העומס של החגים בנתב"ג התחיל היום באופן רשמי. על פי נתונים של רשות שדות התעופה, היום צפויים לעבור בנמל התעופה יותר מ-90 אלף נוסעים, מרביתם יוצאים מהארץ, על מנת לנצל את החופש הארוך שנוצר בסופ"ש, שמתחבר עם ראש השנה.
מספר הנוסעים הגבוה כבר מגיע למספר הנוסעים שנתב"ג ראה בימים שלפני הקורונה, בזמן שכוח העבודה, לרבות מאבטחים ודיילי קרקע שעושים צ'ק אין, לא חזר ב-100%. ואם זה לא מספיק, תושב רמאללה בשנות ה-30 לחייו פרץ היום את המחסום של נתב"ג, אירוע שבסופו של דבר לא גרם לעיכובים או שיבושים כלשהם בלוח הטיסות.
בתוך כך, שני, שטסה היום לתאילנד, מציינת שהגיע לנמל התעופה בשעה 10:05 וסיימה את הליך הרישום לטיסה בשעה 11:32, כשעה וחצי מרגע שהגיעה לשדה. משם היא המשיכה לבידוק הביטחוני, והיא סיימה אותו בתוך כ-20 דקות ובסופו של דבר הגיעה לדיוטי פרי בשעה 11:52. בסך הכל לקח לה 1:47 מהרגע שנכנסה לשדה ועד שהגיע לדיוטי.
מתי צפויים עומסים בנתב"ג במהלך החג?
מעבר להיום, מסתמן שימי חמישי בחודש הקרוב צפויים להיות עמוסים מהרגיל ויש להתכונן לכך. בתוך כך, ביום חמישי 29.9 יעברו בנתב"ג כ 87,000 נוסעים. יום חמישי 13.10 יעברו בנתב"ג מעל 90,000 נוסעים וביום חמישי 20.10 יעברו בנתב"ג עוד 90,000 נוסעים בטיסות בין-לאומיות.
מתי מומלץ להגיע לשדה?
על פי רשות שדות התעופה, יש להגיע לנתב"ג כשלוש עד שלוש וחצי שעות לפני הטיסה. "אנו קוראים לציבור לבצע צ'ק אין מהבית באתר חברת התעופה או באתר נמל התעופה בן גוריון וליהנות משרות זמין וללא תורים בשרות טרום טיסה. לנוחיות הנוסעים הותקנו מעברים אוטומטיים למחזיקי דרכון ביומטרי. כל נוסע רשאי לשלוח מזוודה תקנית אחת במשקל עד 20 ק"ג ובנוסף ניתן לקחת למטוס תיק יד בגודל סטנדרטי במשקל שלא יעלה על 8 ק"ג".
שרותי הטרום טיסה יפעלו בנקודות שונות: ב"אקספו" תל אביב (לחברות אל על, ארקיע ופגסוס), בחיפה (אל על, טורקיש ופגסוס) ובנתב"ג (אל על בלבד) ויישארו פתוחים עד לאחר חגי תשרי. בנוסף, ברשות ציינו שעובדי נמל התעופה בן גוריון נערכו להתמודד עם הגידול בתנועת הנוסעים במהלך חודשי הקיץ. ההיערכות המיוחדת לקיץ ולחגי תשרי תימשך עד סוף אוקטובר.
מה קורה ביום כיפור בנתב"ג?
בערב כיפור, יום שלישי ה-4.10, תיפסק הפעילות האווירית בטיסות בין-לאומיות בשעה 14:00. בצאת יום כיפור, יום רביעי 5.10, הנחיתה הראשונה תהיה בשעה 22:30 וההמראה הראשונה – בשעה 23:30.
מה קורה היום עם המזוודות?
מצב המזוודות האבודות בנתב"ג השתפר מאוד, אך עדיין לא נפתר לחלוטין. באולם הנוסעים הנוחתים עדיין ניתן לראות מזוודות שלא הוחזרו לבעליהן. לכן, מומלץ לסמן את המזוודות הגדולות שלא עולות איתכם למטוס ולהשאיר כמה שיותר פרטים מזהים ודרכי התקשרות. כמו כן, קחו איתכם דברים חשובים בתיק שעולה למטוס ואם זה אפשרי, טוסו עם טרולי בלבד.