אישה בשנות החמישים לחייה שעבדה כחדרנית בבית מלון בים המלח ונפלה בעת שטיפסה על אסלה כדי לתלות וילונות בחדרי האורחים, תפוצה בסכום של 170 אלף שקלים לאחר מאבק משפטי ממושך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנת 2005, במהלך עבודתה של התובעת בבית המלון כחדרנית, היא נדרשה על ידי מעסיקיה לתלות את הווילונות באמבטיה של אחד מחדרי בית המלון. אך היות שאת וילונות האמבטיה היה על החדרנית לתלות על קורה שהייתה מותקנת בצמוד לתקרה בגובה של כ-2.5 מטרים, ובהיעדר אמצעי טיפוס אחר, היא נאצלה לעלות על דפנות האמבטיה כדי להגיע לקורה ולמלא את המשימה שהוטלה עליה.
תוך כדי שהתובעת עלתה על דפנת האמבטיה היא החליקה ממנה, נפלה ונחבטה בגופה מאסלת השירותים שהייתה סמוכה לאמבטיה ונחבלה במיוחד בגבה ובאגן. לאחר האירוע נקבעו לה 10% נכות בביטוח לאומי. כתוצאה מהתאונה, סבלה התובעת ותסבול לצמיתות מכאב וסבל רב, נפגעו לצמיתות כושר עבודתה וכושר השתכרותה של התובעת ונפגע לצמיתות כושר הניידות של התובעת. בנוסף, היא טענה כי תזדקק כל ימי חייה לטיפולים רפואיים, לניתוחים ולטיפולים פיזיותרפיים.
בתביעה שהגישה החדרנית באמצעות עו"ד מאירה זוהר, המתמחה בתביעות נזיקין, נטען כי החדרנית התבקשה לתלות וילונות באמבטיה אך לא ניתן לה סולם או כל אמצעי טיפוס אחר. עו"ד זוהר הגישה תביעה נגד המלון שבתחילה התנער מאחריות. במלון טענו כי היא עלתה על דעת עצמה על האסלה, ויכולה הייתה לקחת כיסא מהחדר ולעלות בבטחה. אולם, השופטת לא התרשמה מהטענה וסברה שהמלון צריך היה לספק אמצעי טיפוס בטוח.
"עובדת פשוטה שסיכנה את עצמה"
לאחרונה הגיעה באה כוחה של החדרנית, עו"ד מאירה זוהר, להסכם פשרה עם המלון וחברת הביטוח לפיו החדרנית תפוצה בסך של 170 אלף שקלים על תאונת העבודה שארעה לה בשנת 2005 זאת בנוסף לסכום שקבלה האישה מביטוח לאומי.
עו"ד מאירה זוהר, שייצגה אותה סיפרה לחדשות 2 באינטרנט: "אני שמחה שחברת הביטוח של בית המלון הבינה שאין לה ברירה אלא לשלם לעובדת פשוטה שנאצלה לסכן את עצמה וחשפה את עצמה לנזק גוף, זאת בגלל חוסר מחשבה תעסוקתית מתאימה בבית המלון".