נפלאות המטבח הטורקי מתגלות בכל הדרן באיסטנבול. עבור לא מעט אנשים אין מטבח טוב יותר – טעמים אקזוטיים, מרכיבים פשוטים וטריות גדולה מאפיינת אותו, והגם שיש בעיר מסעדות יוקרה לא מעטות, הרי שמסעדות הפועלים עם שולחנות הפורמייקה והמזנון המרכזי עשויות להיות אלה שבהן תאכלו את הארוחה הטובה ביותר (הסתכלו מי הקליינטים וכך תקבעו – מסעדת פועלים או מלכודת תיירים).
אז מה לנסות? ביבר דולמסי (פלפלים ממולאים), צ'יג קופטה (כדורי בשר חריפים), אימאם ביאלדי (חצילים עם בצל ועגבניות בשמן זית), דונר קבב (שווארמה) וכמובן, מוסקה. אגב, קבב הוא שם כללי לבשרים צלויים מכל מיני סוגים. כדי לקבל קבב כמו שהוא מוכר בארץ, הזמינו קופטה. האמת, התענוג הכי גדול הוא להזמין ולהכיר מאכלים חדשים. המשקה הפופולרי ביותר הוא תה, בעיקר תה תפוחים המוגש בכוסות זכוכית עדינות מתוך סמוברים. בבוקר תענוג לשתות את האיירן המקומי, ואם אתם מאלה שמורידים עראק בימי שישי בחופשיות, יכול להיות שהראקי יעשה לכם את זה, למרות שבדרך כלל הוא חזק ועז טעם הרבה יותר מהשכן הדרומי.
מסעדות יוקרה
Giritli
מסעדת דגים ופרות ים מצוינת בסולטנאחמט, המגישה יין ו/או ראקי חופשי, אך מפצה על כך במחירי מנות גבוהים. לא נורא – הכל כאן טעים במיוחד, והאווירה והתפאורה נהדרות. אגב, אם פירות ים ודגים אינם חביבים עליכם, אל תגיעו לכאן. אין משהו אחר.
כתובת: Giritli. Keresteci Hakki Sokak (Armada Otel Yanı). Tel: (0212) 458-2270
Café du Levant
מסעדה צרפתית ליד המוזיאון התעשייתי. התפריט ביסטרואי משודרג ומוקפד מאוד, ואווירה פריזאית למדי.
כתובת: Café du Levant. Kumbarhane Caddesi. No. 2. Tel: (0212) 369-6616
Konyali
בחירה תיירותית מעט, אבל שווה, לארוחת גורמה באחת הנקודות היפות בעיר – בארמון טופקפי המשקיף לבוספורוס. התפריט הוא טורקי-יוקרתי, והאווירה אלגנטית מאוד.
כתובת: Konyali. Topkapi Sarayi. Tel: (0212) 513-9696
Osmanlı Saray Mutfağı Asitane
מסעדה מוצלחת מאוד מבחינת האווירה והשירות, ומעניינת במיוחד מבחינה גסטרונומית – התפריט כאן הוא עות'מאני אמיתי, כלומר, מבוסס על מאכלים ומעדנים שנרקחו בימים הרחוקים של האימפריה שמקורם במנות שנרשמו בספרי המתכונים של הסולטנים במאות ה-16 וה-17.
כתובת: Asitane. Kariye Camii Sokak No:6. Tel: (0212) 635-7997
מסעדות אופנתיות
Sunset
מסעדה טרנדית מאוד על גבעה בשכונת אולוס. סושי בר ומנות טורקיות מסורתיות מוגשים לקהל אופנתי במיוחד, שמתעניין יותר בעצמו מאשר באוכל. דרך נהדרת לראות את חיי הזוהר של איסטנבול.
כתובת: Sunset. Adnan Saygun Caddesi Yol Sokak 2. Tel: (0212) 287-0357
Mikla
מסעדה סופר אופנתית על גג מלון מרמרה פרה. הנוף משגע, העיצוב שיקי מאוד והאוכל טוב. המחירים יקרים, וצריך להזמין מקום מראש, אבל ביקור כאן הוא ללא ספק חוויה איסטנבולית שווה.
כתובת: Mikla. Mesrutiyet Caddesi Tepebasi. Tel: (0212) 293 5656
Haci Abdullah
אחת המסעדות הטובות באזור ביוגלו. היא קיימת כבר מהמאה ה-19 ולא השתנתה הרבה מאז, עם תפריט שכולל המון ירקות טריים מרעננים לצד מאכלים אותנטיים. אפשר גם לקנות שימורים ביתיים מצוינים שנמכרים במקום.
כתובת: Haci Abdullah. Sakizagaci Caddesi 15. Tel: (0537) 480 14 42
מסעדות עממיות
Çırçır Hüseyin'in Yeri
לא הרבה תיירים מגיעים לאזור בלאט – רובע מגורים פשוט השוכן בין החומות הביזנטיות לבוספורוס. אם החלטתם לטייל כאן בכל זאת ולהתרשם מחיי היום יום של איסטנבול, אל תחמיצו את המסעדה הזאת המציעה דגים נהדרים, בשרים על הגריל ומבחר אדיר של מזטים.
כתובת: Huseyin'in Yeri. Özdereiçi Caddesi 151. Tel: (0212) 242-1330
Doy-Doy Tantuni
מזללה עממית מאוד, זולה ונעימה. הצמחוניים שביניכם ימצאו כאן הרבה סלטים ופיצות (פידה) ללא בשר. המרפסת נעימה מאוד באביב.
כתובת: Doy Doy. Kanarya Mah. Istanbul, Istanbul Province, Turkey. 13. Tel: +90 212 598 56 50
Çiya
מסעדה נהדרת בצד האסייתי. השף אסף מתכונים מרחבי טורקיה, ורוקח אותם במטבחו הקטן. ארטישוקים ושזיפים ממולאים, מגוון מנות צמחוניות ומאפים נהדרים במחירים מצחיקים.
כתובת: Çiya. Gueneslibahce Sokak 43, Kadikoey. Tel: (0216) 330-3190
Yucetepe Kir Gazinosu
השלווה של מנזר ג'ורג' הקדוש שורה גם על המעדנייה הזו. המון מאפים טעימים, חלקם חלביים וחלקם בשריים, שאוכלים בידיים תוך כדי לגימת יין מעשה ידי הנזירים, וצפייה בנוף הפנורמי הנפלא של העיר מהצד האסייתי שלה.
כתובת: Yucetepe Kir Gazinosu. Aya Yorgi, Buyukada. Tel: (0216) 382-1333