החורף זו תקופה לא מאוד נוחה לטיסות - הרוחות, הגשמים, השלג ובכלל, תנאי מזג האוויר הקשים גורמים לא פעם לטיסות פחות נעימות ואף לביטול המראות. סקר מצא שכ-6.5 אחוזים מהאנשים חווים פחד מטיסות ברמה מסויימת ואין ספק שתנאי מזג האוויר בעונה הקרה לא תורמים לכך. חשש נוסף, שאולי לא חשבתם עליו, אבל מטרידה לא מעט את אלה הפוחדים מטיסות - מה קורה אם ברק יפגע במטוס?

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

הטייס פטריק סמית, שעובד בחברת תעופה אמריקאית גדולה, חושף את התשובה לשאלה החשובה הזו ומציין באופן מפתיע שמדובר בדבר די שכיח. אבל רגע לפני שאתם מתחייבים שאתם לא עולים על מטוס יותר בחיים שלכם, חשוב שתדעו שהמטוסים של היום מצויידים בטכנולוגיה היודעת להתמודד על הבעיה ולרוב אתם בכלל לא יודעים שהמטוס שאתם יושבים בו נפגע מברק.

"בעזרת מכ"ם מיוחד הנמצא על המטוסים ובסיוע של הפיקוח האווירי מהקרקע, הטייסים יודעים להתחמק מאיזורים בהם מתחוללת סופת ברקים, ממש כמו שספינה יודעת להתחמק ממקום בו יש הרבה קרחונים", מסביר סמית. "יחד עם זאת, לא מעט פעמים מטוס נכנס למקום בו מתחוללת סופת ברקים אך המטוסים יודעים להתמודד עם זה".

"המקרה הקשה האחרון שנגרם בעקבות ברק היה בשנת 1963 כאשר ברק גרם לפיצוץ הכנף של מטוס ה-707 של פאן אם. מאז כמובן נוצרו המון שכלולים וכיום כאשר ברק פוגע במטוס ישנה מערכת שיודעת לחלק את הטעינה החשמלית ולשחרר אותה מהמטוס במסלולי הולכה דרך הכנפיים. כך, רוב הפעמים הנוסעים בכלל לא יודעים מה קרה ובמקרים גרועים יש קפיצה של מערכת החשמל בתוך המטוס. אפילו מיכל הדלק מוקם כך שאין סכנה שיפגע מברקים. כבר חשבו על הכל".

מטוס נפגע מברק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
התופעה יותר שכיחה ממה שחשבתם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

בשורה התחתונה, למרות הסיכוי הגבוה שיפגע בכם ברק בטיסה, הסיכוי שיקרה לכם משהו מפגיעה זו עדיין קטן בהרבה מהסיכוי שתפגעו בתאונת דרכים למשל ואפילו יותר קטן מלהיפגע מזיקוקים. אתם יכולים להיות רגועים.