ניו יורק, התפוח הגדול, בירת השופינג העולמית. אין אחד שמגיע לעיר הזו ולא מתאהב בקצב התוסס ובאפשרויות הבלתי נגמרות. חבל רק שהיא כל כך רחוקה מאתנו. עד שמגיעים אליה, רוצים לנצל כל דקה פנויה. והכי היינו רוצים להסתובב עם מדריך או מדריכה אישיים, מקומיים שמכירים את כל הפינות, הסיילים והמקומות הקטנים והשווים.
אז איך בכל זאת מנצלים את הזמן עד ההמראה חזרה?
כידוע, אלופי העולם בחיסכון בזמן ובשופינג מוצלח הם צוותי האוויר של חברות התעופה, שיודעים איפה לקנות הכל, מאלקטרוניקה ועד לנעליים. בעזרתם הכנו עבורכם מדריך לקראת עונת הטיסות לניו יורק, כדי שתוכלו להגיע לעיר הגדולה רעננים כדי לעשות קניות כמו שצריך. כמובן שהטיסות הישירות והנוחות של אל על הן מפתח לבילוי, קניות, טיולים ואטרקציות מוצלחים.
עולם השופינג
אמנם הוא רחוק, וצריך להתארגן על רכב, ובכל זאת שווה להתאמץ ולהגיע לאאוטלט Riverhead. מדובר ממרכזי השופינג הכי גדולים, עם מגוון חנויות ומחירים מדהימים.
האאוטלט של ג'רזי, Jersey Gardens, הפך לשם דבר בקרב הישראלים, ובצדק. בגן העדן לשופוהוליקים, שנמצא במרחק של 30 דקות נסיעה ממרכז מנהטן, יש את כל המותגים האפשריים.
מוצרי חשמל, אם לא ידעתם, קונים ב-STC Electronics, ליד הטיימסקוור.
ביקרתם כבר בכלבו הכי ניו-יורקי שיש, Macy's? מה שלא ידעתם הוא, שאם תיגשו בתחילת הביקור לשירות הלקוחות, תקבלו תעודת תייר שתקנה לכם 11 אחוז הנחה. ואם זה לא מספיק משתלם, שווה לבדוק באתר החברה מהם הסיילים המתוכננים.
וכמובן - אי אפשר לשכוח את Century21 - כלבו המותגים הכי גדול בעיר עצמה.
עוד על שלל הסיילים והחנויות הממתינים לאוהבי מסעות הקניות מביניכם תוכלו למצוא במדריך השופינג של אל על בניו יורק.
כל מה שרציתם לדעת על ניו יורק במדריך שלנו
מותגים שישראלים (כמעט) לא מכירים
לכל אחד מהמותגים הייחוד שלו, חנויות הרשתות שלהלן פרושות בכל רחבי העיר, והסיילים - תענוג:
Free People - אופנה בסגנון בוהו שאפשר למצוא בה בגדים, אקססוריז, נעליים ותיקים.
Desigual - האופנה הכי תוססת, צבעונית ופרועה שיש. רשת ספרדית, שאמנם פתחה סניף ראשון בישראל לפני כחודשיים, אבל המחירים לא יהיו אותו הדבר. והסיילים.
- Anthropologie בגדים בקווים נקיים, גזרות נוחות ולוק אורבאני. לא זולה, אבל הסיילים.
Uniqlo - הרשת היפנית המקסימה, האיכותית והזולה מחזיקה שלושה סניפים בניו יורק.
וינטג' לנצח
אצלנו הן נקראות חנויות יד שנייה, והריח האופייני להן הוא של נפטלין. בניו יורק, לעומת זאת, לקחו את הנושא כמה צעדים קדימה: חנויות בוטיק בהן ניתן לקנות, למכור או להחליף בגדי מותגים יוקרתיים, מרביתם אפילו לא נלבשו. ב-East Village תמצאו שפע חנויות ברחוב 11, בין השדרה הראשונה לשנייה וברחוב 7 בין השדרה השנייה לשדרה A.
אחת מהן, שיש לה 5 סניפים (גם בוויליאמסבורג ובקווין), היא Buffalo Exchange. שמות נוספים ששווה לבדוק: Tokio, Tokio Joeו-INA.
חנויות עיצוב שלא כדאי להחמיץ
West Elm היא חנות לעיצוב הבית שבה יש שפע של אקססוריז לאמבטיה ולאירוח, טקסטיל, ורהיטים מגניבים. גם אם לא קונים, שווה להציץ ולקבל רעיונות. קרובה מאד לשוק של צ'לסי.
MOMA Store היא לא חנות עיצוב רגילה, ובוודאי שלא חנות מוזיאונים רגילה. יש בה מכלי מטבח ועד ספרים. וכמובן, סיילים.
Whitney Store - חנות המוזיאון שנפתחה לאחרונה, שווה ביקור גם היא. אמנם היא יקרה מאוד, אבל מעוצבת ומהממת.
עוד רשת ששווה לפקוד היא Bed, Bath & Beyond - שיש בה כל מה שצריך לבית. מחזיקה שלושה סניפים בניו יורק.
איפה כדאי לאכול?
אוכל קובני כבר טעמתם? אם לא, זה הרגע. מסעדת הבאנה מציעה מנות קובניות מעולה. זו ההזדמנות להתוודע לטעמים מדהים שזרים לחיך הישראלי. חוויה.
רוצים לאכול בכל סגנון אפשרי, מאיטלקי, דרך אסיאתי ועד טבעוני, והכל איכותי וטרי? נסו את הסניף של רשת Whole Foods בכיכר קולומבוס, ליד הכניסה לפארק.
זוכרים את מג ראיין מזייפת אורגזמה, בהארי פגש את סאלי? גם אתם יכולים. המעדנייה של כץ , מגישה אוכל יהודי קלאסי וידועה בכריך רובן שלה.
יש גם את רשת MOMOFUKU, שמחזיקה במספר סניפים ניו יורקים, כל אחד בעלי אופן שונה. אוהבים ראמן? מדובר בביקור חובה.
ולא לשכוח את שוק האוכל בברוקלין, ואת השוק האורבאני והמקורה של צ'לסי (Chlsea Market) שנחשב לאחד המקומות הכי טרנדיים. יש בו מסעדות וחנויות מגניבות שלא מוצאים בשום מקום אחר.
ומה עם קצת תרבות?
להגיע לניו יורק בלי לעשות סיבוב באיזה מוזיאון או לצפות במופע? לא יעלה על הדעת. קבלו כמה רעיונות שלא כוללים את ברודווי:
BRIC הוא מוסד ניו יורקי ותיק, השוכן בברוקלין אמנם, אבל מושך אליו הרבה חובבי אמנות עכשווית. לאחרונה החלו להפעיל שם גם מופעי מוזיקה ואחרים. שווה לבדוק את התוכנית החודשית.
Shakeespeare In The Park - עוד מוסד ניו יורקי מדהים, שמציע הצגות על פי מחזותיו של הקאנון האנגלי. הקיץ הזה מציעים שם את "הסערה" ואת אחד המחזות האחרונים והפחות מוכרים של שייקספיר - "סימבלין".
Summer On The Hudson - מציע שלל אירועים, פסטיבלים, קונצרטים, מופעי ריקוד ומה לא, הכל חינם! שווה לבדוק את התכנית.
MOMA חינם - המוזיאון המדובר פותח את שעריו בימי שישי אחר הצהריים חינם אין כסף.
והנה עוד כמה המלצות:
חשוב ביותר: להצטייד בנעליים נוחות למסע הקניות ובבגדים שקל להסיר וללבוש, לצורכי מדידות.
קחו למסע טרולי על גלגלים או תיק גב נוח, כדי שלא תצטרכו לסחוב את הקניות בידיים.
כדי לדעת לקנות בחו"ל צריך גם לדעת איך לטוס: העדיפו טיסה ישירה, שמגיעה בשעות האור. חבל לבזבז את הזמן על חניית ביניים, גם אם מדובר בטיסה זולה יותר.
קחו מה שפחות. ממילא תקנו בניו יורק כאוות נפשכם, אז למה להיסחב עם מטען עודף?
ארזו בצורה חסכונית. תחתונים וגרביים אפשר לדחוס לתוך הנעליים, למשל, את החולצות לגלגל לגלילים ולהניח בין פריטים אחרים, אל תיקחו יותר משני זוגות נעליים, כולל אלה שאם נועלים לטיסה.
בשמים וקרמים - קנו באריזה קטנה, או העבירו כמות מסוימת לאריזה חליפית, כדי לחסוך מקום במזוודה
קחו אתכם מזוודה ריקה נוספת, אותה תוכלו למלא בקניות.
עושים מסעות שופינג לעיתים קרובות? כדאי לעשות כרטיס "נוסע מתמיד", וליהנות מההטבות.
חוששים שהמזוודה כבדה מדי? אפשר לשלם מחיר מוזל עבור עלות כבודה עודפת עד שש שעות לפני הטיסה
בררו מראש אילו מותגים יוצאים בסייל, וסמנו את החנויות על מפה אינטראקטיבית שתסייע לכם לבחור את האזור בו אתם מתמקדים בכל יום.
שימו לב למועדי הסיילים הגדולים: אחרי ה-4 ביולי, יום העצמאות האמריקני מתחילה עונת הסיילים של הקיץ. בסתיו - הבלאק פריידי, יום שישי השחור, שנערך ביום שישי לאחר חג ההודיה (26.11). ב-26 בדצמבר מתחיל הסייל הגדול שאחרי חג המולד וב-2 בינואר מתחיל סיבוב הסיילים האולטימטיבי, לכל מה שנותר.
פתחנו לכם את התיאבון? בין אם זה תיאבון לסיילים הידועים של ניו יורק או לאוכל הרחוב הידוע של העיר, אל תבזבזו עוד זמן והזמינו טיסה לניו יורק באתר אל על.