אצלנו היא ידועה כארוחת בריאות הכוללת ירקות, ביצים וגבינות שוות. אבל במקומות אחרים בעולם, הארוחה החשובה ביותר ביום עלולה לכלול לא מעט מאכלים מפתים, שבלשון המעטה, לא ממש מיטיבים עם גופנו. ובכל-זאת, כשאנו מטיילים במקומות שונים בעולם ורוצים לחוות את התרבות המקומית, נרשה לעצמינו להתפנק בארוחת הבוקר הטיפוסית של אותו מקום.
שעועית מבושלת, נקניקיות וביצים, או קרפ ממולא בפירות? התמונות מגרות כולן, אבל השאלה הנשאלת היא: מהי ארוחת הבוקר הטובה בעולם? אם גם אתם פונים למטבח מיד לאחר ההצצה בתמונות, אתם מוזמנים לטקבק לנו את התשובה.
השוודים אוכלים בבוקר פנקייק שוודי הנקרא Pannkakor: מעין עוגה דקיקה במיוחד, העשוייה מריבה ומטוגנת משני הצדדים, מזכירה קרפ, ומוגשת לרוב עם מילוי פירות.
ארוחת הבוקר של הרוסים כוללת Oladi - מאפה שהוא ספק מיני פנקייק ספק יורקשייר פודינג, מטוגן ורך מבפנים אך פריך מבחוץ. המאפה מוגש עם שמנת חמוצה, דבש או פירות יער.
מי לא יודע שצרפתים אוכלים קרואסון לארוחת הבוקר שלהם? קרואסון שקדים, שוקולד, או פשוט חמאה: מדובר במאפה הממכר בעולם.
בפיליפינים הולכים על הפירות המקומיים, ואוכלים בארוחת הבוקר צלחת מלאה בהם, יחד עם אורז, נקניקיות קטנות המכונות longganisa וחביתות. לא מספיק?
הפורטוגלים עושים את זה פשוט על הבוקר: קרואסונים ממולאים והרבה הרבה קפה משובח.
הסינים אוכלים בבוקר את מה שהם לרוב אוכלים בצהריים ובערב: מרק נודלס עם הרבה ירקות, אורז ועוף מטוגן.
ארוחת הבוקר המרוקנית כוללת לחמים שונים, המוגשים עם צ'אטני, גבינה, ריבה וחמאה. כמו-כן, המרוקאים אוכלים בבוקר פנקייק העשוי מסולת.
המקסיקנים אוכלים chilequiles לארוחת הבוקר: טורטיות שעשויות מתירס ומטוגנות בסלסה, כשמעליהן גבינה. לרוב הן יהיו מוגשות עם בשר, נאצ'וס, גבינה ושעועית.
ארוחת הבוקר הירדנית תלוייה באזור בו גרים. חומוס, פלאפל ולבנה יוגשו ברוב המקומות בירדן, לצד נקניקיות טלה, שמן זית, חמאה וריבה, הודו או בשר בקר.
ביפן בוחרים לאכול בארוחת הבוקר טופו, יחד עם אורז ודגים. את המאכל הזה משרים בסויה והכי חשוב: מרגישים בריאים אחרי שאוכלים אותו.
טיפול בדייסת סולת הוא דבר מורכב. ובכל זאת, בוייטנאם רגילים להכין לארוחת הבוקר את דייסת הפורידג' בלי בעיה, והם אפילו מוסיפים לה סופגניות סיניות, מעי חזיר ממולא בבשר חזיר חריף (!), לבבות חזיר ונבטים. מישהו אמר טוסט עם ריבה?
בהונגריה אוכלים לארוחת הבוקר פוגצ'ה (Pogácsa)- לחמניות חמאה הונגריות, כשהמתכונים של המאכל משתנים ממקום למקום במדינה. לעיתים, הם גם יוסיפו גולש למעדן.
בייגלים ופירות. או בקיצור: כל מה שייתן לגולשי הגלים בהאווי את מירב האנרגיות לקפוץ למים ולפצוח בגלישת בוקר.
נקניקיות, גבינות משובחות ולחם טרי. זה מה שכל גרמני זקוק לו בבוקר.
ארוחת בוקר אנגלית חייבת לכלול: נקניקיות, בייקון, ביצים, פטריות, תפוחי אדמה מטוגנים ולחם קלוי. הכל כמובן מוגש עם כוס תה.
האמריקאים אוכלים בבוקר פנקייקים עבים עם אוכמניות, ועליהם כמה נתחים יפים של בייקון. מי שלא בעניין הפנקייק, לרוב יאכל מוזלי או ביצים עם בייקון.
ההודים אוכלים בארוחת הבוקר שלהם תפוחי אדמה קלויים ברוזמרין, טופו הודי, נקניק ולחם בננה קלוי. אבל הארוחה משתנה כאמור מאזור לאזור במדינה.
האיטלקים כנראה מכינים את קיבתם לפיצה אותה יטרפו בערב, ולכן ארוחת הבוקר שלהם פשוטה וקטנה, הכוללת קרואסון וקפוצ'ינו.
בארוחת הבוקר האוסטרלית יש מרכיב קריטי במיוחד: Vegemite - ממרח ירקות מקומי. התרמילאים האוסטרלים לרוב נושאים בתיק הטיולים שלהם קופסאות קטנות עם הממרח הדביק, המלוח והחום הזה. את הוג'מייט הם אוכלים על טוסט ויוצאים לדרך.
חברים שלכם נוסעים לחו"ל בקרוב? כדאי שהם ידעו מה לאכול! עשו לנו לייק
>> איך נוסעים לחו"ל בזול?