בימים שבהם הכל מיוצר בסין או שכנותיה, הייתם מצפים שהונג קונג תהיה מעט יותר זולה, אולם תרבות הקנייה פה - שעיקרה קניונים עצומים - הופכת את חוויה הקניות למעט שונה מבעבר. המחירים עלו, המוכרים מתוחכמים יותר מכל מתמקח מצוי ולעתים קרובות מדי תתקלו באגרסיביות שעוברת את גבול הטעם הטוב. בחנויות המפוקחות על ידי אגודת התיירות של הונג-קונג (תופיע עליהן מדבקה עם האותיות HKTA) השירות יהיה אדיב והקניה בטוחה יותר. מה כדאי לקנות? עתיקות וחפצי חן סיניים, פנינים, חליפות ובדי משי, בגדי מעצבים ומוצרי אלקטרוניקה.
קוזוויי-ביי, MTR קוזוויי –ביי
Times Square Shopping Mall
לא פחות מ-16 קומות של הארד-קור שופינג יש במרכז הענק הזה, שבין מאות חנויותיו ניתן למצוא את קלווין קליין, קרבטרי אנד אוולין ומקס מארה, וגם חנויות של מצלמות דיגיטליות, מוצרי קוסמטיקה זולים, מכשירים סלולריים ועוד ועוד.
כתובת: 1 Matheson Street.
חנות גדולה המאגדת תחתיה כמה וכמה יצרני אופנה הונג-קונגים. הרבה מהבגדים שתמצאו כאן תגלו אחר כך במבחר חנויות תל-אביביות. שווה לחטט.
כתובת: 1 Great George Street.
Sony Style HK
חנות הדגל של סוני בהונג-קונג יכולה לגרום לחולי אלקטרוניקה התקף אפילפטי. בפנים תגלו מרחב עצום בו מעוצבים אזורים שונים לפי קטגוריות מוצרים שונות: פלייסטיישן, מצלמות ווידאו ודיגיטליות, מחשבים, מסכים, טלפונים סלולריים, מערכות אודיו ביתיות ואישיות – בהכל (כמעט) אפשר לגעת, לשחק ולבדוק. השירות מעולה והתחושה כי קנית משהו טוב – וודאית.
כתובת: East Point Center. 555 Hennesy Road. Tel: 2882 0101.
מה שנראה כמו כניסה לעוד מרכז קניות הוא בעצם כניסה לעולם העיצוב ההונג קונגי העכשווי. עשרות חנויות, שגודל רובן לא עולה על כמה מטרים רבועים, מציעות את מיטב התוצרת של מעצבים אלמונים אך מוכשרים. כאן תוכלו למצוא בעיקר בגדי נשים, אבל גם נעליים, תיקים ותכשיטים, הכל מקורי ומיוחד, ולאו דווקא יקר.
כתובת: 24 East Point Road באיזור Causeway Bay.
עוד באזור
רחוב גלוצ'סטר טומן בחובו אופנה יפנית מדליקה אצל הידהיקו ימנה וציוד תרמילאים במאונטן סרוויס אאוט-דור בוטיק. בפינת פרסיוול ושארפ תמצאו חנות ענקית של מוג'י (כלי בית ורהיטים). רחוב יאו-וואה עמוס בבוטיקים של אופנה ובפטרסון תמצאו את אחת החנויות הגדולות של I.T, עם מותגי אופנה מוכרים יותר ופחות.
סנטרל, אדמירליטי וואן-צ'אי
Chinese Arts & Crafts
החפצים בחנות הזאת אינם אותנטיים, אבל מדובר ברפרודוקציות יפהפיות של כלים, חפצים וריהוט סיני עתיק. כריות רקומות, כלי הגשה וצ'ופסטיקים, קומקומי תה עדינים ופסלי נוי באיכות מצוינת ובמחירים סבירים.
כתובת: 59-65 Qqueen's Road Central. Tel: 2901 0338.
Landmark, Prince's Building and Chater House
שלושת מרכזי הקניות האלה חוזים מדי יום במיליוני דה"ק מוחלפים במגפיים של מרק ג'ייקובס, מעילי צמר של גוצ'י, שמלות ערב מרהיבות של לואי ויטון ושאר חבריהם לגילדת מעצבי העל. בקומה השלישית של הלנדמרק יש סופר מרקט איכותי למוצרים אורגניים וידידותיים לסביבה.
כתובת: Statue Square, Chater Street.
H&M
נכון שהונג-קונג היא אחד המקומות בהם תמצאו הכי הרבה חלופות לרשת, אבל אז מה? ככה, לדפוק ולזרוק? לחפש אותה בטירוף בסמטאות ברצלונה ובהונג-קונג להתעלם? לא יפה. אגב, ממש מול החנות נמצא הרחוב לי-יואן (מזרח ומערב), ובהם תמצאו מלא חנויות צעצועים, תחפושות ומזוודות.
כתובת: 68 Queen's Road. Tel: 2110-9546.
Shanghai Tang
חנות מעניינת של המעצב דייויד טאנג, שלקח חפצים ובגדים סיניים מסורתיים, עשה בהם טוויסט עיצובי ויצר מראה סיני-מודרני חדשני.
כתובת: Pedder Building. 12 Pedder street. Tel: 2525 7333
Lianca Central
מעצבת מקומית המייצרת תיקי יד וערב. עיצובים יפים ומקוריים, בעיקר בעור.
כתובת: 27 Staunton Street. tel: 2139-2989.
Hong Kong Trade Development Council Design Gallery
חנות קונספט שווה במיוחד בקומה ה-38 של הבניין. כל המוצרים (תיקים, ארנקים, כלי מטבח ומיטה, ציוד נלווה למחשבים ועוד) הם פרי מוחם וידיהם של מעצבים מקומיים, צעירים ומקוריים.
כתובת: Office Tower, Convention Plaza, 1 Harbour Road. Tel: 1830 668.
טסים-שה-טסואי ומונג-קוק
Harbour City
מרכז קניות גדול ומפואר למדי, בו לא פחות מ-700 חנויות שונות, מסעדות, קולנוע ואפילו בית מלון. כאן תמצאו סניפים של הכל מהכל: מחנויות הדגל של לואי ויטון, גוטייה ופראדה ועד זארה ומנגו. אל תיכנסו למבוך הזה מבלי להצטייד במפה באחת מנקודות המודיעין שפזורות בו. בין החנויות המומלצות: פייסז -כל סוגי הקרמים ומוצרי האיפור והטיפוח בעולם; פפירוס – לכלי כתיבה ומוצרי נייר שונים ומפתיעים (כולל אהילי נייר, מחברות כרוכות ביד אמן ועוד), ניקולס אנד ברס לבגדי ילדים מרהיבים ועוד.
כתובת: 3 - 27 Canton Road.
שווקים
Jade Market
אבן הירקן היא אחד מסמליה של הונג-קונג. בשוק הזה יש עשרות דוכנים המוכרים הכל – החל מעגילים משובצים אבן ירקן מזערית וכלה בפסלי ענק. הקונה הלא מיומן יתקשה להבחין בין המוצרים האיכותיים לאילו שלא, לכן כדאי לקבל המלצות, לצרף מומחה או פשוט – רק להסתכל.
כתובת: Kansu Street.
Ladies Market
אם במילה ליידיז מתכוונים כאן לעקרות בית דלות תקציב – השם הולם. הסחורה כאן לא משהו, אבל השפע וההמולה מעניינים: שמיכות, מצעים, בגדים, כלי בית, צעצועי ילדים ועוד.
כתובת: Tung Choi Street.
שוק הלילה ברחוב טמפל
נפתח אחרי הצהריים, אך מתעורר לחיים רק בשעות הערב. בשוק מבחר גדול של פריטים זולים, בעיקר לגברים. בנוסף יש בשוק חוזי עתידות (בעיקר קוראים בכף היד) וכמובן גם דוכני אוכל (להיזהר מאוכל שעומד בחוץ ללא קירור).
שעות פעילות: 4 אחרי הצהריים ועד חצות.
הגעה: מטרו, יציאה בתחנת Jordan.
Stanley Market
שוק סטנלי, בחלקו הדרומי של האי המרכזי, מציע שפע של דוכנים: כפכפים, חולצות, מיניאטרות סיניות, מזכרות, חיקויים ומה לא. למרות שרוב המבקרים הם תיירים (ואנחנו הרי אותנטיים בטירוף), עדיין שווה להגיע. הנסיעה באוטובוס הקומותיים מהסהטר לכאן ממש יפה, ואחרי סיבוב קניות קצר תוכלו לפרוש לאחת המסעדות שברחוב הראשי.
Nathan Road
רחוב קניות מרכזי מלא שלטי ניאון, המולה וצבע. חלק ניכר מהחנויות מוקדש לזהב ותכשיטים. הרחובות הצדדיים היוצאים ממנו מלאים גם הם חנויות.
>> נהייתם רעבים מכל השופינג? מה לאכול בהונג קונג