ראש השנה נמצא ממש מעבר לפינה, ומבחינתנו זה אומר דבר אחד: להתחיל לתכנן לאן ומתי ניסע בשנה הקרובה. אבל לא רק רשימת יעדים ומועדים מעסיקה את מוחנו, כי אם גם עם איזו מזוודה נטוס השנה - ובעיקר - מה יהיה בתוכה. כבר כמה שנים שאנחנו מתעסקים באובססיביות בדרכים להקל על המשא שאנו סוחבים איתנו, בניסיון לקבוע איזו שיטת אריזה היא השיטה הטובה ביותר לעניות דעתנו הקובעת, וגם איזה גאדג’טים חדשים יוכלו להחליף את אלו שאהבנו בשנה שעברה. רגע לפני שאתם מתכננים את הנסיעה הקרובה שלכם, הרשו לנו להציג לסייע לכם בבחירת מזוודה, וכמה גאדג’טים מגניבים שתוכלו לשים בתוכה.
>> סעו לשלום: איך לארוז נכון את המזוודה
המזוודה
נוסעי העולם מתחלקים לשני חלקים לא שווים: אלו שמעדיפים לסחוב את המשא על גבם, ואלו שמעדיפים לשאת מזוודות. אם אתם שייכים לז’אנר הראשון, כדאי שתחפשו את המוצרים שלכם בחוץ לארץ, ולטובת העניין נמליץ לכם להסתמך על הסקירות של האתר Carrylogy, המפרסם באופן קבוע סקירות מקיפות ומעלות ריר. כיוון שאנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שמרביתכם שייכים לחובבי המזוודות, נתמקד בהן.
זה לא משנה אם אתם טסים בלואו-קוסט או בטיסה סדירה, אם אתם לא עוברים להתגורר מעבר לים כל מה שאתם צריכים לקחת אתכם זו טרולי אחת קטנה, מאלו שמותר לכם לקחת אתכם לתא הנוסעים. אם אין ברשותכם מזוודה שכזו, אבל אתם מתכננים לרכוש אחת, נמליץ לכם להתאים את עצמכם מראש לטיסת לואו-קוסט, בעיקר כי אנחנו מאמינים באריזה מדוייקת ומצומצמת.
איך בוחרים את המזוודה הנכונה?
לכל חברת תעופה באשר היא יש הגדרות מאוד מדוייקות - אך לעיתים שונות בס”מ לפה, ק”ג לשם - לגבי הגודל והמשקל המירבי המותרים בתא הנוסעים. כך למשל באיזי ג’ט תורשו לעלות לטיסה עם מזוודה שגודלה אינו עולה על 56x45x25 ס”מ, ב-Vueling הספרדית עם 55x40x20 ס”מ, ובדלתא עם 56x35x23 ס”מ. גם סוגיית המשקל משתנה בין החברות, החל מכאלו שאינן מגבילות בכלל, והיתר נעות בין 6 ק”ג ל-23 ק”ג (לטסים ב-British Airways). אז איזה גודל לבחור? הכי פשוט זה ללכת על התקן של יאט”א (ארגון חברות התעופה הבינלאומי, IATA), שב-2015 נקבעו על 56x45x25 ס”מ, ולנסות לא לחרוג מהן.
>> לרשימת חברות תעופה וההגבלות שלהן
בשלב השני תידרשו לבחור בין מזוודה קשיחה לרכה, אנחנו ממליצים לכם ללכת בדרך בה הולכים כל מותגי המזוודות המובילים, וללכת על הקשיחה. מרבית המזוודות הקשיחות עשויות מחומרים קלים ועמידים לשברים בו זמנית, וברובן תמצאו אפשרויות נוחות לסידור פנימי של כבודתכם. אם בכל זאת החלטתם ללכת על הרכה, אל תשכחו לוודא שהחומר ממנו היא עשויה דוחה מים וקל לניקוי במקרה הצורך.
מומלץ לבחור בידית נשיאה חזקה ומעוצבת ארגונומית, עדיף טלסקופית נשלפת, והטובות ביותר הן אלו המובנות בתוך חלקה הפנימי של המזוודה. בחנו את הידית היטב, ודאו שהיא ננעלת, וקחו אותה לסיבוב קצר בחנות. המזוודה נתקעת לכם ברגליים? זה אומר שהידית שלה לא ארוכה מספיק בשבילכם.
כדאי לרכוש מזוודה עם רוכסנים מפלסטיק או מתכת, ולוודא אם ניתן לתקן אותם לבד במקרה הצורך. ככל שהרוכסן רחב יותר, הסיכוי שלו להחזיק מעמד יותר זמן גבוה יותר. גם אם המזוודה שלכם צפויה להישאר לצידכם כל הזמן, מוטב לבחור כזו המגיעה עם מנעול קומבינציה בתקן TSA, בארה"ב לא תוכלו לשים על המזוודה שום דבר אחר, והשמועות מספרות שתקן זה צפוי להיות מאומץ גם בישראל.
אחרי שסיימתם לבדוק את כל אלו, אל תשכחו לקרוא היטב את מדיניות האחריות של היצרן, גם למזוודה עצמה וגם לחלקיה.
רוצים המלצה? אם במזוודות קשיחות עסקינן, לכו על מזוודת Q-Box "Classic Cabin size" של Swiss Bags. למה? היא שוקלת רק 2.9 ק״ג, השכבה החיצונית שלה עשויה פוליקרבונט, בעלת תא נפרד ללפטופ ובנוסף היא מתאימה לשימוש בלואו-קוסט (18 אינצ׳), יש לה מנעול קומבינציה בתקן TSA מובנה והיא מגיעה עם 5 שנות אחריות (ועד 10 לחלקים), ארבעה גלגלים עם סיבוב של 360 מעלות, שישפרו בהחלט את איכות השהיה שלכם בשדה התעופה ויאפשר ניוד וניווט קליל. לפרטים.
QBOX - מזוודה של המותג השוויצרי Swiss bag. צבעונית ומדליקה
ומה נשים בפנים?
להטעין את האייפון
אם גם אתם מוצאים את ההיסחבות עם מטען למטען הנייד של הסמארטפון בלתי נסבלת, אולי כדאי שתשקלו לרכוש לעצמכם סוללה חד-פעמית לנסיעה הקרובה. אנחנו קצת מאוהבים בזו של Aukey. המטען החתיכי מגיע עם סוללת ליתיום שמספיקה לעד 10 הטענות של אייפון, שתי יציאות USB, וגם פנס מובנה.
לנעול את המחשב
אם אתם לוקחים אתכם מחשב ומשתמשים בו מחוץ למקום בו אתם מתאחסנים, כדאי שתצטיידו במנעול של חברת Kensington. החברה מציעה מגוון מנעולים ניידים, שיוכלו לחסוך לכם עוגמת נפש אם השכן שלכם לבית הקפה, שהסכים לשמור על המחשב בזמן שאתם הולכים רגע לשירותים, החליט לשמור אותו לעצמו.
משקל נייד
אף אחד לא רוצה להגיע לשלב הצ׳ק אין ולגלות שהמזוודה שלו שוקלת יותר מהמותר. זה נכון שאתם יכולים ליפול עלנציג שירות נחמד שבכלל לא יסתכל על המזוודה שלכם, אבל תמיד מדובר בהימור. הפיתרון הנהדר הוא כמובן להצטיידבמשקל-מזוודה נייד, ולשמחתנו ב-wiki.ezvid.com ערכו סקירה מקיפה ובחרו עבורכם את עשרת הגדולים. אין לכם כוח לסקירה המלאה? זה המשקל במקום הראשון.
עדשה לאייפון
עדשות הצילום של OlloClip הן ממש לא פריט חובה לכל תייר, אבל הן כל כך מדליקות שחבל לא לציין אותן. התוסף הקטנטן יאפשר לכם לצלם תמונות הרבה יותר טובות עם האייפון, לשחק עם זווית רחבה, צילומי מקרו, וגם תמונות בנוסח עין-הדג.
נינג’ה בארנק
זה אולי הפריט הכי מוזר למראה, אבל גם הכי שימושי שמצאנו מזה זמן מה: Wallet Ninja. הנינג’ה מגיע בגודל של כרטיס אשראי, ובכל רגע שתזדקקו לקולפן, מברג, פותחן מעטפות או בקבוקי בירה - תוכלו לשלוף אותו מהארנק. הנינג’ה מגיע עם 16 מיני-כלים שימושיים, והוא אפילו מותר בנשיאה בתיק היד על ידי ה-TSA (רשות התחבורה האמריקאית), אם כי סביר שיעצרו אתכם כדי להבין מה זה הדבר הזה בכלל.
מכונת כביסה ניידת
הכירו את ה-Scrubba Wash bag, מכונת כביסה ניידת שמתאימה לכל מי שנודד בעולם. במקום לסחוב בגדים מיותרים מחשש שמא מה שארזתם לא יספיק ויתלכלך, מעכשיו תוכלו לכבס בכל מקום בו אתם נמצאים - בנוחות ובחינם. ה-Scrubba, שמשקלה 145 גרם בלבד ואינה דורשת חשמל, תאפשר לכם ליהנות מבגדים נקיים וריחניים בתוך דקות ספורות במלון בו אתם מתאכסנים או בקמפינג ביער.
רוצים לשמור על הכביסה הנקייה נטולת קמטים? תוסיפו גם את מגהץ האדים הקטן בעולם, בגודל של עכבר מחשב.