חודש הרמדאן התחיל לפני שלושה, ובניגוד לשנים קודמות, השנה מרבית המדינות המוסלמיות יצאו ממפת התיירות של הישראלים. כך, ביעדים כמו מצרים, לרבות סיני, טורקיה, ירדן, האיים המלדיביים, מרוקו (למרות שיש ישראלים שחזרו ליעד), אין כמעט תיירים מהארץ.
יחד עם זאת, נשארו עדיין כמה יעדים מוסלמים שניתן להגיע אליהם בטיסה ישירה, למשל, אוזבקיסטן, בקרוב יחזרו הטיסות לאזרבייג'ן, אך מעל כולם נמצאת איחוד האמירויות הערביות, כשלא מעט טיסות ביום יוצאות לדובאי ואבו-דאבי. המל"ל אומנם מציין שאזהרת המסע למדינה היא ברמה 3 (איום בינוני), אך לא מעט ישראלים מטיילים בה בימים אלה, ומי שגר בה מציין שהיא בטוחה מאוד ושאין חשש להגיע: "יותר רגוע כאן לישראלים לעומת מה שקורה באירופה".
רגע לפני שהחום הכבד מתחיל ביעד האהוב, אם גם אתם מתכננים להגיע בחודש הקרוב, מומלץ לשים לב למספר שינויים במדינה בכלל, ובדובאי בפרט, ולכמה כללי התנהגות מיוחדים שמצופים מהתיירים שמטיילים בזמן הרמדאן. דבר ראשון, חשוב לציין שהמדינה פתוחה, כולל מסעדות, ומקבלת תיירים, אך יש אטרקציות שפועלות במתכונת מצומצמת יותר.
"הצום לא ישפיע על התיירים הלא מוסלמים המגיעים לדובאי, כי המקומיים לרוב לא ינסו לפגוע להם באווירת הנופש והחופשה שלהם במדינה, אבל יש להתנהג בהתאם ולכבד את המקומיים", אומר המדריך הוותיק אביגדור אורגד. בתוך כך, מצופה מהתיירים לא להסתובב עם אוכל ברחוב ולא להסתובב בלבוש לא צנוע מחוץ לאזור של חופי הים. ההנחיות ההלו תקופות לאורך כל היון, אך בעיקר בשעות היום.
בשנים עברו, לא מעט ישראלים שנחתו בדובאי במהלך חודש הרמדאן, כלל לא ידעו שמדובר בתקופה מיוחדת ורגישה יותר, ורבים ציינו שזה גרם להם לאכזבה כי בכל מקום אמרו להם להתנהג יותר באיפוק. "הגעתי למסקנה שזה לא משתלם גם מבחינת האווירה ואני שוקל למכור את החבילה אפילו בהפסד או לבטל", אמר בעבר אורי.
בנוסף לזאת, חשוב לציין שהשנה כאמור חודש הרמדאן הוא רגיש יותר משנים עבורו. בלא מעט מדינות באירופה למשל העלו את הכוננות מחשש להתגברות ההסלמה על רקע המלחמה בעזה.