בניגוד לשנים שלפני הקורונה, בשנה שעברה, בשיא אחד מגלי התחלואה בעולם, שווקי הכריסמס נפתחו, אם בכלל, במתכונת מצומצמת בלבד וללא תיירים. כך למשל, מארגני השוק הגדול והמרכזי בג‘נדרמנמרקט (Gendarmenmarkt), בברלין, לא פתחו כלל ובשווקים אחרים הודיעו על פתיחה בכפוף לתקנות, ביניהן חובת עטיית מסכות ושעת נעילה לברזי האלכוהול החל מ-11 בלילה.

גם השווקים המרכזיים במקומות כמו איטליה, אנגליה אוסטריה וצ'כיה, נפתחו בצורה מצומצמת ובחלקם העדיפו לא לפתוח כלל, כי אם אי אפשר לפתוח את שווקי הכריסמס כמו שצריך, עם כל החגיגה, אין בהם טעם.

השנה, בזמן בעולם כולו, ובאירופה בפרט, התחילו לחזור לסוג של שיגרה, נראה שגם אחת התקופות היפות והקסומות עומדת לחזור לעצמה. בגרמניה למשל, השוק הכי גדול ומפורסם - ג‘נדרמנמרקט, ברלין, יחזור לאחר הפסקה של שנה וייפתח כבר ב-22.11. באירופה בכלל, מרבית שווקי חג המולד ייפתחו באמצע חודש נובמבר. 

>> אלה כל שווקי הכריסמס הכי שווים מסביב לעולם

הכניסה לשוק בברלין תהיה מותנית בהצגת תו ירוק המוכיח שעברתם שני חיסונים נגד נגיף הקורונה או שהחלמתם. יחד עם זאת, הצגת בדיקה שלילית שנעשתה לפני ההגעה לא תספיק כדי להיכנס לשוק המפורסם, היות והמארגנים נוקטים בגישה המחמירה (לכל מנהלי השווקים השונים בגרמניה יש אפשרות בחירה האם לאפשר כניסה בהצגת בדיקת קורונה שלילית או לא). מלבד דרישה זו, השוק יתנהל בדיוק כמו בימיו היפים, עם שלל דוכנים, אורות צבעוניים, קרוסלות, החלקה על הקרח ועוד. 

כריסמס בנירנברג (צילום: Dmitry Kovba, shutterstock)
השוק בנירנברג | צילום: Dmitry Kovba, shutterstock

שווקי חג המולד הם עניין רציני בגרמניה, כשהערים ברלין, מינכן ונירנברג, הן המפורסמות ביותר בהם. השווקים מהווים מוקד משיכה תיירותי גדול בעונת החורף, עם כ-2000 שווקים בפריסה ארצית וכ-80 שווקים בברלין לבדה. שוק חג המולד של נירנברג בבוואריה לבדו, מושך אליו כשני מיליון מבקרים מדי שנה (רגילה).


בתוך כך, בגרמניה הודיעו שהחל מהיום (31.10), תיירים מישראל יוכלו להיכנס למדינה ללא בדיקת קורונה שנעשתה 72 שעות לפני ההגעה, זאת לאחר שישראל יצאה מרשימת המדינות האדומות. אישור זה ניתן בכפוף להצגת תעודת מתחסן או מחלים. בנוסף, כל מי שנכנס צריך למלא טופס כניסה.

מממוצע החולים היומי בגרמניה עומד על כ-18 אלף חולים חדשים ביום והכמות נמצאת במגמת עלייה מתונה (במדינה 84 מיליון תושבים). בגרמניה שיעור מחוסנים גבוה - כ-70 אחוזים.