גם אם יש טיסה שנוחתת מספיק שעות לפני שעת היציאה, אם במקרה הטיסה שלכם תתבטל או תדחה, אף אחד לא יחכה לכם וכל החופשה שלכם יכולה להתבטל. ההגעה יום מראש תתן לכם טווח איחור ואפילו את האפשרות להזמין טיסה מחדש במקרה שהטיסה המקורית התבטלה.
    קרוז בעקבה (צילום: Vova Shevchuk, shutterstock)
    צילום: Vova Shevchuk, shutterstock
  3. תארזו את בגד הים שלכם בתיק הקטן. כשאתם מגיעים לספינה, את המזוודות הגדולות משאירים בצ'ק אין ויביאו לכם אותן לחדר, על מנת שלא תצטרכו לסחוב בעצמכם. זה יכול לקחת קצת זמן (לפעמים הרבה), וחבל שלא תהיה לכם את האופצייה להתחיל את החופשה כמו שצריך כבר מהרגע הראשון שתעלו לסיפון. 
  4. הביאו איתכם אקסטרה תרופות וקרם הגנה. באנייה יודעים לעשות הרבה כסף על נופשים שלא הביאו או שנגמר להם קרם ההגנה או כדורים לבחילות. הקדימו תרופה למכה.
  5. טיפ על טיפים. באנייה נהוג להשאיר את הטיפים מראש, ובכל יום יגבו מכם סכום קבוע שיעבור לאנשי הצוות. דעו שניתן לבקש לבטל את הטיפים הללו ולהשאיר טיפים בעצמכם למי שאתם רוצים ובאיזה סכום שנראה לכם. כך או כך, השאירו טיפים, אם זה בתשלום קבוע מראש ואם זה בצורה פרטנית.
  6. תכננו מראש איפה אתם רוצים לרדת מהספינה. אחד היתרונות המרכזיים בחופשה על אניית ענק, זה העובדה שבמשך כשבוע עוברים בין שלל ערים ומדינות. החיסרון הוא שלכל יעד יש זמן קצוב ודי קצר. מומלץ לבדוק מראש מה אתם רוצים לראות בכל יעד כדי שלא תבזבזו זמן יקר. או שתצטרפו פשוט לסיור מודרך, אך הוא עולה לא מעט כסף. אגב, מי שיכולות לסייע בטיפים לכל יעד בדרך, אלה קבוצות פייסבוק שונות בהן מחלקים טיפים של מה שווה לראות ולעשות.
    קרוז (צילום:  Aleksandr Dyskin, shutterstock)
    צילום: Aleksandr Dyskin, shutterstock
  7. כשאתם יורדים לחוף, קחו איתכם פרטי קשר של הספינה. אם משהו מסתבך, תמיד טוב שיש לכם פרטים של אנשי קשר רלוונטיים. נזכיר שוב שהספינות לא מחכות לאף אחד, אך תמיד טוב ליידע ולדעת מה קורה. 
  8. אל תנסו לעשות הכל בזמן החופשה. על האנייה יש המון אפשרויות והניסיון לצלוח הכל ולהירשם להכל בזמן יכול להרוס לכם את חוויית החופשה.