16 תושבי מרכז הארץ שרכשו חבילה מחברת פגסוס לטיול מאורגן של 11 יום במרוקו, בסכום של 6,750 שקלים כל אחד, טוענים שברגע שנחתו בקזבלנקה הם נאלצו לחכות 10 שעות עד שפקידי רשות ההגירה החתימו את דרכוניהם ואפשרו להם להיכנס למדינה.
"המדריך בקבוצה הודיע לנו שצפוי עיכוב של שעתיים עד שנקבל את הוויזות ונכנס למרוקו", טענו הנוסעים. "אף אחד לא אמר לנו שהעיכוב יימשך עשר שעות. שמו אותנו בטרמינל סגור עם ספסלי ברזל, בלי אוכל ובלי מים. היו חולי סכרת מבוגרים שזה השפיע עליהם כל ההמתנה הארוכה. היה קר מאוד ולא היה לנו במה להתכסות. זה גרם לנו סבל גדול. הם פעלו בזלזול ורשלנות". לדברי הנוסעים, רק כעבור שש שעות נציג החברה דאג שיקבלו בקבוק מים מינרלים קטן.
בחזרתם לארץ, הנוסעים הגישו תביעה נגד החברה לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב ודרשו פיצוי של 30,400 שקל. לטענתם, שבועיים לפני הטיסה הם העבירו את כל הפרטים והמסמכים לנציגי החברה, כדי שאלה יטפלו בקבלת הוויזות שלהם. אחת הנוסעות סיפרה בבית המשפט כי היא חששה מאוד מהטיול בגלל שהוא נופל על חג הקורבן ולכן היא צפתה ששדה התעופה יהיה סגור, כיוון שעובדי המדינה יוצאים לחופשה של ארבעה ימים.
"פניתי לחברה לברר את העניין וזו הפנתה אותי לאחד המדריכים הבכירים שאמר שאין לי מה להתרגש ואין לי מה לדאוג", שחזרה הנוסעת. ואכן, הנוסעים התובעים ציינו כי כאשר הגיעו לשדה התעופה הוא היה סגור ואיש מנציגי החברה לא טרחו לספר להם את סיבת העיכוב הממושכת.
אחד התובעים העיד בבית המשפט ששאל את פקידי ההגירה מדוע לא קיבלו ויזות בהליך מזורז כפי שמקובל, ושנאמר לו בתגובה שהחברה לא הגישה מספיק מוקדם את הוויזות ושהיום חג הקורבן.
חברת פגסוס טענה בכתב הגנה שפעלה על פי הנהלים כדי לאפשר את כניסת הקבוצה למרוקו, לרבות משלוח הבקשות למתן ויזות לתובעים. בנוסף, ציינה החברה שמדובר במדינת עולם שלישי ושאין לה שום שליטה על הנעשה בה ולכן אין לה אחריות על העיכובים. כמו כן, בכתב ההגנה צוין שהפקידים במדינות הללו מנסים את מזלם בפעולות מסוג זה על מנת לקבל שוחד. כמו כן צוין שלאחר בדיקת העניין לעומק, לא נמצא שום דופי בפעילות החברה ונציגיה.
השופט משה תדמור-ברנשטיין טען בפסק הדין, שגם לאחר שמיעת העדויות עדיין נותרו שאלות מרכזיות ללא מענה, ולא לגמרי ברור לו מה אירע בפועל מאחורי הקלעים. מדוע חל העיכוב הממושך ומדוע לא יידע המדריך בזמן אמת את חברי הקבוצה בסיבת העיכוב?
השופט ציין בפסק הדין שלא התרשם שהעיכוב בקבלת הוויזות עבור התובעים קשור לבקשת שוחד מפקידי ההגירה בקזבלנקה, ופסק שהחברה תשלם לכל אחד מהנוסעים 1,400 שקלים ובסך הכול 22,400 שקלים. כמו כן, השופט טען שלחברה יש לה אחריות לעיכוב הממושך בקבלת הוויזות לתובעים.