אני מודה שקיים סיכוי מסוים שבחרתי הפעם את הטיסה שלי לניו יורק עם קונקשן באיסלנד בגלל שהמטוסים של wow air הם ורודים ואני מחבבת ורוד פוקסיה. אבל מעבר לכל הוורוד הזה וכל מיני כיתובים מתחכמים וכאילו צעירים על המטוס, הקונקשן איפשר לי לקבל הצצה למדינה קטנה, קרה ומופלאה למשך שבע שעות נטו. אז כדי שתדעו מה לעשות באותן שבע שעות כשתבחרו להגיע לארה"ב בחברת הלואו קוסט האיסלנדית החדשה, ניסיתי לחוות כל מה שאפשר ברייקיאוויק הבירה. חבל רק שהיה יום ראשון.

נתחיל בהתחלה. חברת הלואו קוסט wow air פתחה את קוויה לישראל באמצע ספטמבר, ממש לפני תקופת החגים. בעיקרון, הם מבטיחים כרטיסים במחירים זולים למדי, החל מ-149 דולר לכל כיוון. הכרטיסים שאני קניתי עלו הרבה יותר - 860 דולרים, כולל מזוודה אחת לכל כיוון (בכל זאת, טיסה לניו יורק מצריכה מזוודה גדולה יותר), אבל כמו בכל לואו קוסט ככל שתזמינו מוקדם יותר זה יעלה פחות, ואני הזמנתי רק חודש מראש. הטיסה מישראל לאיסלנד אורכת כשש וחצי שעות וטיסת ההמשך כשש שעות, כך שפרט לעצירה אתם אפילו לא מאריכים את משך הטיסה הכולל. חברת התעופה מאפשרת לעשות עצירה של לילה או יותר בהלוך או בחזור או לבצע עצירה ממושכת של כ-13 שעות באותו היום. אני בחרתי לעשות את העצירה בחזור. שעת הנחיתה שלי באיסלנד הייתה ב-04:50 לפנות בוקר וטיסת ההמשך לנתב״ג המריאה ב-18:15. אז מה עושים בזמן הארוך הזה? האמת שאפשר להספיק לא מעט.

כשנחתתי היתה חשיכה מוחלטת בחוץ, כך שהחלטתי להישאר בשדה התעופה עוד כשעה וחצי (שימו לב שבאיסלנד השמש זורחת מאוחר יותר ככל שהחורף מתקרב ובקיץ זה מתהפך). שדה התעופה עבר שיפוץ ממש לאחרונה ונוח למדי, עם חדרי שירותים פרטיים וגדולים עם כיור, כך שאפשר להתרענן בנוחות לפני היציאה החוצה.

06:30-07:15 נסיעה משדה התעופה לרייקיאוויק

הדרך מהשדה לבירה רייקיאוויק אורכת כ-45 דקות, והדרך הטובה ביותר היא באמצעות שתי חברות אוטובוסים (כשהמוכרת יותר היא flybus) שמציעות נסיעות בערך כל עשרים דקות מהשדה לתחנה המרכזית. המחיר הוא 45 דולר לכרטיס הלוך חזור. הדרך חזרה מהתחנה המרכזית היא בשעות קבועות, אז תדאגו לקחת את טבלת הזמנים ולהגיע בזמן חזרה.

A post shared by Carolina (@cehaha) on

כשתגיעו למקום שלא נראה כמו תחנה מרכזית, תבינו שהגעתם לתחנה המרכזית. מדובר במבנה קטן מאד שמרגיש קצת רחוק מהעיר. אחרי ששאלתי כמה אנשים הבנתי שהדרך למרכז היא בערך עשרים דקות ברגל והתחלתי לצעוד עם הגוגל מפות לכיוון רחוב laugavegur, בו נמצאים כל החנויות המרכזיות וגם בתי קפה ומסעדות.

08:00-08:30 לפתוח את הבוקר עם קפה ומאפה בשוק האוכל 

ביום ראשון בבוקר העיר היתה מתה. לחלוטין. שקט מוחלט מלבד ציוצי הציפורים. לאט לאט התחלתי לראות אנשים, שכולם היו תיירים. עד עכשיו אני לא בטוחה שראיתי אפילו איסלנדי אחד בביקור הזה ובכל זאת הצלחתי למצוא בית קפה מצויין בשוק האוכל החמים והנעים Hlemmur. באותה שעה היו פתוחים בו רק בית הקפה ועוד חנות לחמים. כשחזרתי לשם אחרי הצהריים, הכול היה פתוח ויש שם מה שרק תרצו: אוכל סקדינבי מסורתי, ראמן, גלידה, אוכל איטלקי. הכול.

08:30-10:30 טיול על הטיילת, ביקור במרכז התרבות והליכה עד הנמל הישן

מבית הקפה ירדתי לכיוון הים והלכתי עד לנמל הישן של העיר. בדרך אפשר לעצור ב-Harpa - מבנה ארכיטקטוני מרהיב שהוא גם המרכז התרבותי של העיר. בנמל הישן הזמנתי שיט אקספרס לצפייה בליווייתנים.

A post shared by Ryota Fukuhara (Rio) (@ryofu1987) on



10:30-13:00 שיט ליווייתנים

השיט אורך שעתיים וחצי ויוצא מדי יום בעשר וחצי ובשתיים וחצי. מדובר באטרקציה לא זולה במיוחד (כ-10,000 קרונות איסלנדיות, שזה בערך מאה דולר), אבל חווייתית לאוהבי שיט כמוני. לאור מזג האוויר הסגרירי לא פגשנו ליווייתנים, אבל כן ראינו דולפינים חביבים.

שייט לוויתנים ברייקיאוויק (צילום: יעל קישיק)
שייט לוויתנים ברייקיאוויק | צילום: יעל קישיק

13:00-14:00 ארוחת צהריים

כשחוזרים מהשיט מומלץ ללכת לארוחת צהריים ב-Sægreifinn, מסעדה הנמצאת ממש בנמל הישן (בו עוגנת האונייה) ומגישה ביסק סרטנים מדהים ולצידו שיפודי דגים טריים על הגריל.

ארוחת צהריים ב-Sægreifinn (צילום: יעל קישיק)
ארוחת צהריים ב-Sægreifinn | צילום: יעל קישיק

14:00-15:00 סיבוב בעיר

אחרי ארוחת הצהריים המשכתי להסתובב בעיר הקטנה להפליא, שהכל בה במרחק הליכה ברגל. בדרך מהנמל בחזרה לרחוב המרכזי תעברו ברחובות קטנים המכילים המון מסעדות מכל סוג וגם את המוזיאון לאמנות. עוד בדרך מומלץ לחתוך לאגם שנמצא גם הוא ממש במרחק הליכה.

A post shared by Monika Rogowska (@princeeskaa) on

ברחוב המרכזי laugavegur אפשר למצוא המון חנויות יד שנייה, חנויות מזכרות שמוכרות מוצרי צמר מעולים, חנויות עיצוב מטבח (שמציגות את מיטב העיצוב הסקנדינבי האהוב) ומעדניות שאפשר לרכוש בהן דגים מיובשים, מלחים מיוחדים מהרי הגעש, שוקולדים ושלל מוצרים איסלנדים מפתיעים.

15:00-15:30 קפה לסיום

בסוף הסיבוב, בדרך חזרה, הגעתי לבית קפה היפסטרי למדי שקולה את הפולים בעצמו ומגיש קפה מצויין ולצידו מאפים וסנדוויצ׳ים - Reykjavik Roasters. לבית הקפה יש שני סניפים, אני ישבתי בזה שברחוב KÁRASTÍGUR שנמצא ממש בדרך חזרה לתחנה המרכזית.

עוד עצירה שאפשר לעשות בדרך לאוטובוס היא בכנסיית הדלגרים המרהיבה, המתנשאת לגובה של כ-75 מטרים ומלווה אותך בכל מקום בעיר. יש אפשרות גם לעלות במעלית לראש הכנסייה ולצפות על רייקיאוויק כולה.

כנסיית הדלגרים (צילום: יעל קישיק)
כנסיית הדלגרים | צילום: יעל קישיק

A post shared by Reykjavík Roasters (@reykjavik_roasters) on

עוד כמה המלצות שאספתי אבל לא הספקתי:

יש בעיר בריכה חמה חינמית שמשקיפה על האוקייאנוס Nautholsvik Geothermal Beach. הבריכה פתוחה בימי שני, רביעי, שישי ושבת בשעות מוגבלות. שווה לבדוק באתר שהבריכה פתוחה לפני שהולכים, כי היא לא במרכז העיר. 

אם אתם מחפשים עוד אופציות קולינריות: קיבלתי המלצות חמות על קפה פריז, שנמצא ברחוב המרכזי ועל המסעדות Fishmarket , Bouro, Dill. העיר גם ידועה בנקניקיות שלה, כשהמומלצת מכולן היא ב- Baejarins Beztu Pylsur  ואם בא לכם דרינק שיכין אתכם לטיסה, גשו לבר Kaffibarinn.

רייקיאוויק (צילום: יעל קישיק)
רייקיאוויק | צילום: יעל קישיק

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש