לייפציג (Leipzig) העיר הגדולה ביותר במדינת סקסוניה, היא דוגמה נהדרת לאופציית חופשת "אירופה הקלאסית", בעיר שטרם נשחקה תיירותית. למרות שהיא העיר ה-13 בגודלה במדינה, למרבית האזורים החשובים בה תוכלו לצעוד ברגל, אך אם מזג האוויר אינו מתאים, תוכלו בהחלט לנסות את התחבורה הציבורית הנוחה והחכמה בעיר. הבילוי בה יכול להסתכם בסוף שבוע קצר אחד ואינטנסיבי, או בשלושה לילות לביקור נינוח כיאה לעיר.

איפה ישנים?

אנחנו בילינו שני לילות ב-Hostel Absteige, הוסטל של 50 אירו ללילה בחדר זוגי. המיקום של ההוסטל היה מושלם, החדרים והמתקנים קצת פחות, ואם יכולתי לבחור שוב, לשם לא הייתי חוזרת. אז איפה כן ישנים? כמו בכל גרמניה, תמיד תוכלו לסמוך על רשת המלונות Motel One, שמציעה חדרים בסיסיים מושלמים, החל מ-69 אירו ללילה. לרשת יש שני מלונות ממש במרכז העיר, וכדאי להזמין מקום מראש.

תצפית על העיר

אם אתם רוצים ליהנות מקצת טבע עירוני, ובו זמנית לראות את לייפציג מלמעלה, שימו פעמיכם לתצפית בראש Fockeberg. הטיפוס למעלה אינו קשה, ובסופו צפוי לכם נוף מרהיב. חפשו את הכניסה על רחוב Fockestraße, בין Hardenberg ו-Steinstraße.

לייפציג, תצפית על העיר (צילום: לירון מילשטיין)
טבע עירוני בתצפית על העיר | צילום: לירון מילשטיין



לא רחוק משם תמצאו על גדת נהר ה-Elsterwehr קרון קרקס ישן בצבע ירוק בהיר, בו מוכרת המשוררת רבקה מריה סלנטין (Rebecca Maria Salentin), מאפים טעימים וקפה. במקום תוכלו לשבת על כסאות נוח, או להתעטף בשמיכה אם מזג האוויר קריר. בימים של מזג אוויר גרוע, המקום סגור.

ואם בטבע עסקינן, אי אפשר שלא להתייחס לפארק יוהאן (Johannapark), לא הפארק הכי גדול בעיר, אבל אחד הנעימים בהם, ואם יש לכם זמן כדאי לבקר בו ולו לשעה קלה.

לייפציג, קרון מאפים (צילום: לירון מילשטיין)
בקרון הקרקס הזה תמצאו מאפים וקפה | צילום: לירון מילשטיין

ליגה גרמנית

אם אתם עוקבים אחרי משחקי הליגה הגרמנית, יש לנו מקום מעולה בשבילכם: ה-Münzbar. בימים שנעים לשבת בחוץ, תוכלו ליהנות מספסלי-מגרש למול מסך טלוויזיה מרשים, המזגזג בין המשחקים השונים המתקיימים במקביל. השירות במקום חביב, ואם תהיו רעבים, ישמח הברמן להזמין לכם פיצה מהמסעדה הסמוכה.

משהו לאכול

באותו הרחוב בו שוכן הבר Münzgasse, תמצאו מגוון מסעדות לבחור ביניהן. בפינת הרחוב ימצאו חובבי הבשר את ה-Texas Inn; מעט בהמשכו יוכלו חובבי האסייתי לבחור בין Tuk Tuk התאילנדית ל-Mifune
היפנית; ב-Amor תוכלו לאכול ארוחה איטלקית סבירה; ב-Soup BAR Summarum תוכלו לבחור בין ששת המרקים היומיים המשתנים כמעט כל יום מתוך למעלה מ-300 אופציות; וב-La Petite Absintherie מתקיימים ערבי גריל ושתייה.

לייפציג, פסל יוהאן סבסטיאן באך (צילום: לירון מילשטיין)
באך. יוהן סבסטיאן באך | צילום: לירון מילשטיין

מוזיקה קלאסית

כמו אחיותיה הגרמניות, גם לייפציג מתהדרת במסורת עשירה של מוזיקה קלאסית. חובבי הז׳אנר ימצאו בה את כנסיית תומאס בה נוגן לראשונה המתיאוס פסיון ליוהאן סבסטיאן באך, ובסמוך לה מוזיאון המוקדש ליצירתו של המלחין הדגול. גם למלחין היהודי המומר, פליקס מנדלסון ברתולודי יש חלק בהיסטוריה העירונית, גם בזכות העובדה שהחזיר את באך לתודעה הציבורית, וגם בזכות פועלו בעיר עצמה, שכלל גם את הקמת בית הספר הגבוה למוזיקה ולתיאטרון בלייפציג. ביצועים חיים מתקיימים בכנסיות השונות בעיר, כמו גם באופרה ובאולמות אחרים. כאן אפשר לקנות כרטיסים

המבצר של אנגלה מרקל

מבנה ה-Moritzbastei, הוא השריד היחיד מביצורי העיר העתיקים של לייפציג, המשמש כיום כמרכז תרבותי. בתחילה נבנה המקום כמבצר בין השנים 1551-1554, וב-1974 הוא נבנה מחדש לאחר שנהרס במלחמת העולם השנייה. למעלה מ-30 אלף סטודנטים עסקו בבנייתו המחודשת של המקום, ביניהם גם אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה בהווה. מ-1982 פעל במקום מועדון הסטודנטים הרשמי, ומ-1993 הוא פועל כמרכז תרבות.

לייפציג, ה-Spinnerei (צילום: לירון מילשטיין)
ה-Spinnerei מבחוץ | צילום: לירון מילשטיין

מכותנה לתרבות

אתר חובה לכל חובבי האמנות בעיר הוא ה-Spinnerei. במאה ה-19 עלה הביקוש העולמי לכותנה באופן דרמטי, וכמה תעשיינים נועזים באזור החליטו להקים את מפעל הטווייה הגדול ביותר באירופה. הבניין הראשון נחנך ב-1884 עם חמש מכונות טווייה, ומשנה לשנה התעצם שטחו של המפעל. המתחם המודרני התגאה בתחנת כיבוי אש משלו, אספקת חשמל סדירה, אמבטיות, ופעילויות לכל בני משפחת העובדים שהתגוררו אף הם במקום. יש עוד פרקים רבים בהיסטוריה של המקום עד לשנת 2000, אז נסגר קו הייצור האחרון, אך נשאיר לכם לגלות אותם בעצמכם. כיום תמצאו במקום גלריות, סטודיות של אמנים ואומנים, חברות הפקה, מסעדות, מעצבי אופנה ועוד. בימי שישי ושבת מתקיימים במקום סיורים מודרכים (בעלות של 10 אירו), וניתן להירשם בכתובת: archivmassiv@spinnerei.de.

לייפציג, ה-Spinnerei (צילום: לירון מילשטיין)
בית לאמנים ואומנים | צילום: לירון מילשטיין

מה עוד אפשר לעשות?

אם מתחשק לכם לגלות עוד כמה דברים על העיר, באתר ובאפליקציית Hidden Leipzig, תמצאו המלצות בכל התחומים המסודרות לפי ארבע רוחות השמיים. שני היישומים נוחים מאוד לשימוש, ויכולים לסייע לכם למצוא המלצות באזור בו אתם נמצאים.

>> הסיוט שנקרא "מחלקת התיירים החדשה"
>> יאללה, שופינג! 4 אאוטלטים שווים באירופה