באיי יוון היפהפיים ושטופי השמש יעשו הכל כדי להעניק לתיירים, שהם כרגע משאב מספר אחת במדינה שחוותה התרסקות כלכלית איומה, את יוון של החלומות. מכל מסעדה שניה תבקע פעם בשעה לפחות המוזיקה המוכרת מתוך הסרט זורבה היווני, והאוזו יופיע בנאמנות לצד הסלט היווני והסופלאקי. היעד, שבזכות היחסים המעורערים עם טורקיה זכה לזינוק עצום במספר הישראלים המבקרים בו בכל שנה, מציע מגוון של אפשרויות חופשה נעימות במחירים נוחים, מקלאבים בסגנון הכל כלול ועד מלונות שאסור להכניס אליהם ילדים כלל.

באיי יוון הפופולריים במיוחד אצל הישראלים: רודוס וקוס, מעניין לגלות, לצד כמויות אדירות של תיירים מרחבי העולם, המון עובדים אשר העבירו את חייהם ואת המשפחה כולה לאיים בעקבות המצב הכלכלי, רבים מהם מהעיר הגדולה אתונה, ועברו לחיות חיים שונים בתכלית, חיים שסובבים כולם את שירות הנופשים, ומתנהלים בתקופות. מבחינת בעלי המלונות, ישראל היא מעצמה של ממש. במלון שרתון היוקרתי שבאי רודוס, לדוגמה, מהווים הישראלים בערך 20 אחוזים מהמבקרים, עוד עשרים אחוזים מגיעים מבריטניה, ושישים האחוזים האחרים מורכבים מבליל של מדינות שונות, בעיקר מאירופה הקרה.

על אף שלאיי יוון לא חסרה היסטוריה מרתקת, ברודוס וקוס יודעים היטב שהם לא נמצאים באתונה, ושהמבקר הממוצע שלהם  לא בדיוק מעוניין לצאת לסיורים כבדי ראש בעקבות העתיקות. זה לא אומר שמי שמעוניין לצאת מהמלון ולעשות יותר מבטן-גב לא יכול למצוא שם עולם ומלואו.

המעבורת (צילום: נטעלי גבירץ)
למצוא עולם ומלואו. המעבורת | צילום: נטעלי גבירץ
רודוס (צילום: נטעלי גבירץ)
העיר העתיקה של הבירה רודוס | צילום: נטעלי גבירץ

רודוס (צילום: נטעלי גבירץ)
חלון לים התיכון | צילום: נטעלי גבירץ

עוד ב-mako חופש:

נופש ואוכל טוב: העולם על פי מיקי שמו
20 המלונות היפים בעולם

איך זה שרכבת ההרים המסוכנת עדיין פועלת?

 ארכיאולוגיה, מסלולים, פארקים וטברנות

רודוס הוא אחד מאיי יוון הגדולים, 1,400 ק״מ אורכו, והעיר העתיקה של הבירה רודוס, היא אתר מורשת עולמי של אונסקו, מוקפת חומה, ומלאה בעדויות מעברה העשיר בתקופת ימי הביניים. ברובע האבירים של העיר ניתן למצוא את ארמון ראשי המסדר של אבירי מסדר סנט ג׳ון שנבנה במאה ה-14, נחרב ונבנה מחדש. כיום ניתן למצוא במקום תערוכות עם עתיקות מהמאה הרביעית והלאה, תמורת שישה יורו. את הנקודה היהודית של רודוס תמצאו ברובע היהודי, בו בית כנסת ובתוכו מוזיאון יהודי. ליד בית הכנסת ישנה אנדרטה לזכר יהודי רודוס שנשלחו למחנות ההשמדה במלחמת העולם השניה.

העיר לינדוס, שנמצאת פחות משעה נסיעה מהעיר רודוס, היא אטרקציה תיירותית אהובה ונחמדה. פרט לחופים יפים, שוק תיירותי שוקק ובתים לבנים בוהקים, לינדוס מציעה שרידים ארכיאולוגיים רבים, ביניהם האקרופוליס של לינדוס, אליו ניתן לטפס על גבי חמורים. עוד שלושה יעדים פופולריים בסביבת העיר המרכזית הם עמק הפרפרים, עמק ירוק ובו נחל ופרפרים רבים בימות הקיץ ומנזר יפה, עמק שבעת המעיינות ובו אגם אליו נשפכים שבעה נחלים, ובו ברווזים וטווסים, ופארק המים פליראקי, הגדול מסוגו באירופה, ובו אבובים, מגלשות ובריכות רבות.

לינדוס (צילום: נטעלי גבירץ)
אטרקציה תיירותית נחמדה. לינדוס | צילום: נטעלי גבירץ

לינדוס (צילום: נטעלי גבירץ)
מומלץ לעשות סיבוב בשוק | צילום: נטעלי גבירץ

קוס הוא אי קטן בהרבה מרודוס, אורכו בסך הכל 40 ק״מ, מה שאומר שניתן לפדל אותו באופניים או לשכור אחד מהטוסטוסים הרבים שמוצעים לשם כך. האי הוא מקום היוולדו של היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית שחיבר את שבועת היפוקרטס בה נשבעים הרופאים עד היום, ועל פי האגדה, ניתן לעלות לרגל לעץ ששתל ותחתיו לימד את תלמידיו, וזוהי סגולה לבריאות. המדע גורס כי העץ, עץ דולב, אינו בן יותר מ-700 שנים, אבל יש הטוענים כי העצים הסמוכים לעץ פשוט מחליפים אותו במקומו במחזוריות. העץ זוכה לביקורים רבים, וטקסים נערכים סביבו בחגים. קוס מלאה בעתיקות, כמו האגורה, שוק מימי היפוקרטס, בן כ-2300 שנה, טירת צלבנים מהמאה ה-14, גם היא עבודתם של אבירי מסדר סנט. ג׳ון, אמפיתיאטרון עתיק, פסיפסים רבים ומוזיאון ארכיאולוגי. מרבית העתיקות שבאיזור נחשפו רק בשנת 1933 בעקבות רעידת אדמה גדולה.

פרט לעתיקות ומזכרות של היפוקטס, ניתן למצוא בעיר שפע חנויות מזכרות, לא מעט טברנות, אותנטיות יותר ופחות, מסעדות רבות, פשוטות, טעימות ולא יקרות המוכרות בעיקר גירוס וסופלקי, שהם למעשה המון בשר בצלחת, עם או בלי שיפוד, לצד ירקות וצזיקי, פאבים ומועדונים לתיירים. אחת האטרקציות האהובות על התיירים באי הקטן והחמוד היא היציאה ממנו. יש סירות שיוצאות לסיור יומי בין איים קרובים, בהם ניתן לרדת, לטייל ולחזור, וגולת הכותרת היא שיט לבודרום שבטורקיה, עיר יפה עם בזאר שוקק, ארכיאולוגיה מעניינת ודונר קבב לרוב. השיט לוקח בין עשרים דקות לשעה, תלוי בסוג הסירה, וחשוב שלא לשכוח להביא דרכון.

שני האיים טובלים להם בניחותא בים האגאי, שהוא כמו מפרץ גדול בים התיכון, שקט ורגוע, נעים במיוחד לשחיה ולשיט. נעים לעבור בין שני האיים המרכזיים בעזרת מעבורת של שלוש שעות, אוטובוס ימי מרווח ונוח במיוחד שטוענים שאם מתמזל המזל ניתן לראות מסיפונו כלבי ים. המעבורת עוברת בדרכה בשלושה איים ציוריים נוספים, קטנים ומתוקים, בהם ניתן לעצור ולרדת: חאלקי המקסים, המכונה גם אי הגגות האדומים, בעל בתים צבעוניים וחופים יפים, ניסירוס, אי שבמרכזו הר געש כבוי, וטילוס, שנחשב ליעד מובחר לחובבי הטראקים, ובו מוזיאון לשלדים של פילים ננסיים בני אלפי שנים ועוד עתיקות רבות.

קוס (צילום: נטעלי גבירץ)
שפע חנויות ומסעדות זולות. קוס | צילום: נטעלי גבירץ

איפה לנים?

כאמור, אפשרויות הלינה באיים מגוונות, ולרוב עדיין ישתלם יותר להוציא דרכונים ולנפוש בחו״ל מאשר בתוך ישראל. המלונות מנסים לפתות את התייר הישראלי המשפחתי עד כדי כך שמלון החמישה כוכבים פורום ביץ׳ ברודוס, מציע דיל של הכל כלול ובו, בתוך החוויה היוונית, הופעה של כוכב הילדים גילי ורנר, ״גילי בא לבקר״. באוגוסט יעלה דיל של ארבעה לילות לאדם בחדר משפחתי - 519 יורו. במלון אמתוס בעיר, מלון מפואר ואקסקלוסיבי יותר הפונה לזוגות ללא ילדים, יעלה דיל של 3 לילות כולל טיסות והעברות, 595 יורו לאדם בחדר זוגי.

בקוס יש כנראה את המלון החלומי ביותר עבור ילדים: הכל כלול בשם ׳קיפריוטיק אקווה לנד׳, מלון מוגבה מקו החוף המכיל בו פארק מים קטן. 4 לילות במקום, כולל טיסות, העברות וכל השאר, יעלו 855 יורו בחודש אוגוסט. במלון חמישה כוכבים מפנק יותר, האסטיר אודיסאוס, ניתן להשיג דיל של שלושה לילות בחצי פנסיון כולל טיסות והעברות תמורת  619 יורו באוגוסט.

רודוס (צילום: נטעלי גבירץ)
לכו על הכל כלול. המלון ברודוס | צילום: נטעלי גבירץ

רודוס (צילום: נטעלי גבירץ)
בריכה, ים, שקיעה. חלום | צילום: נטעלי גבירץ

*הכתבת היתה אורחת "קווי חופשה"

עדיין לא מאוחר להזמין טיסה לקיץ: דילים של הרגע האחרון