במשך שנים רבות נלחמו עיריית אילת ומנהל מקרקעי ישראל במאות בעלי באסטות שפעלו ברחבי הטיילת בעיר הדרומית. על פי העירייה ב-1998 ניתן אישור להפעלת 59 דוכנים בלבד שהפכו עם השנים ל-200, השתלטו על שטחים ציבוריים והפרו את ההסכם שניתן לחמש שנים בלבד. כך, נוצר בטיילת ג'ונגל של דוכנים שפעלו ללא רישיון עסק  או רישיון רוכלות בתוקף.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

לטענת המנהל תכנית הבנייה העירונית מגדירה את הטיילת הצפונית בעיר כשטח ציבורי פתוח אשר אין אישור להקים מתחמים מסחריים בתחומו, מה שהוביל את העירייה והמנהל לדרוש מבית המשפט לפנות את הדוכנים. לפני כחמש שנים, לאחר מאבק ממושך, פונו כל הדוכנים באופן סופי וכל הערעורים שהוגשו נגד המהלך נדחו על הסף.

למרות זאת, בשנה וחצי האחרונות פועל בטיילת דוכן למכירת מיצים ותירס חם מתחת לאפה של העירייה אשר אינה טורחת לקנוס את בעליו או לפנות אותו כפי שמתבקש על פי החוק וכפי שעשתה לכל שאר בעלי הדוכנים. בעלי העסקים בטיילת היו בהלם כאשר הבחינו בדוכן שפועל על פי החשד ללא אישור ובניגוד מוחלט להחלטת בית המשפט.

כמה מהם פנו לעיריית אילת בדרישה לנקוט בהליכים נגד בעל הדוכן ולפנות אותו מהמקום. "זה לא הגיוני שאנחנו נשלם מיסים לעירייה, ובעל הדוכן יפעיל את המקום וירוויח כספים על גבינו. זה פוגע לנו בפרנסה. יש החלטה של בית המשפט שהעירייה הייתה שותפה לה והנה פתאום כשפונים לעירייה היא מתעלמת מאיתנו", טוען בעל עסק בטיילת.

טיילת באילת
הדוכן באילת

לטענת המוחים נגד הדוכן, הם קיבלו מכתב תשובה מבכיר בעירייה בו נכתב: "לא ניתן היתר להצבת דוכן לממכר מזון בטיילת". ובכל זאת, עד היום לא נעשה דבר על מנת לפנות את הדוכן ולנקוט נגדו בהליכים משפטיים. הדוכן ממשיך לפעול כרגיל ובעירייה, כך נדמה, טומנים ראשם בחול וכעת בעלי העסקים מאיימים להגיש עתירה לבג"צ.

"למעשה בהתנהלותה העירייה נותנת היתר להחזרת הדוכנים לטיילת. מעניין אם עוד בעלי דוכנים יציבו באסטות במקום האם העירייה תפנה אותם", תהה בעל עסק אחר.

למרות פניות רבות לעיריית אילת, דוברות העירייה טרם מסרה תגובה בעניין.