הישראלים עדיין לא חזרו לחופי סיני בגלל המלחמה ונראה שהחזרה לחצי האי לא תהיה בזמן הקרוב, גם אם המלחמה תיגמר מחר. יחד עם זאת, חובבי סיני רבים נערכים ליום שאחרי וחלו להכין רשימות שחורות של בעלי עסקים, קמפים, מסעדות, מלונות, נהגי מוניות והסעות שהביעו תמיכה גלויה (ברשתות החברתיות) או עקיפה בחמאס ובארגוני הטרור וגינו את מדינת ישראל ואזרחיה.

> הרשימה של המדינות שתמכו בחמאס בזמן המלחמה

"בסופו של דבר אלפי ישראלים יחזרו לסיני. זה מקום זול, מדהים וקרוב, אבל נסגור חשבון עם בעלי עסקים שתמכו בחמאס ובארגוני הטרור בעזה ולא גינו את הטבח ביישוב העוטף ובמסיבה 'הנובה'", סיפרה יעל, אחת המארגנות של הרשימות השחורות. "לא נפרנס תומכי חמאס ושונאי מדינת ישראל. הם ילמדו דרך הכיס שלהם שאנחנו לא פראיירים של אף אחד".

"החלטנו להחרים עשרות נהגי מוניות ובעלי קמפים שתמכו בחמאס", הסביר איתן שיוזם גם הוא את הרשימות השחורות. "בקרוב נפיץ שמות ותמונות שלהם כדי שישראלים שירצו לרדת לסיני לא יבזבזו אצלם את הכסף. נחרים אותם".

שארם א שייח' סיני מצרים (צילום: Solarisys, shutterstock)
צילום: Solarisys, shutterstock

הדבר גרם לכך שמנהלי קבוצת דף הפייסבוק 'אוהבי סיני', שנחשבת לגדולה ביותר בתחום התיירות והטיולים, ומונה כ-220 אלף חברים, נאלצו לסגור אותה זמנית למשך כמה שבועות. זאת, בגלל התבטאויות גזעניות ושיח לא מכבד כלפי בעלי העסקים בסיני ותושבי האי, גם כאלה שלא הביעו עמדה לגבי המלחמה בעזה.

לאחרונה, מנהלי הקבוצה החזירו את הדף לפעילות וביקשו מהגולשים ומהחברים שלא לנהל שיח גזעני ובוטה אלא ענייני בלבד. ההחלטה על החזרת הדף נבעה בין השאר מהרצון של לא מעט אוהבי סיני לדעת מה קורה שם ולחזור לנפוש בחצי האי למרות המלחמה.

בתחילת המלחמה שהו בסיני מעל 1,000 ישראלים והמספרים צנחו לכמה עשרות בודדים בלבד שנשארו והעדיפו לא להיות חשופים לאזעקות, למראות הטבח והמלחמה בישראל.