אין תמונה
עיירת חוף בפלופונס. סופגים את יוון דרך הכפרים

באמצע אחת התקופות הלחוצות בחיי, בדיוק כשהרגשתי שכבר אין לי אוויר, פתאום באה הצעה שאי אפשר לסרב לה – טיול ליוון. בשנה שעברה מצאתי מקלט של שקט בכרתים. הפעם יצאתי לחפש אותו בחצי האי פלופונס. התכנון שלי כלל הרבה ים, הרבה שופינג, הרבה אלכוהול ומעט מאוד תזוזה. נו, אז כלל.

אוכל, ים ושמש גם

פלופונס (Peloponnese), חצי אי בדרום מערב יוון, מציע מגוון של חופשות. אתם יכולים לשכור רכב ולטייל איתו בין כפרים קטנים וציוריים, שיושבים על צלע הר ומשקיפים אל הים. מעדיפים להתבטל? פלופונס מותאם גם לרובצים. אם אתם מאלה שאוהבים ללמוד משהו בטיולים שלהם, שוב – זה היעד בשבילכם, שכן בפלופונס ממתינים לכם שרידים מפוארים של תרבות יוון העתיקה. בקיצור, מדובר ביעד שאפשר לשלב בו בכיף חופשת בטן-גב עם ניתוק מוחלט וטיולים קטנים ברכב, וגם לשבץ ביקור-שניים באתרים ארכיאולוגיים מעניינים.

גם בתחום האוכל פלופונס לא מאכזב: תמצאו שם אוכל מצוין, בעיקר כזה שבא מהים, וטברנות קטנות ושוקקות חיים שיעשו לכם טוב בנשמה. אמנם חיי הלילה באזור אינם מהסוערים – אבל תמיד תוכלו למצוא איזה בר שיארח אתכם למשקה אחרון.

אין תמונה
אולימפיה. כן, זאת מהאולימפיאדה

אומרים שהיה פה שמח: אתרים היסטוריים

אחד האתריים ההיסטוריים היותר מעניינים בחצי האי הוא התיאטרון הקדום שבעיר אפידריוס. התיאטרון נבנה במאה השלישית לפנה"ס והוא המפורסם והשמור ביותר ביוון. לנו, הישראלים, המקום יכול להזכיר קצת את קיסריה (אתה ממש מרגיש שעוד רגע יעלה שלמה עם המגבת וישיר "גבר הולך לאיבוד דרך מרפסת"). היוונים לקחו את זה למקום קצת אחר: בכל קיץ מתקיים במקום פסטיבל שבו מועלות קומדיות וטרגדיות יווניות קדומות.

ואם כבר שרידים של התרבות העשירה, אי אפשר לוותר על ביקור באתר הארכיאולוגי שבעיר אולימפיה (Olympia) – המקום שבו התחיל אירוע הספורט הזה, שמשתלט על חיינו מדי ארבע שנים (לא המונדיאל, השני). האתר הוקם במאה ה-10 לפנה"ס כמקום קדוש ורוחני עבור זאוס, והמשחקים האולימפיים לא היו אז העיקר אלא היוו חלק מפולחן הסגידה למלך האלים. משחקי האולימפיאדה הראשונים התקיימו ב-776 לפנה"ס ורק גברים הורשו ליטול בהם חלק.

פולופונס - התיאטרון הקדום (צילום: אורנית פרידמן)
התיאטרון הקדום. שירו איתי! | צילום: אורנית פרידמן

ליד האתר נמצא המוזיאון, המציג את ההיסטוריה של המקום ופסלים משיש שנמצאו בשטח ונשתמרו בחלקם הגדול בצורה טובה. תוכלו למצוא שם את פסליהם של זאוס, פלופס, האל אפולו, אלת הניצחון ניקי, האל הרמס שמחזיק את דיוניסוס בינקותו ועוד.

האטרקציה העתיקה הנוספת היא כבר מימי הביניים. קוראים לה מצודת קלמוטסי, היא נבנתה במאה ה-13, ונמצאת במעלה הר ליד העיירה וארת'ולומיאו בצפון-מערב האי. מהמצודה אפשר להשקיף על הכפרים הציוריים ועל הים המהמם, ולספוג מעט אווירה של ימי הביניים. הילדים שאולי הבאתם איתכם יוכלו ליהנות שם מחוויה עם שחקנים המחופשים לאבירים ונסיכות והפעלות שונות ברוח התקופה (יותר מרוצי שליחים ופחות עינויים במרתפים מזוהמים, למקרה שתהיתם).

ובשביל הנשמה – קצת שופינג

היסטוריה, מיתולוגיה, טבע – הכל טוב ויפה, אבל אי אפשר בלי איזה סיבוב שופינג בריא. אז קודם כל טיפ קטן: אל תבנו על שופינג בחנויות הנמצאות בתחום המלון. מניסיון אישי (וכואב), זה לא משהו שיכול לעבוד בשביל התייר הישראלי הממוצע. הפתרון לבעיה הזו נמצא בעיר פטרס, היא בירת הפלופונס, אשר בה שדרת חנויות מכובדת מאוד שאפשר להעביר בה בקלות יום שלם. אם אתם מתעקשים, תוכלו לבקר באזור העתיק ובקתדרלת סנט אנדרו, שנקראת על שמו של פטרון העיר, וגם ליהנות מגשר המיתרים אשר נחנך ב-2004. קצת מרגיש כמו הכניסה לירושלים, אבל שם איכשהו הוא משתלב טוב יותר.

* הכתבת הייתה אורחת חברת קשרי תעופה

איזה אי יווני הכי מתאים לכם?