למעלה ממאה הרוגים בשתית אלכוהול מזויף, הודו (צילום: חדשות 2)
לא לכולם מתאים להיחשף לעוני בהודו | צילום: חדשות 2

לא רק חיילים משוחררים שיוצאים לטיול תרמילאים, גם תיירים עשירים יכולים למצוא בהודו מענה לדרישותיהם הגבוהות, ובקרב הישראלים יש גם לא מעט כאלה. "למרות שהודו משדרת תרבות, אותנטיות, שווקים, ריחות, דוחק, צפיפות וקבצנים, היא מושכת אליה גם תיירים עשירים, אפילו מהאלפיון העליון, שמחפשים חוויה פנימית שתטלטל אותם. צריך להבין: טיול להודו עשוי לשנות חיים. זו חוויה שמעניקה לתייר העשיר עיניים חדשות על חייו בהמשך", מספר חיים שוסטר, מנכ"ל לייף טרוול מקבוצת איסתא.

נורית דובדבני, מומחית למזרח הרחוק מכרמל שירותי תיירות, אשר מתמחה בתפירה אישית של טיולים להודו, מסבירה כי הקסם של הודו עובד על כולם, גם על עשירי העולם: "יחד עם זאת הודו היא ארץ קשה, והחוויה אותנטית של הודו מצריכה כוחות נפש לא מבוטלים. לא כל אחד בנוי נפשית לבוא במגע עם העוני, הקבצנים והלכלוך, ולא כל אחד בנוי נפשית ללון בגסט האוס ב-5 דולר ללילה". הפתרון לאלו הוא לחוות את הודו בתנאי לוקסוס "דרך חלון זכוכית" - להיות שם אבל לא ממש להתערבב.

שוסטר מוסיף: "הקבוצה הזאת של תיירים עשירים שמבקשים להימנע מהדוחק, הסחי והצפיפות של הרחובות, רוצה 'לגעת לא לגעת' בהודו, או יותר נכון: לשמור על הגבולות שלה, ולגעת בהודו בתנאים הטובים שהיא מורגלת אליהם במערב". שוסטר ודובדבני מספרים שפתרונות יצירתיים קיימים לא מעט, והמחירים ממש לא מזכירים את מחירי הודו, אלא את בירות אירופה.

אשראם לעשירים ברישיקש
אשרם לעשירים. Parmarth nikatan ברישיקש

אשרם לעשירים: מדיטציה ביום, ג'קוזי בלילה

שוסטר: "מסיבות שונות, רבים מהתיירים העשירים מחפשים בהודו את החוויה הרוחנית ורוצים כחלק מן הטיול לחוות שהייה באשרם. יחד עם זאת, לומר 'אשרם מפואר' הוא בבחינת אוקסימורון, כיוון שחלק מן ההיבט הרוחני שהאשרם מקפל מונח בשמירה על פשטות בסיסית טובה. תנאי החיים באשרם, מטבע הדברים, אינם מפנקים, אבל גם לזה יש פתרונות שמאפשרים לתייר שמעוניין להתפנק ליהנות מכל העולמות.

הפרדה בין פעילות האשרם ובין תנאי הלינה: הכוונה היא לבית מלון יוקרתי שמאפשר לתייר העשיר רמת חיים גבוהה, כאשר במהלך היום התייר מגיע לאשרם לבצע את סדר היום המקובל שם, כמו הליכות מדיטטיביות, שירה, נשימות, יוגה, מדיטציה, תפילה ועוד. הדוגמה הקלאסית לסוג כזה של פתרון הוא האשרם 'שיבננדה' ברישיקש - התייר העשיר מפצל את השהייה, ולן במלון אננדה היוקרתי הסמוך במחיר של 700-3,000 דולר ללילה. הכניסה לאשרם אינה עולה כסף באופן רשמי אולם קיימת ציפייה שהתייר יתרום 30-50 דולר ליום.

אשרם עם תנאי לינה משופרים: האפשרות האחרת היא ללון באשרם שמציע תנאי לינה טובים יותר יחסית ללינה באשרמים הרגילים. מה זה בדיוק "תנאי לינה משופרים"? תנאים שדומים למה שמקובל באכסניית נוער או אכסניה בקיבוץ, קרי חדר עם מיטות נוער פשוטות, מקלחת ושירותים צמודים.

אשרם Parmarth nikatan ברישיקש: לינה ב-30 דולר ליום, כולל ארוחות.
מלון אננדה היוקרתי: 700-3,000 דולר ללילה.

קרון לוקסוס ברכבת בהודו (צילום: גלובס)
ארמון על גלגלים | צילום: גלובס
רכבות פאר: עשרות אלפי דולרים לשבוע, כולל ספא

שוסטר: "רוב הרכבות בהודו תהיינה לא נוחות, בלשון המעטה. עבור בני המעמד הגבוה, המחלקה הראשונה ברכבת הודית טיפוסית, תהיה המחלקה הכי נחותה של רכבת במזרח אירופה. על רקע הצורך הזה לספק פתרון תחבורה יוקרתי לעשירים, פועלות בהודו שלוש רכבות פאר שמהוות למעשה "בית מלון על גלגלים". רכבות פאר אלו מאפשרות לסייר בהודו בלי להתחכך עם הדוחק, הצפיפות, הזיעה והריחות. יש בהן תאי שינה פרטיים מפוארים עם מקלחות ושירותים צמודים, מיטות פאר עם מזרונים טובים, מזון גורמה, שפים, שירות חדרים, הרצאות מעניינות באולם הכינוסים (קרון בפני עצמו), ברים ושתייה חריפה חופשית. בחלקן יש גם סוויטות שינה מהודרות.

"ארמון על גלגלים" (palace on wheels): רכבת פאר שעושה סיבוב מעגלי - מתחילה בדלהי, עוברת לרג'אסטן, מסיימת בטאג' מאהאל ומשם חוזרת לדלהי. מחיר: 12,000 דולר לזוג לחדר ל-7 לילות.
גולדן צ'ריוט (golden charriot): רכבת יוקרה בדרום הודו, מתחילה בבנגלור ומסיימת בגואה. מחיר: 11,000 דולר לזוג ל-7 לילות.
רכבת המהרג'ה אקספרס: זוהי רכבת סופר מפוארת שפועלת ברג'סטאן ומציעה סוויטות עם פינוקים, קישוטים ועטורים בסגנון המהרג'ות. היא כוללת גם ספא, מגוון רחב של עיסויים, כלי אוכל מפוארים, שפים פרטיים ומזון גורמה. מסלולה מתחיל בדלהי, עובר לכיוון אגרה ומסיים ברג'סטאן. מחיר: 45,000 דולר לזוג ל-7 לילות.

מפגשים עם ידוענים: כמה עולה פגישה עם הדלאי למה?

שוסטר: "יש שלושה סוגי ידוענים שתיירים מסוג זה אוהבים לפגוש בהודו: הסלבריטאים הרוחניים (לא תאמיני כמה מהם מבקשים שנסדר להם פגישה עם הדלאי לאמה), שחקני בוליווד, ואמנים כמו ציירים, פסלים ותכשיטנים. המפגש הכי מבוקש הוא מפגש עם גורואים מפורסמים. מדובר בפגישה של שעה ולכאורה אין לה מחיר". למה תייר ישראלי שהוא גם איש עסקים עשיר צריך בכלל להיפגש עם גורו רוחני?

"זה כמו לשאול 'למה הם הולכים לרבנים': הם באים לקבל עצות, ברכות ותובנות שירחיבו את יריעת המחשבה שלהם, שהרי הגורו הוא איש רוח, שעושה את הדבר הכי הפוך ממה שהם עושים במישור העסקי".

אין תמונה
כולם רוצים פגישה איתו. הדלאי למה
מחיר: באופן רשמי המפגש עם איש הרוח הוא חינם, אבל קיימת ציפייה שאיש העסקים יתרום לקידום הפעילות שלו, כמו למשל להקים בי"ס לילדים טיבטים או לתת מלגות לנזירי זן. הציפייה היא להעניק בתום הפגישה סדר גודל של 5,000-30,000 דולר. אף אחד לא בודק כמה עמוק הם מכניסים את היד לכיס, אבל זה מה שמקובל, ומבחינת התייר עצם המפגש עם הגורו הוסיף ערך לטיול שלו בהודו.

עם מי הם רוצים להיפגש? עד לא מכבר מפגש מבוקש היה עם הסאי באבה: הילר, גורו, ואיש רוח שנפטר לפני שנה. היום, אחד הגורואים המבוקשים הוא שרי שרי ראווי שנקר (לא המוזיקאי), פיזיקאי, איש מדע ואיש רוח מבנגלור, שאליו עולים לרגל גם תיירים עשירים מישראל.

לתת מרגוע לנפש בתום טיול מטלטל: ריזורטים לעשירים

שוסטר: "תיירים שעוזבים את הודו נושמים לרווחה: החוויה התיירותית בהודו מאוד מעייפת, פיזית ונפשית, ועל כן רבים אוהבים לסיים בריזורט יוקרתי. ריזורט אינו בית מלון, אלא אתר עם כמה עשרות וילות הממוקמות בלב הטבע: בתוך גנים, ליד חוף, למרגלות הרים - כשהיעד מציע גם נופש ולא רק לינה. Leela בגואה היא ריזורט מפואר עם וילות יוקרה המפוזרות על החוף. בכל וילה יש שירותי בטלר, שף פרטי, בריכה פרטית וספא.

מחירים: 1,500-2,000 דולר ללילה לזוג.

הודו מבעד לחלון זכוכית: לינה על המים

דובדבני: "קרוזים על גבי ספינות עץ ובמבוק (Kettuvalloms) בין לגונות ותעלות מים מספקים גם הם את האפשרות לחוות את הודו כמו מבעד לחלון זכוכית". השיט בתעלות המים מאפשר לתצפת על חיי המקומיים ולראות את שדות האורז שלהם, מתוך בתי סירה יוקרתיים (Deluxe Houseboats) בנויים עץ ובמבוק אשר מציעים חדרי שינה מפוארים, מזון גורמה ושף פרטי שמבשל אוכל מקומי דרומי. שיט התעלות הזה אופייני לאזור קרלה (carella).

בית סירה בהודו
לראות את שדות האורז מתוך בתי סירה יוקרתיים
>> כמה עולה חופשה משפחתית באוגוסט?
>> בפייסבוק בא לי חופש כבר ביקרתם?