אופניים. איך שלא מסובבים את זה הדרך הטובה ביותר לגלות את קופנהגן היא על אופניים. ספק גדול תמצאו בעולם עיר ידידותית יותר לרוכבים, ששליש מהם ויתר מרצונו החופשי על כלי רכב ממונע ומתנייד באמצעות דיווש נמרץ בין הרחובות. נתיבי האופניים מסודרים ושוקקים כל כך עד שהרוכבים עצמם, כלומר התושבים, פיתחו סימני איתות משלהם למעבר בין כבישים ורמזורים.

זר יתקשה להבין זאת – אנחנו הישראלים במיוחד – אבל בבירת דנמרק האופניים ממתינים לך בדיוק במקום בו השארת אותם קודם לכן, ובעיקר באותו מצב. אין צורך במנעולים כבדים ושליפת מושבים. מנעול קטן שתופס את הגלגל הוא הרתעה מספיק טובה לגנבים, שמשום מה לא מעלים בדעתם להניף את האופניים על הכתפיים ולהיעלם מהמקום. גם כן גנבים.

עוד ב-mako חופש:

החופשה הכי כיפית שאתם יכולים לתת לילדים שלכם
טסים בקרוב? טריקים שיהפכו את הנסיעה שלכם למושלמת
מחפשים טיסה זולה לקופנהגן? היכנסו ל-smartair

יחסם של הדנים לאופניים משקף בעצם את יחסם של תושבי קופנהגן ודנמרק לחיים עצמם: אפשר וצריך להיות מאושרים גם בלי להפגין עושר מופלג. הנחת המוצא הזאת מאפשרת להם להיות מארחים נדיבים וחביבים כל כך לתיירים, שמצדם שמחים להגיע לממלכה הסקנדינבית המצוחצחת הזאת.

ועדיין, קופנהאגן שונה בתכלית משאר בירות אירופה. יתרונה המובהק הוא שביקור אידיאלי באתריה ומוסדותיה לא יעבור את רף היומיים, אבל סביר שתוציאו שם הרבה יותר כסף.

אווירה (צילום: לשכת התיירות של קופנהגן)
העיר הכי ידידותית לסביבה | צילום: לשכת התיירות של קופנהגן

איפה לישון?

קופנהגן לא נחשבת לעיר זולה. שערי המטבע שלה אמנם ידידותיים לשקל הישראלי (1 קרונה דנית = 60 אג') אבל המחירים, אוי המחירים. עבור לילה באחד ממלונות מרכז העיר תשלמו לא פחות מ-150 אירו. השירות נהדר ומפנק וכך גם ארוחת הבוקר, אבל טווח המחירים חורג מזה המקובל בשאר הבירות האירופיות.

IMPERIAL  - ממוקם במרכז העיר לא רחוק מתחנת הרכבת הראשית של קופנהגן, שאגב מרוחקת רק 15 דקות נסיעה מנמל התעופה Kastrup. מלון נעים ורחב ידיים מבפנים למרות צבעו החיצוני המתקלף. קרבתו למוקדי הבילוי והתיירות של קופנהגן הופכת אותו למבוקש מאוד בקרב תיירים. בחזיתו ניתן למצוא זוגות אופניים ממותגות להשכרה במחיר של כ-75 שקלים (125 קרונות דניות). המחיר ללילה כולל ארוחת בוקר מסתכם ב-170 אירו.

Radisson Blu Scandinavia Hotel – מלון ענקי של רשת ראדיסון המפורסמת הממוקם ברובע Christianshavn. מיקומו נמצא לא רחוק ממרכז העיר ואורחיו יכולים ליהנות מקזינו (הכניסה בלבוש הולם בלבד), שלוש מסעדות ומועדון כושר. מחיר ללילה – החל מ-175 אירו לחדר זוגי.

Danhostel Copenhagen City – הוסטל מעוצב שנמצא אף הוא במרכז העיר ומציע לינה במחיר נוח יותר למי שגם ככה לא מתכנן לשהות זמן רב בחדרו. רשות התיירות של קופנהאגן משקיעה לא מעט בקידום הוסטלים ואתרי קיימפינג על מנת להוזיל את עלויות הנופש של התיירים. במקרה הזה, הם יודעים על מה הם מדברים. מחיר ללילה – החל מ-155 קרונות דניות ללילה (95 שקלים).

מלון אימפריאל (צילום: לשכת התיירות של קופנהגן)
השירות נהדר, המחיר פחות. מלון IMPERIAL | צילום: לשכת התיירות של קופנהגן

איפה לבקר?

מנעד האטרקציות של קופנהגן לא היה מבייש את זה של מילאנו או פריס, רק שכאן היתרון שכמעט כולם נמצאים ברדיוס קרוב יחסית ומאפשרים הגעה מהירה בהליכה או בדיווש על אופניים. כדי לחסוך את עלויות הכניסה למוזיאונים והפארקים והנסיעה בתחבורה הציבורית, מומלץ לרכוש מראש את כרטיס ה-Copenhagen Card  באינטרנט או בסוכנויות הנסיעות והתיירות הפזורות בעיר. מחירו מסתכם ב-67 אירו למבוגר ל-48 שעות אך החיסכון שלו עשוי להגיע למאות אירו כשמדובר בנסיעה משפחתית.

Tivoli Gardens – פארק השעשועים הוותיק והמפורסם באירופה ששימש השראה למקימי פארק היורודיסני בפריז. אי אפשר לפספס את גני טיבולי. רכבות ההרים הענקיות ואוניות הפיראטים נצפות בפעולה מיד עם היציאה מתחנת הרכבת הראשית. הכניסה לפארק כרוכה בתשלום וכך גם העלייה לחלק מהמתקנים באופן נפרד. עם זאת, מדובר במחיר לא גבוה מדי לחובבי האקסטרים ולמי שלא סובל מלב חלש.

טיבולי גרדנז (צילום: לשכת התיירות של קופנהגן)
לא לבעלי לב חלש. Tivoli Gardens | צילום: לשכת התיירות של קופנהגן

Stroget  - המדרחוב הארוך באירופה שנמתח לאורך שלושה ק"מ של חנויות, מסעדות, מוזיאונים וקניונים. כאן נמצאים כל חנויות המותגים של קופנהאגן ותחנות האיסוף של הסעות התיירים. תחילתו מכיכר העירייה ועד הכניסה לנמל. גם למי שאין ילדים קטנים בבית מומלץ להיכנס לחנות הדגל הענקית של לגו. לא תאמינו מה אפשר לבנות ממיליוני חלקיקים קטנים.

Nyhavn  - רציף הנמל של קופנהאגן ומרכז ההתרחשות הקולינרית שלו. מיקומו בקצה של מדרחוב Stroget ואליו נשפכים המטיילים אחרי שחרשו כל חנות ומוזיאון. ההאנגרים הצבעוניים שלו הפרוסים על קו המים כבר ידאגו לכם לארוחה טובה וכוס בירה צוננת. הרציף הוא גם נקודת היציאה לסיור שיט בתעלות קופנהאגן וסריקה ימית של מוסדות העיר.

אופניים (צילום: לשכת התיירות של קופנהגן)
תשאירו את האופניים, אף אחד לא יגנוב | צילום: לשכת התיירות של קופנהגן

Den Lille havfrue – או בשמה המוכר פסל בת הים הקטנה עשוי הברונזה שממוקם לא רחוק מרציף הנמל של  Nyhavn. הפסל שהוצב במקום לפני כמעט מאה שנה נועד לשמש מזכרת ואות כבוד לסופר הדני הנס כריסטיאן אנדרסן שכתב את אגדת הילדים האלמותית. הפסל עצמו משמש מוקד משיכה עצום לתיירים מכל העולם שלא מפספסים תמונות סלפי עם כוכבת הסיפור, אריאל.

Fristaden Christiania – הכניסו את המצלמות. בשכונת כריסטיאניה אסור לצלם ולתעד שכן מה שמתרחש בה נשמר בשטחה לעד. מדובר במתחם רחובות ששימשו בעבר בסיס צבאי והפכו למושבת היפים מגניבה בשנות השמונים. סגנון הלבוש, הדיור ורעיון לחברה שיתופית ואנטי-קפיטליסטית נשמרים בה עד היום ולאיש אין עניין להפר את המאזן הזה, כל עוד תקפידו לא להוציא את הג'וינטים משטח השכונה.

The Blue Planet – כאן כבר אפשר להוציא את המצלמות. האקוואריום הענקי הזה הוא אחד האטרקציות המבוקשות בקופנהאגן. כאן תוכלו לצפות במערך חיים תת ימי מחולק לשלושה חלקים: אוקיינוס, יערות גשם ואגמים. כל סוגי הדגים והזוחלים שרק דימיינתם ממתינים לכם מבעד לזכוכית בטמפ' שמגיעה לעתים למינוס 100 מעלות.

הבלו פנלאנט (צילום: לשכת התיירות של קופנהגן)
להוציא את המצלמות. The Blue Planet | צילום: לשכת התיירות של קופנהגן

איך מגיעים?

חברת התעופה סקנדינביאן איירליינס מפעילה 2-3 טיסות שבועיות בקו תל אביב-קופנהגן. הטיסה ממריאה בשעת בוקר מוקדמת ואורכת כמעט ארבע שעות. מחיר הטיסות ביולי הקרוב ייחלו מ-315 דולר לאדם והחל מ-212 דולר לצעירים. חבילות נופש ניתן להשיג החל ממחיר של 700 דולר לאדם (סקנדינביאן טרוול). 

מחפשים טיסה? היכנסו ל-smartair - דרך חכמה להזמין היום טיסה>>