מפונים משדרות שפונו לבית מלון באילת טוענים שלאחרונה, במשך מספר ימים, הגיעו מאבטחים וקצין ביטחון לחדרם בשעות מאוחרות לברר האם הם ביצעו צ'ק אאוט או שהם עזבו את המלון מבלי לעדכן את האחראים עליהם.

"מאבטחים של המלון דפקו לאנשים על הדלת בשעה תשע בערב, נכנסו פנימה כדי לעשות בדיקת נוכחות ולברר מי נשאר במלון ומי עזב ולא עדכן", שחזר אחד המפונים. "היו מפונים שטענו שזה קרה גם אחרי עשר בלילה והעירו את הילדים הקטנים. זה ממש מבהיל וממש לא נעים. לא הגיוני שיתייחסו אלינו כאל אסירים שעוברים ספירת מלאי. מי שלא נמצא בחדרים בצהריים עבר תשאול על ידי פקידי הקבלה כאילו שדדו את קופת המדינה".

חלק מהמפונים העירו למלון על כך שהם עושים בדיקות פתע בשעות הערב והלילה והדבר מפריע להם. "פינו אותנו שלא מרצונו ועוד עושים לנו בדיקות הזויות בשעות מאוחרות. לנו זה קרה פעמיים. זה מלחיץ, כאילו אנחנו עבריינים", סיפרה אחת המפונות. "אנחנו מרגישים כמו אסירים בכלא שעושים לנו ספירות נוכחות כמה פעמים ביום. במלון נאמר לנו שזו הנחיה שהם קיבלו מהאחראים על המפונים כדי לבדוק אם מישהו עזב את המלון מבלי לעשות צ'ק אאוט ולא דיווח על כך ולא מילא טופס".

אחת המפונות כתבה בקבוצת הוואטאספ של המפונים: "המאבטח העיר אותי במהלך השינה. ישנתי והוא פתח לי את הדלת".

אילת (צילום: 123RF‏)
מפונים באילת | צילום: 123RF‏

בעקבות תלונות המפונים ופניית mako למלון ולאחראית על המפונים, הוחלט להפסיק את בדיקות הנוכחות בחדרים ולהסתפק במילוי טופס הצ'ק אאוט. כך, מי שעזב את המלון ולא מילא הטופס לא יוכל לקבל כסף מהמדינה לשכור דירה או דמי 'שיבה' הביתה. 

בהודעה שנשלחה מהמלון למפונים, נכתב: "קהילה יקרה, בדיקות האכלוס נעשו מכיוון שהמלון רצה לבדוק מי בחדרים על מנת לזכות את האנשים שלא נמצאים בחדרים ומדווחים שהם לא היו במלון רטרואקטיבית. מהיום והלאה אין בדיקות אכלוס אבל גם אין בקשות לרטרואקטיבי. זו אחריות שלכם למלא את הטופס. במידה ולא תעשו צ'ק אאוט, לא תקבלו שום דיווח מהמלון. קחו זאת בחשבון".

"המלון התייחס בצורה מדהימה לתושבי שדרות. כולם מרוצים מהשירות של העובדים שיצאו מגדרם כדי לסייע להם להתאקלם במקום, מהאוכל, מהפינוקים", הסבירה אחת האחראיות על המפונים במלון. "עניין הנוכחות נועד למנוע מקרים שאנשים שעזבו את המלון מבלי לעשות צ'ק אאוט ולא מילאו טופס עזיבה, יקבלו כספים מהמדינה שלא מגיעים להם".