כבר מעל 40 ימים שברחבי הארץ בתי המלון מלאים במפונים מהצפון והדרום וככל שהזמן עובר נראה שהבלאי והנזק רק הולך ועולה ואיתם גם התלונות של העובדים. בבתי המלון השונים מציינים שהם ערוכים לרוב לארח משפחות וזוגות לסוף שבוע, והעובדה שנשארים כאן לזמן ארוך גורמת לנזקים להיות גדולים מהרגיל. 

כך למשל, עובד ניקיון באחד מבתי המלון באילת מציין שחלקם לא מנקים את הצואה והשתן של הכלבים מהמסדרון. "כל יום אנחנו אוספים ערמות של קקי של כלבים שהאורחים לא טרחו לאסוף אחריהם מהמסדרונות או מהמרפסות. הכלבים משתינים והבעלים שלהם לא מנקים אחריהם. זה לא כולם אבל עדיין זה יוצר כתם. זו תחושה לא נעימה".

> כך נראים חיי המפונים באילת

בכמה מקרים היו אירועים חריגים שאורחים אף התעמתו עם קציני ביטחון ומאבטחים שהעירו להם הערות בנוגע להתנהגות שלהם בבריכות ובלובי או לגבי צעקות ואי שמירה על השקט. "אין כמעט יום שאין אירועים בבריכה בין צעירים שעושים מסיבות, מרעישים ושותים אלכוהול", חשף קצין ביטחון. "אנחנו יכולים להבין שהם רוצים לפרוק מתח, חרדות ועצבים, אבל לא על חשבון העובדים שלנו. אפשר לעשות מסיבות שקטות, אפשר ליהנות בלי להתעמת עם מאבטחים".

עין בוקק (צילום: Yuri Turkov, shutterstock)
בתי מלון בים המלח. אילוסטרציה | צילום: Yuri Turkov, shutterstock

במקרה אחר, סו-שף שאיחר להגיש ארוחות בגלל לחץ במטבח וכמות אורחים לא שגרתית, קיבל צעקות וקללות מחלק קטן מהאורחים. "איימו עליי בגלל שאיחרנו להגיש את ארוחת הערב במשהו כמו חמש דקות", סיפר הסו-שף למקורביו. "העובדים במטבח קורעים את התחת וזה היחס שאנחנו מקבלים!? ממש לא נעים. זה אפילו מעליב".

עובדי תחזוקה מספרים על מיטות וכיסאות שבורים שהם מוצאים מידי בוקר. "להערכתי בכל בית מלון שיש בו מפונים ששוהים לזמן ארוך הנזק יכול להגיע למיליוני שקלים. מדובר על נזקים בחדרים, למכשירי טלוויזיה, ומנורות לילה, וילונות, שיפוץ וצבע לקירות, מגבות, סדינים, שמיכות ועוד", העריך בכיר באחד מבתי מלון בארץ. ב. המדינה לא תפצה אותנו על זה".