אנשים מחפשים כל החיים את נוסחת הקסם: איך להתעשר מבלי לעבוד קשה מדי, איך לרזות מבלי לעשות ספורט, איך לנפוש בחו"ל מבלי לקרוע את הכיס. אני, כשלעצמי, מתרכזת בעיקר בניסיון לפיצוח החידה השלישית: בטוח שיש דרך לנצח את השיטה, הרי זה הכל עניין של שוק, של היצע וביקוש. אין לי ספק שיש בעולם מקומות קסומים ונפלאים שהתייר הישראלי עוד לא גילה, ולכן אפשר לעשות בהם חיים משוגעים בכלום כסף. כל מה שצריך זה למצוא את המקומות האלה.

אלא שגם פה אין באמת נוסחות קסם ואין קיצורי דרך. חופשה בחו"ל תעלה תמיד, בסופו של דבר, כמו חופשה בחו"ל – אבל היא כן יכולה להיות חופשה זולה בחו"ל. אם אתם אוהבי מציאות כמוני, תתרגשו מאוד לשמוע את התגלית המדהימה שחשפתי: אפשר לעשות את יוון בזול, ממש בזול.

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
חבל אברטניה. תיארתם לעצמם שיש נופים כאלה ביוון? | צילום: אדי גרלד

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
כפרים מרוחקים וטבע פראי | צילום: אדי גרלד

לא מדובר בדיל במחיר רצפה למלון הכל כלול, כזה שאוכלים בו כל היום ורובצים על שפת הבריכה. מדובר בטיול שיכול לשלב טרקים, חופשה מפנקת, נופים, טבע ואתגר. גם חופשה משפחתית מעולה יכולה בקלות להירקם פה. הכירו את יוון הפנימית, זו שאין בה שמש קופחת וים כחול אבל הציזיקי בה הוא אותו הציזיקי: חבל אברטניה שברכס הרי הפינדוס.

עוד ב-mako חופש:

סוף שבוע רגוע: מתחמי נופש פנויים
נחשים בחזייה ועוד 8 דברים הזויים שנתפסו בדרך למטוס
הצצה לווילות הנופש היקרות בעולם

כפרים נסתרים בין ההרים

שדרת ההרים הנישאים במרכזה של יוון הפכה בימי האימפריה העות'מאנית למקום מפלט של אזרחי יוון, שכרעו תחת עול הכיבוש העות'מאני הלוחץ. בניסיון לחמוק מהמיסים הגבוהים וההתעמרות הקבועה של השליטים, טפטפה אט-אט התיישבות יוונית אל ההרים הגבוהים והבלתי עבירים, עד שבאזור נוסדה מעין מדינה יוונית קטנה ועצמאית. המשפחות הבודדות התלכדו הפכו לכפרים, שבאופן מתמיה קיבלו שמות חמודים כמו "חמאה", "טעים", "חיבוק", "בוץ" ו"גבות". הכפרים נסתרים בין ההרים, והדרכים המובילות אליהם וביניהם מפותלות והכבישים טעוני שיפור. אבל זה בדיוק חלק מהקסם.

חלק מהכפרים האלה נראים כאילו רגל תייר לא דרכה בהם מעולם. בשבילי זהו יתרון. באחרים יש טברנות משפחתיות מקסימות המגישות אוכל נפלא, בתי הארחה קטנים ולעתים גם חנויות עם מזכרות תיירים. רוב השנה, פרט לעונת סקי קצרה ולסופי שבוע או חגים יווניים, ריק כאן. המחירים בהתאם (כלומר, נמוכים, בוודאי אם מתייחסים לתמורה שתקבלו).

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
בדרך כלל ריק כאן. כפר בחבל אברטניה | צילום: אדי גרלד

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
נסיעה אתגרית בשלג | צילום: אדי גרלד

העיר קפרניסי, בירת המחוז, היא לא עיר במובן הרגיל של המילה – אל תחפשו שם רחובות שופינג שוקקים או רחובות באופן כללי. זוהי עיר הבנויה במדרון תלול, מרביתה שכונות מגורים שלא ממש ברור איפה כל האנשים שחיים בהן (הרחובות כמעט תמיד ריקים). הנוף מרהיב, במיוחד בחורף – כאשר פסגות ההרים מסביב מושלגות. בקפרניסי פועל אתר סקי קטן, ויש בה מספר מלונות.

בשנים האחרונות עודדה ממשלת יוון את הצעירים, שסיימו זה עתה את לימודיהם בפקולטה המקומית ליערנות, להישאר בחבל הארץ המזדקן ולפתוח בו יזמויות תיירויות. חלקם עשו זאת, והם אכן חתומים על כמה מהמקומות המגניבים והמיוחדים שבסביבה. השתכנות בעיר או באחד מהכפרים הסמוכים בה למספר לילות יכולה להפוך לטיול אחר, מקורי ומלא באווירה. אפשר לטייל בסביבה ברכב, בג'יפ או ברגל. אפשר סתם לנוח מול הנוף. בקיץ נעים כאן, בסתיו הצבעים מטריפים ובחורף השלג יפה והאח מבוערת. זה יכול להיות בפורום משפחתי, זוגי רומנטי או של חבר'ה; כך או כך, הרי הפינדוס מחכים לכם שתגלו אותם.

ג'יפים ומעשיות

אפשרות נהדרת נוספת היא טיול ג'יפים עם חברת טריפולוג'י, המוציאה טיולי ג'יפים של 5-8 ימים לאזורים הנפלאים והפחות מוכרים של יוון וביניהם רכס הרי הפינדוס. יזהר גמליאלי, הבעלים והמדריך, מפליא בסיפורים מרתקים על ההיסטוריה, המיתולוגיה וההוויה העכשווית היוונית, מפריח חיים בכל כפר והופך את ההיכרות עם האזור לאישית ומרתקת. ההרפתקנים ייהנו מנסיעה בדרכים לא דרכים, מעבר מעל נהרות זורמים וחילוץ מהתחפרות בשלג (בעונה), האחרים ייהנו מנוף נהדר, צ'ופרים מפנקים לכל אורך הדרך, סיפורים, אווירה ושלווה. מומלץ. 980 אירו ל-5 ימים, בתנאי חצי פנסיון.

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
ולפעמים גם חילוץ | צילום: אדי גרלד

יזהר מטריפולוג'י תרם לנו כמה המלצות למקומות מיוחדים באזור אברטניה:

מלון מונטנה

מלון מפנק ברמת חמישה כוכבים היושב על צלע ההר ומשקיף אל העיר ואל ההרים. החדרים נעימים ומרווחים, השירות אדיב ויש אפילו בריכה.

מלון מונטנה בעיר קפרניסי (צילום: אתר המלון)
מלון מונטנה | צילום: אתר המלון

הפינה של לינה

מלון משפחתי פשוט ומקסים אותו מנהלת לינה, שמבשלת מדהים ונותנת תחושה של בית. המלון נמצא בכפר היפה איוס ניקולאוס, במרחק של 5 דקות מקרפניסי. החדרים קטנים ויפים והאווירה ללא תחרות.
שלושה לילות במרץ לזוג, לפי אתר בוקינג: 752 שקלים

מלון לינה בחבל אברטניה (צילום: tripadvisor.co.il)
המקום של לינה | צילום: tripadvisor.co.il

מלון בוטיק אנרדה

מלון רומנטי פורטה הממוקם בכפר מגאלו כוריו השקט. החדרים יפהפיים, המיקום נדיר בכפר המקסים, השירות טוב והגינה נהדרת.
שלושה לילות במרץ לזוג, לפי אתר המלון: 1,245 שקלים

מלון בוטיק אנרדה (צילום: אתר המלון)
מלון בוטיק אנרדה | צילום: אתר המלון

קרבליס

בית קפה מקסים ועדכני במגלו כוריו. חלונות ענק משקיפים אל ההרים, הקפה טוב ויש קינוח מסורתי טעים ונעים. בזמן שאני ישבתי שם התנגן ברקע שיר של אסף אבידן.

בר הסינמה

פאב הממוקם במרחק שתי דקות הליכה מעל כיכר העיר קפרניסי. יש מרפסת דק חיצונית מגניבה לקיץ ובר מושקע בפנים לימי החורף הקרים. מקום נהדר לדרינק, לריקודים ולביצוע על גלידה וסנאקס.

חבל אברטניה (צילום: אדי גרלד)
ברים עליזים | צילום: אדי גרלד

הסלון

במרחק 5 דקות מקרפניסי נמצאת חוות סוסים ובתוכה מבנה מקסים מעץ, המשמש כבית קפה ובר. נפלא לשבת על הדקים בחוץ מול הגינה הענקית והסוסים, קירות הטיפוס והמשחקים לילדים. בתפריט טוסטים, גלידות, משקאות קרים וחמים. בערב המקום הופך לבר מגניב.

בית הקפה של אלקוס

בית קפה בפלטיאה של הכפר מגאלו כוריו, המגיש מאפה ייחודי הידוע בכל הסביבה: הגלקטובוריקו של אלקוס. זוהי עוגת סולת טעימה שבאה מצוין עם הקפה; בכל מקרה, נעים וחוויתי לשבת שם תחת עץ הדולב ולשתות תה הרים.

 *הכתבת היתה אורחת של חברת טריפולוג'י