היינו חושבים שב-2017 כבר אפשר להגיע בקלות לכל מקום בעולם, או לפחות עם קושי מסוים, למקומות קשים יותר. אבל מתברר שיש מקומות כל כך מרוחקים שהדרך אליהם היא מסע של ימים, ממש כמו בעבר ועדיין יש מקומות שעדיין לא נחקרו על ידי בני האדם. ערוץ היוטיוב RealLifeLore (שאם אתם אנשים סקרנים, כדאי לכם מאוד להכיר אותו) – מצא את המקומות הכי נידחים והפסגות הכי קשות לטיפוס בעולם.

6 ימים בספינה ועוד: המקומות המרוחקים ביותר

בואו נתחיל בלהסתכל על העבר. לפני כמאה שנה טיול למדינה אחרת היה לוקחת לפחות 5 ימים (אם נקודת היציאה שלכם הייתה מלונדון). לדוגמה – לרוב המדינות במרכז אירופה היה לוקח להגיע מלונדון 5 ימים, לפעמים יותר. להגיע מלונדון לסן פרנסיסקו לקח בין 10 ל-20 ימים ולסידני בין 30-40 ימים. מסע של יותר מחודש כדי להגיע לאוסטרליה.

כיום, זמני הנסיעה התקצרו באופן משמעותי מאוד. לוקח כחצי יום להגיע מלונדון למקומות רבים בעולם. להגיע לסידני עדיין לוקח קצת יותר זמן – יום אחד. שימו את זה לעומת המסע בן 40 הימים של לפני מאה שנה, ותקבלו זמן סביר בהחלט (למרות שלבלות אותו במחלקת תיירים זה לא הדבר הכי כיפי בעולם).

פיטקרן, יעדים מבודדים (וידאו WMV: NOAA)
פיטקרן | וידאו WMV: NOAA



האי פיטקרן (Pitcairn) שייך ליבשת אוקיאנה, נמצא בדרום האוקיינוס השקט וגרים עליו 49 אנשים בלבד שנמצאים מאות קילומטרים הרחק מכל ציוויליזציה אחרת. לעבור לשם דווקא נשמע דיל לא רע – תקבלו אדמה בחינם והטמפרטורה שם חמימה ונעימה כל השנה. אבל אין באי שדה תעופה והדרך היחידה להגיע אליו היא בספינה, דבר שלא קורה שם באופן תדיר.

הדרך הטובה ביותר לבקר בפיטקרן מלונדון, היא לטוס ללוס אנג'לס ומשם לקחת טיסה נוסף לטהיטי – עד לכאן זה ייקח לכם כ-24 שעות. מטהיטי קחו טיסה של 5.5 שעות לאי מנגרבה (Mangareva) – יש אחת כזו פעם בשבוע. משם כבר תצטרכו לעבור לאמצעים ימיים, כי במנגרבה נמצא שדה התעופה הקרוב ביותר לפיטקרן. יש לכם עוד 531 קילומטרים לעבור עד שתגיעו ליעדכם – ואת זה תעשו באנייה, שמגיעה פעם ב-3 חודשים לאי ולוקחת כ-32 שעות הפלגה. בין הספינה שמגיעה פעם ב-3 חודשים והטיסה שיוצאת פעם בשבוע – נגיד שלוח הזמנים שלכם הסתנכרן באופן מושלם – המינימום שייקח לכם להגיע לפיטקרן הוא 2.5 ימים.

אם זה נשמע לכם קשה, נסו להגיע לאיי קרגולן (Kerguelen Islands) הידועים גם בשם איי השממה. הם ממוקמים בחלק המרוחק של האוקיינוס ההודי ומרוחקים ב-3,300 ק"מ מכל מקום מיושב אחר. על האיים נמצאים בין 5- ל-100 מדענים צרפתיים וכמו באי הקודם, גם כאן אין שדה תעופה והדרך היחידה להגיע או לצאת מהאי היא דרך ספינה, שמגיעה פעם ב-3 חודשים. הספינה יוצאת מהאי ריוניון (Reunion Island) שנמצא ליד מדגסקר ומשם הדרך הימית אורכת 6 ימים שלמים. אם תוסיפו את הדרך מלונדון אל מדגסקר ואל האי ריוניון, ייקח לכם כשבוע להגיע לאיים המרוחקים האלו.

קשות ומסוכנות: פסגות ההרים שכמעט ולא נכבשו

ההר סידלי (Sidley) הוא גם הר געש והוא גם הפסגה הגבוהה ביותר באנטרקטיקה, מקום שגם ככה די קשה להגיע אליו כי אין ליבשת הזאת טיסות סדירות. ההר הזה נמצא בנקודה הכי נידחת של היבשת, במקום בשם מארי בירד לנד (Marie Byrd Land) – הנקודה היחידה בכל אנטרקטיקה שלא נמצאת תחת שליטת אף מדינה. גובה הר סידלי הוא 4,285 מטרים, הוא התגלה רק בשנת 1934 ורק בשנת 1990 מישהו הצליח להעפיל אל הפסגה שלו. מאז רק 2 משלחות הגיעו בהצלחה אל הפסגה, האחרונה בהן הייתה בשנת 2010 – מה שהופך את פסגת ההר הזה לאחד המקומות שהכי מעט אנשים ביקרו בהם בעולם.

אוורסט, מקומות פוטוגניים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הר אוורסט. רק 4,000 איש כבשו את הפסגה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

גם אל פסגת הר אוורסט – הפסגה הגבוה ביותר בעולם בגובה 8,848 מטרים - קשה להגיע, אבל לשם לפחות אנשים מנסים להגיע באופן קבוע. למרות שנראה שכל הזמן יוצאות לשם משלחות, רק כ-4,000 אנשים הצליחו להעפיל את הפסגה. 223 אנשים מתו בזמן שניסו לעשות זאת, מה שאומר שאחד מתוך 20 אנשים שיצאו לשם מת בדרך לפסגה.

זה נשמע כמו סיכויים די גדולים, אבל קחו למשל את פסגת ההר K2, שהוא ההר השני בגובהו בעולם אבל מסוכן יותר לטיפוס מהאוורסט. רק כ-300 אנשים הצליחו להעפיל את הפסגה מול 77 שנהרגו בניסיון לעשות זאת. מה שהופך את הסיכויים למות בדרך לפסגת K2 לאחד מתוך חמישה אנשים.



נשמע קרוב? קבלו את זה – את מסלול האנפורנה בהרי ההימלאיה אנחנו מכירים מטיילים ישראלים ומהאסון הנורא שקרה שם לפני כמה שנים. הפסגה של ההר ממוקמת רק במקום ה-10 בעולם בקשר לגובה, אבל רק 191 אנשים הצליחו להעפיל את הפסגה. כמה מתו בדרך? 61 איש. מה שאומר שאחד מתוך 4 אנשים מת בדרך. אם אתם חושבים לנסות להעפיל לשם בעצמכם, קחו בחשבון שיש סיכוי של 25% שלא תחזרו בחיים מה שהופך את פסגת האנפורנה לאחת המקומות הקשים ביותר להגיע אליהם בעולם.

אלו רק פסגות ההרים שאנשים הצליחו להגיע אליהן. יש בכדור הארץ פסגות רבות שעדיין לא נחקרו, כמו ההר גאנגק'אר פואנסום (Gangkhar Puensum) – ההר הגובה ביותר בבהוטן (7,570 מטרים) שנחשב להר הגבוה ביותר שפסגתו לא נכבשה מעולם. פסגתו כנראה גם לא תיכבש, מאחר ובהוטן אסרה על טיפוס על ההר מסיבות דתיות.

אבל כנראה שהמקום שהכי קשה להגיע אליו בעולם הוא מוצ'ו צ'היש (Muchu Chhish), הר בפקיסטן בגובה 7,453 מטרים שרק פעמיים ניסו להגיע לפסגתו – ללא הצלחה. הפסגה שלו כל כך תלולה שפשוט אי אפשר להגיע אליה.