לצלוח את האוורסט: למקצוענים
הכירו את הטראק שצולח את האוורסט - ההר הגבוה בעולם. באוורסט ישנן 14 פסגות המחכות בקוצר רוח לעקבות רגליכם. אמנם הפסגות הגבוהות (מעל ל–8,000 מטר גובה) מתאימות רק למטיבי הלכת המקצוענים והמשוגעים שביניכם, אבל עד שתהיו כאלה, תוכלו להסתפק בהגעה למחנה הבסיס של האוורסט, שממנו יוצאים לדרך.
לטראק יצאנו: היציאה לטראק המהולל הזה היא מקטמנדו שבנפאל. ניתן לקחת אוטובוס לכפר בשם ג'ירי, משם יוצאים להליכה קשה של שבוע עד לנקודה שבה אפשר להתחיל באופן רשמי בטראק לעבר הפסגה. אפשרות נוספת היא לקחת טיסה לכפר לוקלה, ומשם לצאת לטראק. הטיסה חוסכת מהמאמץ הפיזי, אבל יש כאלה שיטענו דווקא כי שבוע "ההכנה" לטראק עזר להם להתרגל לתנאים (כמו האוויר הדליל והפיזיות) ולצלוח את הפסגה ביתר שאת.
משך הטראק: הטראק הזה ייקח לכם בין 10 ל-30 יום, תלוי באיזה קצב אתם הולכים, כמה עצירות אתם עושים, כמה פסגות אתם צולחים וכמה בנגיי (משחה לשרירים) הבאתם. מומלץ להצטייד היטב, האוורסט הוא ללא ספק אחד הטראקים הפיזיים הקשים ביותר.
מתי: כדאי לצאת לטראק בחודשים אוקטובר ונובמבר, אבל באופן עקרוני העונה היא מאוקטובר למאי.
רמת קושי: למקצוענים בלבד.
לינה: ישנן אכסניות לאורך המסלול, כולן מצויות בכפרים שבדרך.
מילפורד: ניו זילנד לפנים
הטראק הבא מגיע אלינו מניו זילנד, שחוץ מהוביטים, שרי טבעות וגלים טובים מביאה לנו גם כמה מסלולי טיול מדהימים. מילפורד נחשב לאחד הטראקים היפים ביותר במדינה, ואולי גם בעולם כולו. במהלך ההליכה עוברים דרך פסגות, אגמים, יערות גשם ומפלים ששובים את הלב.
לטראק יצאנו: מילפורד ממוקם בפארק פיורדלנד, היציאה היא מטה אנאו והסיום הוא במיצר הים במילפורד סאונד.
משך הטראק: ארבעה ימים בקצב רגוע.
מתי: בין אוקטובר לאפריל.
רמת קושי: כמו שהוא מרהיב, הטראק הזה גם לא קל, במיוחד בתקופה הגשומה בשנה, בה לעיתים המסלולים הרגליים אינם אפשריים (ובניו זילנד לעיתים גשום גם בקיץ, קחו זאת לתשומת ליבכם לפני המסע). אבל הנוף שנגלה מגובה השיא (1,073 מטר) שווה את המאמץ, ומי שמגיע לשם לא מצטער על כך שלא נשאר עוד יום בחדר הנעים במלון בוולינגטון. בקיצור - לספורטיביים שביננו.
לינה: בבקתות מסודרות לאורך הטראק.
חשוב לדעת: יש להזמין מקום באתר מראש.
הפיינה בצ'ילה: אתלטיקה לא קלה
הטראק הבא הוא חוויה ספורטיבית אמיתית. 96 קילומטר של אתגרים, שמטפטפים לטראקיסט לא מעט רגעי אושר במהלך הדרך הארוכה - בטח ובטח גם בסופה. הטראק נמצא בפארק הלאומי טורס דל פיינה בצ'ילה וכמה שהוא ספורטיבי, הוא גם תאווה לעיניים, כלומר: נוף מדהים המכיל סלעי גרניט אדומים-ורודים, אגמים כחולים, קרחונים מעוצבים ועוד טבע מדהים ביופיו.
לטראק יצאנו: ההגעה לפארק היא באוטובוס מפורטו נאטלס שנמצאת במרחק של 145 קילומטר.
משך הטראק: יש מספר מסלולים בפארק - החל ממסלולים של כמה שעות (לא לשם כך התכנסנו) ועד שמונה ימים. ואמוס.
מתי: העונה הטובה לטייל בו היא בקיץ, אבל יש לשים לב לתנאי מזג האוויר כי גם אז יכול לרדת גשם.
רמת קושי: בינונית - אתגר פיזי, אך אפשרי.
לינה: במחנות לינה נוחים לאורך הטראק.
מאצ'ו פיצ'ו: לא רק אתר תיירותי
הדרך אל המאצ'ו פיצ'ו בפרו היא אולי המוכרת ביותר מבין רשימת הטראקים, אך תאמינו או לא - היא מכילה בתוכה כמה הפתעות. הנופים הנגלים לעין בדרך אל העיר האבודה (נצר לשבט האינקה, ששגשג לפני שנים רבות) שובים את העיניים, וללא ספק שווים את המאמץ הכרוך.
בדרך אל היעד עוברים בהרים מושלגים, במפלים, ביערות גשם ועוד נופים מדהימים, ואם נהיה יומרניים, שיא הטראק (העיר האבודה של האינקה) מגיע בסופו - אז לא להפסיק לצעוד.
לטראק יצאנו: לוקחים רכבת מקוסקו ויורדים בקילומטר ה-88, שם מתחיל הטראק.
משך הטראק: הטראק נמשך ארבעה ימים בקצב רגוע. אפשר גם ביומיים, אבל מומלץ ללכת ברוגע, ולספוג את הנופים והאווירה.
מתי: התקופה המומלצת היא בין יוני לספטמבר – התקופה היבשה.
רמת קושי: קשה, אך במידה.
לינה: יש מספר מסלולים בטראק, כשבחלקם ישנים באוהלים ובחלקם בעיירות הצדדיות, חשוב להחליט לפני שיוצאים איפה בוחרים לישון.
מומלץ: לנסוע עם חברה מסודרת שתארגן בשבילכם את הלינה, המזון והמסלולים, ובנוסף עדיף להירשם מראש, בגלל שקיימת מכסת מטיילים השיכולים להיכנס לאזור.
מנאלי: הודו בקצב מהיר
גם הודו מביאה לנו טראקים איכותיים, ולהבדיל ממקומות אחרים במדינה שנכבשו ע"י הישראלים ומציעים למטייל להיכנס לזמן וקצב שונים מהעולם, הם נחשבים לאיכותיים לא פחות משאר המדינות.
הטראק הבא מצריך כושר גופני, והוא קשה פיזית בחלקיו השונים. המסלול הוא בין מנאלי ללה (או הפוך מלה למנאלי) והוא עובר על פני נופים רבים ומדהימים שמביאים לנו הרי ההימלאיה. הטראק עובר על פני עמקים, כפרים, מנזרים, צוקים, נהרות והכל שילוב של צבעים טבעיים ששובים לבבות.
לטראק יצאנו: היציאה היא מדארצ'ה (מנאלי) או מלמיורו (לה) - תלוי באיזה כיוון מחליטים לעשות אותו. התקופה המומלצת לצעוד שם היא בין אוגוסט לספטמבר.
משך הטראק: 20 יום.
מתי: מומלץ לצאת לטראק בין יוני לספטמבר.
רמת קושי: מאמץ רב, ללא ספק.
לינה: באוהלים במקומות המיועדים לקמפינג.
חשוב לדעת: לא לשכוח להביא בגדים חמים לערב, גרביים רזרביות להחלפה (מיידית), מקלות הליכה, שקיות חימום, שק שינה משובח וכמובן - אוהל.
מון בלאן: אירופה משיבה מלחמה
המון בלאן קרוי על שמה של הפסגה הגבוהה ביותר ברכס ההרים שבין צרפת, שוויץ ואיטליה - האלפים. המסלול עובר דרך יערות, אגמים, והרים מושלגים. אורכו של המסלול הוא 170 קילומטר ומדובר בהליכה לא קשה.
לטראק יצאנו: יוצאים משאמוני בצרפת ומסיימים בשאמוני.
משך הטראק: כמה מסלולים שונים – יש כאלה של כמה שעות הכוללים הליכה בין עיירות כדי לספוג תרבות מקומית, ויש כאלה שאורכים ימים לא מעטים (בין 10 ל- 13 יום) של הליכה רגועה ונעימה, המתחילה באיזור שאמוני בצרפת וגם מסתיימת בו.
מתי: הזמן המומלץ להגעה הוא אמצע ספטמבר, ותוכלו גם לצלם "יורוטראק" על הדרך.
רמת קושי: אפשרי לכולם – ושוב, ניתן גם לבחור לאיזה מסלול לצאת.
לינה: באכסניות בכפרים הצדדיים.
סובב אנאפורנה: אוויר הרים נפאלי
נפאל היא ללא ספק מדינת הטראקים האולטימטיבית. עצם העובדה כי הנפאלים המקומיים מכירים במשאב הטבעי (ההרים שמושכים תיירים רבים) כערך כלכלי, הפכה את נפאל למדינת תיירות קלאסית, שעושה הכל למען התיירים – המפרנסים העיקריים שלה.
משאת הנפש של המטייל בנפאל הוא ללא ספק האוורסט. אבל לפני שנעבור אותו, נצטרך להתאמן בגובה נמוך יותר. זו הסיבה בגללה, מלבד גם הנופים המדהימים כמובן, האנאפורנה נחשב לטראק פופולארי מאוד עבור מטיילים מכל הסוגים, ולנקודה מרכזית במסעם במזרח. בעבר היה ניתן לצלוח אותו רק בהליכה רגלית קשה, אך עתה הוא פתוח גם לכלי רכב.
אולם תחבורה או לא, הנופים נשארו אותו דבר, והם מרהיבים. מצד אחד עמקים ירוקים ונהרות, ומהצד השני מדבריות, מפה מקדשים ומשם שלל חיות. בנוסף, כמו הקלישאה הידועה - תיהנו מאוויר הרים צלול כיין.
לטראק יצאנו: נקודת ההתחלה היא בדומרה (כשבעים קילומטר מהעיר פוקרה). אפשר גם לעשות חצי טראק, כלומר רק את חלק הירידה של האנאפורנה, טראק לכשעצמו שקיבל את השם: הג'ומסום.
משך הטראק: 16-30 יום – תלוי במסלול שבוחרים.
מתי: אוקטובר עד דצמבר ואמצע מרץ עד מאי.
רמת קושי: הטראק לא פשוט, אך עדיין - אפשר לבחור את הקצב ואת סוג המסלול. יש סובב אנפורנה שלם שאורך כמעט חודש, כאמור, וכולל את העליות והירידות. ואפשר גם לקחת את הג'ומסום שכולל רק את הירידות, ואז מגיעים באמצעות מטוס לאמצע המסלול של סובב אנאפורנה ומתחילים את הטראק.
לינה: בבתי ההארחה, או פשוט בחדרים של משפחות בכפרים הצדדיים.
מומלץ: לקחת אתכם סבל ולא לשכוח כיסוי גשם.
חשוב לדעת: לפני שיוצאים יש לקבל אשרת כניסה לשמורה.
אוברלנד: בואו לטזמניה
גם יבשת אוסטרליה נמצאית בתמונה העולמית של הטראקים והיא בין המובילות. טראק האוברלנד הוא בן 80 קילומטר, ועובר בהר קריידל ופארק הלאומי סנט קלייר בטזמניה. הוא נחשב לאחד מהטראקים הטובים ביותר ביבשת, ובמהלכו עוברים דרך פסגות מושלגות, עמקים יפהפיים, אגמים, קרחונים ומפלים, או בקיצור: בכל מה שהטבע יכול להציע לטראקיסט.
לטראק יצאנו: היציאה היא ממרגלות ההר.
משך הטראק: בין שישה לשמונה ימים.
מתי: הזמן המומלץ לטייל הוא בין מאי לאוקטובר.
רמת קושי: קשה, מאמץ פיזי ברור.
לינה: בקתות לאורך הדרך.
קיריניאגה: מקיפים את ההר
הקיריאנגה שבקניה הוא הר געש כבוי, המתנשא לגובה של 5,199 מטר של טבע טהור. ישנם מספר טראקים שונים ומגוונים הסובבים את ההר הזה, כשהמומלץ שבהם הוא ההיקפי. הסיבה למספר המסלולים הרב הוא הקושי הטמון בצליחת הפסגה, ורבים הם המסלולים שלא מגיעים אליה, אך מגיעים קרוב.
הנוף שנראה מכל עבר ומכל מסלול הוא שילוב בין יבשת אפריקה המדברית לבין יערות גשם צוננים, וכן יערות במבוק, אחו אלפיני, אגמים, הרים, קרחונים ועוד הפתעות קסומות. כמו כן, תזכו לראות חיות בר כמו תאו.
לטראק יצאנו: היציאה היא ממרגלות ההר שבקניה. ניתן להגיע לשמורה עצמאית, או להזמין סיור מאורגן שמתאסף לרוב בניירובי – הרבה מטיילים העידו על כך שיותר נח לעשות את הטראק עם מדריך.
משך המסלול ההיקפי: ארבעה ימים בניחותא.
מתי: דצמבר – פברואר, יוני – ספטמבר.
רמת קושי: בינונית.
לינה: בקתות ומחנות מסודרים לאורך המסלול.
מומלץ: סיור מאורגן + מדריך.
קלימנג'רו: לחקור את אפריקה
הקלימנג'רו הוא ההר הגבוה ביותר באפריקה. פסגתו המושלגת נוגעת בעננים ושיפוליו מתחברים בטבעיות עם הצחיחות האפריקאית המוכרת ויוצרים מראה נהדר. כבר שנים שאפריקה צועקת לעברינו "אני כאן, בואו להכיר אותי" - ואין כמו טראק טוב כדי ליצור חברויות חדשות. אז למה אתם מחכים?
לטראק יצאנו: היציאה היא ממרגלות ההר.
משך הטראק: 10-12 יום.
מתי: סתיו ואביב. בחורף גשום ובקיץ חום אימים.
רמת קושי: מאמץ פיסי במיטבו.
לינה: בקתות ובתי עץ שונים מפוזרים לאורך כל הדרך לפסגה.