סינית מאחורי דוכן עמוס כל טוב (צילום: stock_xchng)
כשאתם טוחנים במבה, זה מה שקורה בצד השני של העולם | צילום: stock_xchng

האוכל החביב עלינו, כמו רוב הדברים החביבים עלינו, הוא פונקציה של תנאי גידול. כך למשל, לא צריך להיגעל מאנשים שמטגנים ג'וקים וזוללים אותם להנאתם. אחרי הכל, כשאנחנו נשנשנו שוקולד למריחה בגן וגבנ"צ בבית הספר, קיבתם של הסינים הצעירים נאלצה להתמודד עם צ'יוואוות ותיקנים. והיי, סביר להניח שגם סיני שיפגוש במאכל מערבי – נניח הגפילטע פיש של סבתא שלכם, יחשוב שאתם הדבר המגעיל ביותר עלי אדמות.
אז לא גדלתם בסין. טחנתם במבה במקום עקרבים, ואם תגיעו לבייג'ינג תהיו סתם תיירים עם עיניים משונות שמאוחר מדי לשנות את הטעם הקולינרי שלהם. אז בבקשה, קצת סובלנות כשאתם קוראים את רשימת המאכלים הסיניים הפופולאריים שהכנו. והמלצה קטנה – לא לפני האוכל.

סלט פיסות עור של חזיר

מרכיבים: כאמור, עור של חזיר.
איפה: בכל מסעדה ממוצעת בסין.
כדאי לדעת: המנה מוסווית בלוק של סלט תפוחי אדמה תמים – אז זהירות. אלה שנפלו בפח מספרים שבניגוד לסלט ערבי קצוץ דק דק - הוא לא מתאים לחיך הישראלי. מצד שני, הם שרדו בשביל לספר.
תחליף תוצרת בית: בייקון קריספי.

כפות רגליים של תרנגולת

מרכיבים: כפות רגליים של תרנגולת, אצבעות רגליים של תרנגולת, ציפורני רגליים של תרנגולות ורוטב סצ'ואני.
איפה: בקופסאות שימורים, במסעדות, בסופרים. חתיכת להיט העניין הזה.
כדאי לדעת: שיהיה ברור – יש שם ציפורניים. ולא ידוע לנו שתרנגולות סיניות עושות פדיקור.
תחליף תוצרת בית: לכסוס לבד.

"הנמר והדרקון מתגוששים בצלחת"

מרכיבים: בשר חתול (להלן – נמר) ובשר נחש (להלן – דרקון).
איפה: במסעדות המובחרות, בהזמנה מראש בלבד. בכל זאת, חתיכת כאב ראש לצוד את כל הדרקונים האלה.
כדאי לדעת: למרות שמה של המנה, אף אחד לא באמת מתכוון להגיש לכם דרקונים ונמרים. לא בגלל שהסינים הם עם הומאני במיוחד, אלא בגלל שזה פשוט יקר (נמרים) ודמיוני (דרקונים) מדי. במקום זה תקבלו נחש וחתול כאמור. מרגישים יותר טוב?
תחליף תוצרת בית: השווארמה של שמחה.

אישה סינית אוכלת (צילום: istockphoto)
היא נראית כל כך תמימה וחמודה, אבל האמת היא שהיא אוכלת חתול מאודה | צילום: istockphoto
במבוק

מרכיבים: לא עץ, במבוק. הדברים האלה שאנחנו עושים מהם כיסאות גן.
איפה: נצרי הבמבוק משולבים בהרבה תבשילים סיניים, בעיקר בדרום המדינה.
כדאי לדעת: זה טעים. ואפילו לא צריך להרוג אף אחד בשביל זה.
תחליף תוצרת בית: השאילו מהגינה של השכן את הכורסא המרוטה. שבו עליה ותחשבו כמה מעולה היה אם הייתם עכשיו בסין.

אפרוחים מטוגנים

מרכיבים: הנכדים של התרנגולות מסעיף 2.
איפה: לא בכל מקום במדינת הענק הזאת תוכלו להשיג אפרוח מטוגן, אבל דווקא בשוק האוכל של בייג'ינג כן. אם כבר הגעתם ואין לכם טיפת הומאניות בדם/מעולם לא גידלתם אוגרים/צמחונים עושים לכם פריחה - שווה לבדוק את זה.
כדאי לדעת: אנחנו לא רוצים לנג'ס, אבל הם גם חמודים, וגם אין להם כמעט בשר. תעשו את החשבון.
תחליף תוצרת בית: שיפודי פרגית ממש ממש צעירה.

פודל (צילום: stock_xchng)
אצלם על הצלחת, אצלנו דווקא בכנסת | צילום: stock_xchng
בשר כלב מוקפץ

מרכיבים: פקינז, לברדור, רועה גרמני – כמעט כל מה שמכשכש בזנב ונובח.
איפה: בעיקר בדרום המדינה, הפריפריה של סין. אל תחשבו שבכל מסעדה בייג'ינית ממוצעת תקבלו את רקסי על צלחת.
כדאי לדעת: אפילו הסינים מתחילים להסתכל עקום על מי שאוכל את זה.
תחליף תוצרת בית: עוף במסעדה גרועה.

מרק אצות וחסה

מרכיבים: מן הצומח (חסה, למשל) וגם מן החי-צומח (אצות, למשל).
איפה: בכל מקום במדינה.
כדאי לדעת: במונחים מקומיים זאת מנה שנחשבת פושטית. מצד שני, בשר של חתול נחשב משהו-משהו, אז אולי עדיף שתאמצו סטנדרטים משלכם.
תחליף תוצרת בית: תלשו כמה עלי גינה רעננים, קלפו את הירוקת של הסושי, קצצו, ערבבו, הרתיחו במים, ועשו טובה - אל תאכלו את זה.

ג'וקים, גמלי שלמה, זחלים, דבורים

מרכיבים: אתם דורכים עליהם ממש עכשיו.
איפה: בשוק של בייג'ין, בשווקים בכלל, בדרך כלל על מקל או בתוך שקית נשנוש. מדובר בסוג של הוט-דוג מקומי. בדרום סין תוכלו ליהנות גם ממנה מפוארת של דבורים צעירות בשם baby bee.
כדאי לדעת: מגיע קומפלט עם מחושים. ל-baby bee יש טעם של ביסלי קראנצ'י ומתובל עם הרבה חריף, מתאים קומפלט לחיך הים תיכוני.
תחליף תוצרת בית: עכבישים מגומי.

מרק צב

מרכיבים: צב, מים, תבלינים.
איפה: רק במסעדות פאר, אחרי שהזמנתם מראש. ואגב, תצטרכו להיפרד מלא מעט יואנים כדי שצב – לפעמים שלם – יצוף לכם במרק.
כדאי לדעת: מרק הצבים, שקיסרי סין נהגו לשאוב בהנאה, נחשב סגולה לאריכות ימים. אבל אפשר לומר את אותו הדבר על הקבר של הבאבא סאלי, ואפילו לא צריך לאכול את בץ בשביל זה.
תחליף תוצרת בית: ליאונרדו (מנהיג הצבים), דונטלו (אוהב להמציא תכסיסים), רפאל (מצחיק אבל חוצפן), מיכאלאנג'לו (הוא רקדן).

עקרב כתום (צילום: stock_xchng)
אם אין לכם כסף לדרקון תסתפקו בעקרב | צילום: stock_xchng
עקרבים מטוגנים

מרכיבים: עקרבים, שמן עמוק.
איפה: בשווקים, ברחוב, על מקל – חמישה חומים קטנים או אחד שחור גדול.
כדאי לדעת: לא רק שהוציאו מהם את הארס, הם אפילו טובים לבריאות, לפחות על פי הרפואה הסינית. מצד שני, אומרים שקלקול קיבה זה לא כזה בריא לבריאות. אז תשתדלו להכיר את הגבולות שלכם.
תחליף תוצרת בית: גבר במזל עקרב.

אם אתם מעדיפים למות במקום לאכול עקרב

מי שלא מעוניין להסתכן אבל גם לא לצום, מוטב שיפנה אל האפיק הסולידי: פירות מסוכרים (או עגבניית שרי מסוכרת) אם בא לכם משהו על מקל, אורז פשוט אם בא לכם משהו משביע, נודלס במרק (וגם סתם מוקפץ), עשרות סוגי ירקות ולפחות 20 סוגי פטריות יער משובחות. יש מאכלים סבירים שכאלה בכל מקום, וכנראה שהגוף שלכם – ומספר לא מבוטל של חיות – יודו לכם.

>> תחזירו לעצמכם את התיאבון עם 10 הסוויטות הכי מפוארות בעולם